hiphop???

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 paź (pn) 2004, 22:32:40

Mesje: jezeli chodzi o podane przez ciebie rzeczy to z IGS ze 2-3 tracki jakos tam 'wpadly w ucho' ...
Ale tak dla przykladu podam ponownie utworki, ktore nie sa przeze mnie negatywnie oceniane [tym razem nie sa to chyba same 'smuty' :wink: ]
Łona - Nic dziwnego
Eldo - Plaża
Emade - Dam ci przezyc (feat. Sokol)
Rymoplastikon feat. Mona - Obudź mnie
Chada pih myniemy - Dzis judaszu wczoraj bracie
Tworzywo Sztuczne - Awaryjne światła

Marino: jedni nie trawia sluchania o - jak to nazwales - "milosci" a inni nie trawia sluchania ciaglego o bluntach itp. - jestem tego przykladem :)

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

hmmmm

Post autor: mesje » 18 paź (pn) 2004, 22:39:51

kiedys miałem kasetkę rhx skład pamiętam ze znajdował sie tam remix utworu "w oceanie szarych bloków" jednak nie moge już go nigzdie złapać . Znowu nie wiem seize w czym gustujesz bo te tytuły które mi teraz podałeś są mi obce :(

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 paź (pn) 2004, 22:47:00

... no masz a dopiero co tu niedawno czytalem ze niektorzy ograniczaja sobie horyzonty i nic innego nie widza :D
RHX to juz mozna powiedziec historia wiec problem jest dosc logiczny.

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mesje » 18 paź (pn) 2004, 22:50:14

ja sie nie ograniczam seize nie zamykam sie tylko w hip hopie ......... :)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 paź (pn) 2004, 23:10:02

Przepraszam ale nei mialem na mysli ze owo 'ogranicznie' otyczy innych gatunkow tylko chodzilo mi o to ze bardziej powiedzmy wykonawcow - bo tym razem staralem sie wypisac jakies takie w miare nowe i nie jakies 'niedostepne' tylko bardziej takie nazwijmy 'popularne'.

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mesje » 18 paź (pn) 2004, 23:31:10

udało mi sie złapać dwa utworki Łony jeden to ten co napisałeś a drugi Rez te herbe :) wporzo

CIDO
Nowy(a)

Post autor: CIDO » 05 gru (pn) 2005, 11:51:13

o zesz k.... kazdy słucha tego co chce!!! i h.. wam do tego wielki kurna cwaniaki bo na forum pisza gdybys gadał tak na ulicy co 2 by cie po ryju wystrzelał kazdy słucha co chce i ubiera sie jak chce i huj wam do tego ;] ssijcie baka nara

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 05 gru (pn) 2005, 15:03:17

Po pierwsze :
to to co pisze na forum nie jest odrealnione od tego co mowie na codzien...

Po drugie :
sam w tym watku - i nie tylko - bylem przeciwko jakiemukolwiek 'zamykaniu sie'...

Po trzecie :
wypowiedz jest troche jak dla mnie 'do ptaka nie podobna' a zwlazcza jej "slowny poziom"

Po czwarte :
Ja i tak se nie znam bo nie jestem "fanem" HipHop'u

:twisted: ;): 8)

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 05 gru (pn) 2005, 16:47:15

hej słuchajcie troszkę spokoju tutaj by się przydało.
Po co te ataki na siebie ?
Każdy jest inny , innej muzyki słucha , i może mieć inne odczucia .
Więc bądzcie wyrozumiali i tolerancyjni i nie zapomnijcie o :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 05 gru (pn) 2005, 17:15:44

Ja powiem tylko tyle ze z tamtej wypowiedzi zgodze sie wylaczne z jednym fragmentem "kazdy słucha tego co chce" - a ze to czyla sie dyskusja na taki a nie inny temat to nic nie zwyklego bo tak jak w gronie znajomych tak i na forum o roznych rzeczach sie dyskutuje. kto jest zainteresowany tematem ten sie wlacza. Jak dla mnie dyskusja miala w duzej mierze na celu mozliwosc pokazania roznych obliczy tego co zwyklo nazywac sie "hip-hop'em" czy wrecz skontrastowania klipu dzwiekowego ktory rozpoczal dyskusje z faktami, dawal pole do obalenia jakichs 'mitow' itp. Tak wiec owa 'innosc' w tym wypadku miala taki cel by pokazywac to co byc moze nieznane a warte zapoznania sie z tego nurtu. Ja dzieki np. takim rozmowom poznalem rozne rzeczy bardziej opisywane jako 'abstract hip hop', 'nu-jazz' etc. I o ile zadnego stricte hip-hop'u juz od dluzszego czasu nie slyszalem - bo jakos nawet sie nie staram - to o tyle takich rzeczy jak np. Skalpel, DJ'a Shadow'a czy tez nawet Billa Laswell'a moge sobie z przyjemnoscia posluchac gdy jest okazja - a zwlaszcza rzeczonego Skalpel'a.

dis
Bywalec
Bywalec

Post autor: dis » 05 gru (pn) 2005, 17:21:25

ja więc napiszę z uśmiechem: :D o gustach się nie dyskutuje :D

każdy też ma prawo dać się ponieść modzie. na pewno niektórzy to po prostu mogli po raz pierwszy usłyszeć i spodobało. tak samo luźne ciuchy czy firmy kojarzone z hiphopowcami nie muszą być sposobem pokazania przynależności do tej subkultury. dla niektórych są wygodne, ładne, a jeszcze inni nie przywiązują jakiejś specjalnej uwagi do tego, co noszą.

nie mam nic przeciwko ludziom, którzy też "słuchają wszystkiego". sama słucham różnych, zupełnie skrajnych, gatunków muzyki.

i jak już było tu powiedziane (ale innymi słowami), każdy rodzaj muzyki dociera do innych osób, przedstawia inny rodzaj buntu, inną ideologię. trudno więc sprzeczać się, co lepsze, co gorsze, przekonywać kogoś do tego czy tamtego, kiedy to jest zupełnie sprzeczne z jego poglądami. TOLERANCJA - to jest podstawa.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 05 gru (pn) 2005, 17:42:58

Jezeli chodzi o ubior to mi akurat jest obojetne i z tym nie dyskutuje bo nie widze sensu gdyz sam ubieram sie np tak jak po prostu mam ochote i wiem ze bede czul sie dobrze. Sam jestem praktycznie czlowiekiem ktory "słucha wszystkiego" :) Ja akurat nie staram sie przekonywac nikogo do zadnej muzyki a jezeli juz to bedac szczerym powiem tak : staram sie znalezc w kazdej muzyce cos co moze mi sie spodobac, a problem w tym ze nie zawsze mozna do czegos dotrzec wlasnymi 'poszukiwaniami' i tu przydaje sie dyskusja w ktorej wlasnie kazdy moze przedstawic to co uznaje za warte uwagi i godne polecenia.

ODPOWIEDZ