Nasza pasja
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
Nasza pasja
Odprężmy się i porozmawiajmy o swojej życiowej pasji vs. hobby
-
- Początkujący(a)
Ja wymyśliłem ten temat i ja rozpoczynam dyskusje, moim życiowym (jak narazie hobby) jest rower, a dokładnie Cross Country, dla niewtajemniczonych to jedna z dyscyplin kolarstwa górskiego. Tylko że kolana mi juz troche siadają, może dlatego że się zestarzałem:( i zamierzam przerzucić się na MotoCross, a jakie jest wasze Hobby, otwieram tym samym dyskusje.
-
- Czasami coś napisze
Moje hobby siedzenie przy 3d studio i tworzenie bliżej nieokreślonych kształtów..
a jeśli chodzi o rower to lubie ale umiarkowanie, za to mój the best kumpel jeździ na DH, a gdzie on tam i ja, więc trzaskam foty z zawodów, wypadów w góry i innych pierdół. Lubie klimat, który panuje w tym sporcie, ale nie jest to sport, który ja wybrałem. Mój sport to podnoszenie butelki piwa (dyscyplina bardzo trudna)... 

-
- Ekspert
-
- Zawsze coś napisze
Grafika, fotografia i muzyka
Lubię grać (w zalezności od nastroju
) na gitarce elektrycznej, akustyczne, pianinie lub perkusji. Raz nawet na skrzypcach... Przeważnie siedzę przed kompem i tworzę różne rzeczy w photoshopie. A jak mam zły dzień to wsiadam na rower i gnam przed siebie... Nie jeżdżę długo, ale z tempem by sie wyąłdować, więc robię koło 40-80 km. I trzeba dbac o linię
W ogóle lubię coś robić.... Nie lubie siedzieć pzed tv, itp. rzeczy. Robic coś co w gruncie rzeczy do nieczego nie prowadzi pożytecznego...

-
- Ekspert
potrafie zrobic witraz ... skonczylam liceum rzemiosl artystycznych , jestem dyplomowanym metaloplastykiem , a na prace dyplomowa zrobilam abazur do lampy z witrazu. Mi jakos wyszlo- obronilam sie na 5
... Obecnie nie robie, bo brakuje mi narzedzi i solidnego miejsca pracy, ale planuje w przyszlosci zajac sie ta ciekawa dziedzina sztuki 

-
- Ekspert
tak naprawde witraż nie jest trudny ... trzeba po prostu mieć kogoś kto pokazał by jak to się robi/ wytłumaczył, a później kwestia czasu/żeby rękę przyzwyczaić np do równego lutowania, albo dokładnego obwijania taśmą mosiężna szkła czy zeszlifowania knierównych krawędzi. Może kiedys Ci pomogę jak będziesz chciała, albo niebawem zapraszam na moja stronę www, która jest prawie skończona. Tam będzie historia witrażu, narzędzia i proces wykonania opisany.
. Życze Ci powodzenia. zyrka