Onet, google, interia, gazeta - świetne imię dla bobasa

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Onet, google, interia, gazeta - świetne imię dla bobasa

Post autor: aw » 17 lut (czw) 2005, 10:59:47

Jak dacie na imię swojemu dziecku? Zróbmy konkurs.
13.01.2005 PAP podała informację, że rumuńska para, która przez internet "zacieśniła więzy", nowonarodzonemu synkowi dała na imię Yahoo. Bukareszteńskie dzienniki oszalały z radości. Żal tylko, że to drugie imię malca; pierwsze jest całkiem konwencjonalne - Lucian, po dziadku. A mogło być Wirtualna Polska albo Onecik lub w przypadku dziewczynki zamiast Esterka Interyjka.
Jakie imiona dla swoich potomków przygotowaliście z wdzięczności dla internetu?

mieze
Bywalec
Bywalec

Post autor: mieze » 17 lut (czw) 2005, 11:32:10

Proste imiona bym wybrała: Dla niej: Przeglądarka, a dla niego www :wink:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 lut (czw) 2005, 12:35:13

Ale to chyba na drugie Mieze. Bo te blizniaki mialy byc Tomek i Gonia z tego co pamietam ;)

U mnie to proste. Jak bedzie dziewczynka to Szkolareklamy a jak chlopiec to Hattrick :)

A tak na prawde to bedzie sie nazywac Tradycja ;) :D znaczy sie Patrycja. Bardzo mi sie podoba to imie. Zreszta mojemu bratu tez. Czyli jak dobrze pojdzie bedziemy mieli w rodzinie dwie Pati :) Co do chlopca to jeszcze nie wiem. Zreszta tak powaznie to jest to zawsze decyzja co najmniej 2 osob jak nie wiecej. Takze pozyjemy zobaczymy :)

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 17 lut (czw) 2005, 23:46:03

Ja pomyslałabym nad Tlen lub Gadu dla chłopca, a dziewczynce .... może Kazaa :D.
Hehehe ... w Przekroju kiedyś czytałam o "fantastycznych' imionach dla dzieci jak np. Unia, Europa i jakies jeszcze byly ... jak znajde ten tygodnik to wrzuce tu pare "cudnych" imion ;)

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

przeglądarki wyszukiwarki jakie piękne to imiona

Post autor: aw » 18 lut (pt) 2005, 11:41:26

o to ja mam juz gotowe od dawna - jak będzie chłopiec nazwę go osiołek, a dziewczynkę DC++, żeby była przyjazna i cool

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Leonardo da Vinci, Franz, Rasputin, Pepsi-Carol -nowe imiona

Post autor: sinar » 19 lut (sob) 2005, 17:11:51

Dali dziecku na imię Pepsi-Carola

Najpopularniejsze imiona w Niemczech to dziś Marie i Maximilian. Ustaliło to towarzystwo Języka Niemieckiego, na podstawie danych ze 150 Urzędów Stanu Cywilnego.

W minionych latach niemieccy rodzice byli raczej konserwatywni przy nadawaniu imion. W pierwszej dziesiątce niezmiennie trwają te same imiona. Zamieniają się tylko miejscami. Za Marie i Maximilianem plasują się więc tradycyjnie Maria i Paul, Anna i Leon, Leonia i Lukas.

Niektórzy chcą jednak obdarzyć swą latorośl imieniem niepowtarzalnym. Urzędy Stanu Cywilnego w Niemczech wyraziły już zgodę na chłopięce imiona Leonardo da Vinci Franz i Rasputin, i dziewczęce Pepsi-Carola i Gneisenauette, od nazwiska pruskiego marszałka Gneisenaua. Odrzuciły zaś pomysły na imię takie jak Gift, czyli trucizna, Schroeder, jak kanclerz Niemiec, oraz Crazy Horse, jak sławna rewia.

(zrodlo - onet.pl)

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 21 lut (pn) 2005, 11:03:27

Ja tam zrobil bym po staremu i corce dal na imie "Tradycja" ladne takie bo Polskie:)

Synkowi "ziomal" wkoncu to tez bardzo popularne jak papierosy:)

ODPOWIEDZ