Co sądzisz o NEEMIE?? (znaczy się o mnie) ;)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Jak oceniasz Alice w skali 1 do 5 gdzie 1 oznacza dół i paździesz ;-) zaś 5 Alice jest boska?

0 absolutne (od andy'ego)
14
40%
lucky 7 (także od andy'ego :-D
2
6%
5
4
11%
4
4
11%
3
2
6%
2
9
26%

Liczba głosów: 35

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Co sądzisz o NEEMIE?? (znaczy się o mnie) ;)

Post autor: Neema » 11 sty (wt) 2005, 17:14:57

Widzie że lubicie o mnie rozmawiać (cóż za skromność), więc tu macie pełne pole do popisu nie zaśmiecając tymi wspaniałymi komplementami postów o innej problematyce :wink:

Odpowiedz na rozdawanie pocałunków:
Ja myślę, że jest to sprawa do uzgodnienia Sławku, jednakże na taki zaszczyt trzeba sobie zasłużyć... 8)

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 11 sty (wt) 2005, 19:46:28

Cóż ty zrobiłeś z tą ankietą?

czerto
Nowy(a)

Post autor: czerto » 11 sty (wt) 2005, 21:46:55

Chcialam zaglosowac hmmm tzn. zaznaczyc 1! niestety Nie widze owej punktacji halo czyzby ktos tu byl zapobiegawczy czy moze boi sie krytki???

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 11 sty (wt) 2005, 21:55:03

Musze powiedziec ze zrobilem mala retrospekcje co by ocenic sprawiedliwie. Okazuje sie ze Neema jestes jedna z nielicznych osob (obok Marqoniego, Pes(t)ki i Marino) ktora zapamietalem na samym poczatku czyli od wrzesnia. Moze dlatego ze od razu aktywnie uczestniczylas w zyciu szkoly. Z czasow jak Studio The stacjonowalo w komputerowej to pamietam jak tam z Marqonim redagowaliscie swoje newsy. No bylas tez podobnie jak Pesca i Marino na naszej wielkiej gali ;) czyli pierwszym i ostatnim maratonie filmowym. Zdaje sie ze w towarzystwie jakies kolezanki (b. wysoka byla) No pozniej to wiadomo byla (jest i bedzie :) ) Cwiartka i Mikolajki. Ale tak naprawde to okazje zeby lepiej Cie poznac mialem na tej eskapadzie po centrum ktora zafundowala nam Mieze. Towarzystwa nie znalem. No i trzeba przyznac okazalas sie kompanem i partnerka jak to sie mowi i do tanca i do rozanca :) A przede wszystkim okazalo sie ze mozna z Toba milo i szczerze rozmawiac. I za to wlasnie Cie sobie cenie droga Neemo :)

Maly offtopic co do podpisu. Nie wiem czy podmiot liryczny stwierdza tam tylko pewien fakt i bierze czesc winy na siebie. W koncu jest tam "my". Czy tez raczej wyraza pretensje do otoczenia. Musze jednak przyznac ze od jakiegos czasu wzialem sobie to motto do serca. Bo jak zrobilem rachunek sumienia to wyszlo ze milych osobek ktore mam zwykle zwyczaj wysciskac i łobslinic w szkole to po prostu jak to mowi marszalek Zych nie staje .... mi palcow u rak (oczywiscie zeby policzyc) :D

I chociaz to tylko wyrazy sympatii a nie milosci to jednak przyznaje nie mozna ich tak deprecjonowac. Stad przeciez tylko krok do inflacji ;) Malo tego przeciez takie nawet niewinne caluski to znaczny wydatek energetyczny, strasznie na wadze mozna stracic :D Inny powod. Dosc tez mam osob ktore robia mi laske (łaske do jasnej ciasnej Anielki - co te chochliki robia z tekstem) Nie warto. Dlatego tez od teraz bede postepowac zgodnie z zasada wzajemnosci. Jak ktos mnie lubi i buziaka mi sprzeda to i ja sie odwdziecze :) Nic na sile. Proste

PS. Skoro topik jest w sumie o Tobie Neema male pytanie na koniec. Pytanie ktore mozna by zadac polowie osob na forum (np. Senq, Mieze, Marqoni - moze warto osobny watek na forum otworzyc). Jak sie powinno poprawnie wymawiac Twoja ksywke? Nima czy Nema a moze jakos inaczej?

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 11 sty (wt) 2005, 22:02:57

Czerto zdecydowanie nie boje się krytyki, ale Andy coś pozmieniał w tej ankiecie. Jeszcze kilka godzin temu była normalna, miała i 1 i 2... itd. i nawet miałam już jakieś 5 głosów, ale coś pozmieniał (nie wiem, po co) i ankieta zaczęła się od początku, a do tego jeszcze nie ma tej nieszczęsnej 1. :cry:

Ps, jeśli można chętnie bym się dowiedziała, co wami powoduje, tzn.: dlaczego wybieracie taki a nie inny numerek, a nie tylko anonimowo, skrycie i bez wyjaśnień zabieracie głos w ankiecie 8)

Pozdrawiam wszystkich :D

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 11 sty (wt) 2005, 22:28:22

Sinarku moja ksywę czyta się tak jak się piszę. Po prostu Neema jak by to było imię ta Neema nie Nema i nie jak to złośliwi mówią Niema :wink:

