Grafik do gazety i agencji reklamowej

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
descentes
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Grafik do gazety i agencji reklamowej

Post autor: descentes » 22 lis (wt) 2011, 22:08:24

Zostałam poproszona o pomoc w znalezieniu kompetentnej rozgarniętej i szybko uczącej się osoby na moje miejsce w redakcji lokalnej gazety oraz agencji reklamowej która ją wydaje (dwie ulice od siedziby WSR) pierwsza myśl to poszukiwania zdolnej bestii wśród populacji WSR. :lol:

Oferta zdecydowanie dla studia grafiki a z racji ilości godzin - studentki/ta trybu dziennego.

Na początek umowa zlecenie. (Możliwa negocjacja po okresie próbnym)
Praca w tygodniu, czasami zdalnie - godziny można ustalić indywidualnie tak aby pasowały z planem zajęć WSR - jedyną świętością są środy kiedy od ok. 14.00 siedzimy do oporu. :lol: Atmosfera jest bardzo przyjazna. Można się sporo nauczyć zaliczyć praktyki i zdobyć doświadczenie.

------------------------------------------------------------------------

W tytule maila pisać:
Praca - grafik komputerowy [nazwisko].

Wymagania:
CV, oraz kilka prac z portfolio
Informacje o odbytych praktykach
i znajomości zagadnień dot. przygotowywania do druku (w skali od 1-10)
(są to informacje dodatkowe, nie martw się jeśli nie masz zielonego pojęcia na ten temat)

Nie szukamy osoby która wie wszystko. Raczej kogoś kto szybko i sprawnie przejmie moje obowiązki i z racji nadchodzących świąt podoła nawałowi reklam z choinkami ;)

Obowiązki:
Przygotowywanie reklam wg zaleceń klientów
Przeskalowywanie gotowych materiałów
Przygotowywanie do druku
Tworzenie reklam zewnętrznych:
billboardów bannerów szyldów tablic naklejek itp.

Praca w Corelu Illustratorze Photoshopie.

W razie pytań - pisać/pytać na maila albo w postach pod tematem.
Można mnie też dorwać w murach WSRa w weekend i dokładnie wypytać.

Pierwszy kontakt do mnie:
michalska.info@gmail.com

descentes
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: descentes » 24 lis (czw) 2011, 11:25:59

Dobra, dostałam sporo pytań więc odpowiadam:
- Nie, nie musisz być studentem. Ale jeśli nie masz dodatkowej pracy, zleceń, szkoły to oferta będzie dla ciebie nieatrakcyjna.
- Nie, nie robię rekrutacji - tylko pomagam więc można ze mną można pogadać na luzie ;) - ja tylko robię jakby "wstępny przesiew" decyzję i tak podejmuje szef. :lol:
- Nie, Corel nie jest głównym programem (Bogu dzięki - bo też go nie nienawidzę) można pracować w czym się chce.
- Nie, nie musisz być ze studia grafiki - studio foto albo telewizory, które ogarniają podstawy pracy w programach i znają podstawy poligrafii tez dadzą radę.

descentes
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: descentes » 24 lis (czw) 2011, 17:38:56

Sprostowanie: czasami Corela użyć trzeba - nie ma bata. Wystarczą słabe podstawy. :D

feliksm
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: feliksm » 24 lis (czw) 2011, 23:32:52

Czy jest to praca, która można traktować jako dodatkową ( wieczorną)?

descentes
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: descentes » 25 lis (pt) 2011, 10:50:21

Raczej nie - poza środami kiedy do późna (nawet do 2.00 rano) DTP'owiec łamie gazetę, biuro jest otwarte do maks 17-18 no.. czasem dłużej jak jakiś dziennikarz coś jeszcze pisze ale bardzo rzadko.

ODPOWIEDZ