IMAX

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
zyrafa
Ekspert
Ekspert

IMAX

Post autor: zyrafa » 17 paź (ndz) 2004, 01:02:07

Kilka dni temu byłam na filmie 3d w IMAXie. Tytuł brzmiał:"Tajemnice nawiedzonego zamku" -horror. Przy wejściu na sale rozdawano śmiechowate okularki, a potem przed rozpoczęciem facet z ambony powiedział nam widzom przez mikrofon pare słow. Nie pamiętam jakie wymiary miał ekran, ale był bardzooooooo duży. Ludzi było sporo-prawie cała sala zapełniona. Bilet kosztował mnie 18zł, a sam film trwał 30 min. Jakie są moje wrażenia ... zamiast bać sie to śmiałam. Efekty specjalne i grafika spoko, ale fabuła kiepska. Szczególnej trójwymiarowości nie odczułam, ale momenty niektóre były całkiem, fajne. Tak, więc uważam, że to co zobaczyłam (mimo całkiem pozytywnego wrażenia) nie było warte tych prawie 20 zł.

Czy ktoś z was też był na filmie 2d w IMAXie? Nie koniecznie na tym horrorze ... jak wrażenia? Podobało sie wam?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 paź (ndz) 2004, 03:14:34

Z tego co wiem to caly pomysl istnienia Imaxa opiera sie na 3d, normalnych filmow tam nie uswiadczysz. Sa tez tam specjalne promocje i jak nie jestes wybredna to mozesz wejsc tam nawet za 5-7 zl (ciekawe czy wtedy film trwa odpowiednio 10 minut). Kiedys widzialem imaxowy film o rolercasterze ale to bylo w domu, na kompie i bez okularkow. Pewnie dlatego nie zrobilo na mnie wielkiego wrazenia

reyestr
Bywalec
Bywalec

Post autor: reyestr » 17 paź (ndz) 2004, 18:34:42

Osobiscie nie widzialem zadnego filmu w naszym imaxie ale mialem okazje ogladac jakis film fabularny w 3d i zawsze wydawalo mi sie ze to jest wlasnie film 3d, w sensie ze to co pojawia sie w kinach po czasie zostaje przerobione na 3d a tu wychodzi na to ze to sa jakies specjane filimiki, hmmm zamierzalem sie wybrac na tez nawiedzony dom, to moze pozniej uzupelnie wrazenia, w kazdym razie wielkie dzieki Zyrka za cene biletu bo to mnie swego czasu niezmiernie interesowalo. 8)

mieze
Bywalec
Bywalec

Post autor: mieze » 17 paź (ndz) 2004, 20:53:40

mnie się 1wszy film jaki był w imaxie podobał... o rybkach :wink:

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 17 paź (ndz) 2004, 22:16:02

reyestr pisze:...a tu wychodzi na to ze to sa jakies specjane filimiki...
z tego co kiedys widzialem w tv, to film kreca dwoma kamerami, osobno dla kazdego oka

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 17 paź (ndz) 2004, 23:07:12

bez okularow to wygladalo to tak, jakby nachodzily na siebie dwa obrazy.

Nie ma za co Reyestr.

Spotkałam sie tez z bardzo pozytywnymi opiniami np 3d jak jedzie sie samolotem, samochodem czy nawet w kolejce gorskiej. Opinie taka słyszłam od kolegim, który w Kanadzie był w IMAXie.

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 18 paź (pn) 2004, 12:40:29

A ja si enei zgadzam!!
A ja natomiast widzialem wiekszosc filmow w Imaxie i bede chodzil dotad doputy beda krecic te filmy.Powiem tak sa filmy na ktorych siedzisz i niewiesz co tu robisz ze sam lepiej bys pewne sceny dokrecic itp....ale prawda jest taka ze 2d to tak naprawde film na duzym ale bez okularow.Kiedys bylem nawet na takim w cricolandzie.Fabula zazwyczaj jest do bani i nie mozna miec do niej pretensji bo nie dla fabuly sie idzie do takiego kina na film.Widzialem wiele:
Podwodna glebine, T-rexa, Titanica, Kosmos,Cos bylo o samolotach podczas drugie wojny , Cyberworld-animowany,Ostatnio Nascar, i kilk ainnych ktorych juz nie pamietam.Nie widzialem inwazji kosmitow, szalonych sportow wiecej nei pamietam.Z tych wszystkich najfajniejszy byl Cyberworld ktory byl animowany.Kiedy dziewczyna wycelowala laserem w publicznosc i z tylu glosnikow ktos powiedzial ala moje oko:)
T-rex byl pierwszym filmem ktory bardzo mi si epodobal.

Maja byc takie filmy w IMAX'e nawet jak Spider man 2 czy gwiezdne wojny.Wszelkie info na www.imax.com filmy:)

ODPOWIEDZ