Ten podpisik to jest tekst piosenki śpiewanej przez Michała Bajora, "Co to jest czułość?" I myślę, że dotyczy zarówno mnie jak i innych. Oczywiście, aby ja zrozumieć należałoby przesłuchać ją całą.
A użyłam tego fragmentu gdyż pewna sytuacja hmm... uczuciowa mnie do tego nakłoniła. Zrozumiałam, że niektórzy okazują nam jakieś względy bardziej niż przyjacielskie, ale tylko po to by się pobawić, by się lepiej poczuć, byśmy im te gesty odwzajemnili, ale tak naprawdę nie maja, co do nas żadnych poważnych zamiarów. :(

Dziękuję ci za tą pochlebna opinie i cieszę się, że mile o mnie myślisz. Tu również okazałeś się świetnym kompanem na tym niezapowiedzianym spacerze i bardzo miło wspominam ten wieczór. :D

Robak
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Robak » 12 sty (śr) 2005, 16:19:27

kiedys mi zalazłaś za skórę ale nie pamietam za co

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 12 sty (śr) 2005, 16:35:27

A no zalazłam i to nie mniej niż ty mi Robaczku. Z tego, co pamiętam mamy bardzo odmienne zdanie i podejście do życia 8)

andy
Ekspert
Ekspert

Post autor: andy » 12 sty (śr) 2005, 17:43:42

To ja jestem winien, to ja nie dałem jedynki. Dlaczego? Bowiem o ile mogę zgodzić się, iż Alice to zero absolutne ;-) albo nie wystarcza skali, taka wysoka nota się ciśnie (lucky 7) to dół i paździeż są nie do przyjęcia. :-D
Poza tym dlaczego nie mielibyśmy ankiety nieco "eksperymentalnej" wypełniać? :mrgreen:

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 12 sty (śr) 2005, 19:48:11

Ja w swojej ocenie brałam pod uwagę charakter, Twój charakter :wink: poczucie humoru oraz moje spostrzeżenia :wink:

Marqoni
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Marqoni » 12 sty (śr) 2005, 21:11:15

Neema pisze:Ten podpisik to jest tekst piosenki śpiewanej przez Michała Bajora, "Co to jest czułość?" I myślę, że dotyczy zarówno mnie jak i innych. (...)
Ja bym przytoczył tutaj, może nawet nie fragment ale cały tekst piosenki NIE DOKAZUJ - Mareka Grechuty, który w związku z... tematem, należałby potraktować z dużym przymróżeniem oka 8) . A może właśnie z obrobiną refleksji...

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 12 sty (śr) 2005, 22:29:53

"Nie dokazuj miła, nie dokazuj!
Przecież nie jest z Ciebie znowu taki cud!"

Nie wiem, czy to ja tak dokazuje, choć pewnie czasami mi się zdarza. :twisted:
Zresztą myślę, że każdy czasem tak się zachowuje.

Ponieważ to mój temacik, a ja uwielbiam słowa polskich piosenek to pozwolę sobie zaprezentować Wam cały tekst piosenki śpiewanej przez M. Bajora. Bardzo lubię ten utwór :D

"Co to jest czułość"

Rozdajemy pocałunki, słowa, wiersze...
Umawiamy się na kwadrans w siódmym niebie.
Wieczorami się boimy samotności,
Z leku przed nią przytulamy się do siebie.

Potem nas budzi chłód poranka
I pewność się wynurza z mgły,
Ze ta dziewczyna(osoba) śpiąca obok,
To znów nie Ty, nie Ty, nie Ty...

Co to jest czułość nie pamiętam,
Co to jest miłość nie wiem.
Więc czego szukam tak zachłannie,
Po drodze gubiąc siebie.

Rozdajemy pocałunki, słodkie kłamstwa...
Jak żetony, jak drobiazgi, bez znaczenia.
Potem serca cerujemy jak kieszenie
I wmawiamy sobie, że miłości nie ma.

Nasza planeta z lotu ptaka,
Taki błękitny kolor ma.
Nasza planeta pełna smutku,
Wygląda jak, ogromna łza.

Co to jest czułość nie pamiętam,
Co to jest miłość nie wiem...
A jednak szukam jej codziennie,
Aby odnaleźć Ciebie.

Jak zwykle wszystkich serdecznie pozdrawiam :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 12 sty (śr) 2005, 23:21:47

Mi troche trudno oceniac bo kontakt byl w zasadzie znikomy... a zatem sie nie podejmuje - ale patrzac na te teksty piosenek to ja bym tak dorzucil od siebie Mirosława Czyżykiewicza : TAŃCZ! - PARLANDO oraz AVE [ http://www.czyzykiewicz.com/ ] :)

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 13 sty (czw) 2005, 00:27:01

...Kiedy cię spotkam jak mam spojrzeć
żebyś nie mogła w oczach dojrzeć
starego głodu którym hojnie
obdarowałem tyle spojrzeń
blasku księżyca który każe
od ścian odbijać się od marzeń
do zjawy twej wyciągać ręce
w śniegu pościeli pisać wiersze
szkłem ryte skrycie tatuaże
ave

Ładne, podoba mi się ten wiersz. Nio takie to ja lubię :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 13 sty (czw) 2005, 00:31:39

Dokladnie - ladne i majace w sobie cos - jak mi sie kiedys uda stworzyc rzeczy na ten ksztalt to bede happy :)

ODPOWIEDZ