Wściekły Sławek
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
Wściekły Sławek
No już ta godzina to trzeba by wziąść się za pracę semestralną z reklamy prasowej...
-
- Nowy(a)
a ja niemam nic, może poza uczuciem że to ani troche mnie nie interesuje i tak bardzo mam ochote zająć sie czymś innym niż bezczynnym gapieniem sie w sufit i rozmyślaniem... i że jeszcze sporo papierosów wypale zanim to napisze
narazie tyle faktów zgromadziłem
tak btw, jaką to ma mieć minimalną objętość?
narazie tyle faktów zgromadziłem
tak btw, jaką to ma mieć minimalną objętość?

-
- Loża WSR
A jaka czcionka? 12 pkt interlinia 1,5
No i czy mozna pisac Courierem 
Slawek przy takiej ilosci prac to praktykuje chyba jakies szybkie czytanie. Liczy sie pomysly i wnioski. Nie wystarczy napisac 7 stron (raz sie zdarzylo
). No i lepiej oddawac na czas bo za poslizgi dosc konsekwentnie obniza ocene. Tyllko jak to juz deadline jest to wtedy umarl w butach i 1 zostaje. Jak sie cos ma lepiej odrazu oddac bo nastepnym razem pewnie nic lepszego nie wymyslimy. No chyba ze w ogole brak przemyslen i pustka w glowie a termin dzis lub jutro.
PS. Moja szkola. Notatki mam wczesniej ale pisze zwykle noc przed

Slawek przy takiej ilosci prac to praktykuje chyba jakies szybkie czytanie. Liczy sie pomysly i wnioski. Nie wystarczy napisac 7 stron (raz sie zdarzylo

PS. Moja szkola. Notatki mam wczesniej ale pisze zwykle noc przed

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Pisanie pracy semestralnej z reklamy prasowej nie jest łatwe
Pisanie pracy semestralnej z reklamy prasowej nie jest łatwe. Szczególnie trudno jest zacząć. Ponieważ każdy z pięciu temtów wymaga szerszego spojrzenia i - przynajmniej we wnioskach - umiejetności uogólniania, polecam zastosowanie APW (Analitycznego Punktu Wyjścia). Polega to na przeanalizowaniu już na początku pracy wybranych konkretnych jednostkowych przypadków (np. w odniesieniu do pierwszego tematu - wybranych reklam prasowych rzeczywiście zamieszczonych w którymś z dzienników). Taka analiza powinna być "strategiczna", czyli winna obejmować: krótką charakterystykę reklamodawcy (z uwzględnieniem branży), przedmiotu reklamy (z uwzglednieniem rodzaju potrzeb, które zaspokaja), adresatów i celu reklamy, a także koszty przekazu i dotarcia reklamy (szacunkowe, chodzi o rząd wielkości). Przy rzetelnym APW wystarczy już tylko pogrupować problematykę, wyodrebnić części wspólne, wyciagnąć wnioski, uogólnić je (rozciagnąć na cały rynek), uzasadnić i... praca gotowa.
-
- Czasami coś napisze
Re: Pisanie pracy semestralnej z reklamy prasowej nie jest ł
Eh, co to dla nas.. geniuszy... taki maly pikuswojtkowski pisze:Przy rzetelnym APW wystarczy już tylko pogrupować problematykę, wyodrebnić części wspólne, wyciagnąć wnioski, uogólnić je (rozciagnąć na cały rynek), uzasadnić i... praca gotowa.

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Właściwie bez tematu
Uważam, że kitka ma fajny nick i avatar też bardzo fajny. Działa na męską wyobraźnię.
-
- Zawsze coś napisze