Tfurczość po godzinach, czyli prawda powoli na jaw wypływa.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
andy odkrył swoje korzenie: jego linia genealogiczna sięga słynnego
Wodza Twarda Dupa,
wojownika Cień, Który Się Nie Pokazuje
oraz jego brata Brud Na Nosie
(inspired by "Mały wielki człowiek", polecam i film i powieść http://***SPAM***.pl/9857,film.html
Tylko co symbolizuje ta kaczka?
Wodza Twarda Dupa,
wojownika Cień, Który Się Nie Pokazuje
oraz jego brata Brud Na Nosie
(inspired by "Mały wielki człowiek", polecam i film i powieść http://***SPAM***.pl/9857,film.html
Tylko co symbolizuje ta kaczka?

-
- Bywalec
Interpretacji kaczki jest kilka. Pierwsza jest dość oczywista... Po prostu Andy chce wyrazić swój głód (wszystkiego- dosłowny głód, ale i głód wiedzy, przeżyć itp)andy pisze:Tylko co symbolizuje ta kaczka?

Druga jest trochę bardziej skomplikowana. Jako, że znane są szerszej publiczności słynne nagrody złotej kaczki, to Andy chciał delikatnie dać do zrozumienia, że na takową poluje...
Trzecia również nawiązuje do polowania... Polowanie na kaczki--> czyli Andy daje upust swojej agresji, pokazuje pazury

Czwarta interpretacja jest hmm... szpitalna... kaczka szpitalna... Czyli Andy nam mówi:"Chce mi się siku"

-
- Loża WSR
To proste. Jednak moim zdaniem za bardzo splaszczacie kaczke. To wolno jedynie jakiemus walcowi wzglednie prasie.
Kaczka. Do tego dzika. Czyli Dzika kaczka. Czyli Ibsen. Ibsen a wiec poszukiwanie prawdy. Symbolicznie kamien filozoficzny. Bardziej materialnie Swiety Graal. Kto go poszukiwal? Kto znalazl. Sa rozne wersje. Zreszta mozna sobie o tym poczytac fajne ksiazki (Sapkowski) czy poogladac filmy (Excalibur, Monty Python i Sw Graal). A wracajac do tematu. Mamy 4 zacznych rycerzy trzeba ich tylko podporzadkowac wlasciwym osobom. Krol Arthur (aw? toz to za proste), Sir Lacelot (czyzby sredni rycerz) dalej zaczynaja sie schody bo mamy Galaheda i Percivala (a moze Persila
- nie wazne w kazdym razie uosobienie czystosci). Czyli mowiac krotko trzeba jeszcze przyporzadkowac Andiego i Syrowatke.
Odpowiedzi prosze przysylac do mnie tylko na kartkach pocztowych (wzglednie umieszczac na forum)
Wracajac do Kaczki. Kaczka jak sie rzeklo jest dzika. Czyli Dzikosc w sercu (w domniemaniu Andiego czy dobrze rozumuje Mieze?) Jesli Dzikosc w sercu to Lynch. A jak Lynch to juz jestesmy w domu. To jednak Andy. Krotko ujmujac kaczka to alter ego Andiego (sie nawet rymuje)
PS. Ten slowotok to tzw. objawy stanu sesyjnego
Nie biore za niego zadnej odpowiedzialnosci
Kaczka. Do tego dzika. Czyli Dzika kaczka. Czyli Ibsen. Ibsen a wiec poszukiwanie prawdy. Symbolicznie kamien filozoficzny. Bardziej materialnie Swiety Graal. Kto go poszukiwal? Kto znalazl. Sa rozne wersje. Zreszta mozna sobie o tym poczytac fajne ksiazki (Sapkowski) czy poogladac filmy (Excalibur, Monty Python i Sw Graal). A wracajac do tematu. Mamy 4 zacznych rycerzy trzeba ich tylko podporzadkowac wlasciwym osobom. Krol Arthur (aw? toz to za proste), Sir Lacelot (czyzby sredni rycerz) dalej zaczynaja sie schody bo mamy Galaheda i Percivala (a moze Persila

Odpowiedzi prosze przysylac do mnie tylko na kartkach pocztowych (wzglednie umieszczac na forum)
Wracajac do Kaczki. Kaczka jak sie rzeklo jest dzika. Czyli Dzikosc w sercu (w domniemaniu Andiego czy dobrze rozumuje Mieze?) Jesli Dzikosc w sercu to Lynch. A jak Lynch to juz jestesmy w domu. To jednak Andy. Krotko ujmujac kaczka to alter ego Andiego (sie nawet rymuje)
PS. Ten slowotok to tzw. objawy stanu sesyjnego

-
- Ekspert
Interpretacja okrutnie mi się podoba, ale hmmm "Dzikość serca" (a nie w sercusinar pisze: ..Czyli Dzikosc w sercu [...] Jesli Dzikosc w sercu to Lynch. A jak Lynch to juz jestesmy w domu.

-
- Loża WSR
Dzikosc w sercu była z premedytacja. Wiem jaki jest poprawny tytul filma. Jednak moim zdaniem lepiej brzmi tak nawet w oderwaniu o tytulu angielskiego.
Ale zaraz... Był kiedys taki Winnetou albo inny wodz indianski a może no niech bedzie moze i szkocki. W każdym razie Mel Gibson bo przeciez nie Daniel Day-Louis. Mniejsza o to. Fajny film o tym niedawno widzialem. Tytul był jakos Wildheart czy cus. No i momenty łoczywiscie tez byli. Najlepiej proszę Ciebie jak ta krolowa francuska Sophie znaczy sie Zoska… Bo ona tu przeciez pod Warszawa z tym swoim ex Żuławskim mieszkala. Przychodzi ona do niego znaczy do Mela…i hyhyhy. Co ja Ci tu Jedrek bede mowil nie owijajac w bawelne...
A ten Żuławski jak sie zdenerwowal to teraz do tego klubu w Turcji nie chcial pojechac. Tylko dalej plywa w Wisle
D
PS. Andy chyba mam pomysla. Fajnie by pociagnąc takie Kulisy Srebrnego Ekranu czyli dialogi Jedrka i Manka (nomen omen co za przypadek
) Oczywiscie w nowym temacie. Moglaby być niezla zabawa przy pisaniu i zgadywaniu 
Ale zaraz... Był kiedys taki Winnetou albo inny wodz indianski a może no niech bedzie moze i szkocki. W każdym razie Mel Gibson bo przeciez nie Daniel Day-Louis. Mniejsza o to. Fajny film o tym niedawno widzialem. Tytul był jakos Wildheart czy cus. No i momenty łoczywiscie tez byli. Najlepiej proszę Ciebie jak ta krolowa francuska Sophie znaczy sie Zoska… Bo ona tu przeciez pod Warszawa z tym swoim ex Żuławskim mieszkala. Przychodzi ona do niego znaczy do Mela…i hyhyhy. Co ja Ci tu Jedrek bede mowil nie owijajac w bawelne...

PS. Andy chyba mam pomysla. Fajnie by pociagnąc takie Kulisy Srebrnego Ekranu czyli dialogi Jedrka i Manka (nomen omen co za przypadek