DŹWIĘK W REKLAMIE

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Cherry_Flavour
Nowy(a)

DŹWIĘK W REKLAMIE

Post autor: Cherry_Flavour » 02 sty (ndz) 2005, 13:05:56

"dżwięk w reklamie" - temat mojej pracy dyplomowej... dlatego bardzo mocno proszę o pomoc!
szukam jakiś informacji, książek dotycząceych tego tematu!!!!

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 02 sty (ndz) 2005, 15:05:10

Ze tak lekko naskoczę. Ale chyba mozna w necie poszukac, zaciagnac ksiazki w Empiku (lub lokalnej ksiegarni). A ludzie mysla ze im tu wszyscy zaraz odpowiedza, zasypia mailami z e-bookami, zadzwonia i zaprosza na spotkanie, i jeszcze co bardziej aktywni napisza prace. LOL.

Cherry_Flavour
Nowy(a)

Post autor: Cherry_Flavour » 02 sty (ndz) 2005, 22:13:40

nie oczekuje napisania pracy... bo chce to samodzielnie napisać, tylko potrzebne mi są źródła!!! wszystkie pobliskie księgarnie zwiedziłam i niestety nic nie znalazłam :( to samo się tyczy bibliotek... zaledwie 3 ksiązki, w których max po 2 str. było coś napisane na ten temat,

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 02 sty (ndz) 2005, 22:25:07

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 sty (ndz) 2005, 22:55:54

Dzieki paru pasjonatom (niektorzy by to pewnie inaczej nazwali) ludzie odwiedzajacy nasze forum za potrzeba ;) maja bardzo dobrze. No ale moze wlasnie o to chodzi...

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 03 sty (pn) 2005, 10:03:06

tak, właśnie o to chodzi, przecież odpowiadając na pytania osób z zewnątrz pomagamy też potencjalnie naszym ludziom, którzy szukają podobnych informacji - poza tym, spoko, w końcu jesteśmy w tym najlepsi, więc dlaczego nie pomóc;
PS
materiałów na temat roli dźwięku, sposobu jego obróbki etc musisz szukać w opracowaniach dot. reżyserii dźwięku a nie pod hasłem dźwięku w reklamie; poza tym prosiłbym o jakoś precyzyjniej zadane pytanie, bo podanie tytułu pracy, to tak jakby ktoś rzeczywiście oczekiwał, że na początek stworzymy mu plan pracy a później ją napiszemy; masz już jakieś materiały, pewnie przemyślenia i wątpliwości - zadaj precyzyjne pytanie
PSS
Zyczę powodzenia w pracy. Na początek polecałbym niezaznajomionym z tematem lekture niewielkiej książeczki (84str w formacie A5) pt. "O estetyce dźwięku w filmie amatorskim" autorstwa Ivo Daśek-a. Później nalezy iśc dalej tym tropem (Biblioteka Narodowa). Cennym byłoby, po zapoznaniu się np. z kryteriami oceny dźwięku lub jego specyficznej funkcji, nagranie kilkunastu reklam i analiza ich pod tym kontem. Dodałbym do tego też próbę odpowiedzi na pytanie: dlaczego tego właśnie sposobu "obrazowania" dźwiękowego uzyto i jaki to ma wpływ na sferę perswazyjna przekazu (lub poprostu skuteczność ;))?

Cherry_Flavour
Nowy(a)

Post autor: Cherry_Flavour » 25 sty (wt) 2005, 20:34:43

przeszłabym się do biblioteki narodowej, ale mieszkam na ślaśku heh i nie mam po drodze :)

ODPOWIEDZ