O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 12 kwie (wt) 2005, 00:41:25
!!!!!!!!!!!!![STOP]!!!!!!!!!!!
moment to kiedy idziemy juz wspolnie oba kluby na wspolna dyskusje do altu ewentualnei innego przyjemnego miejsca

?
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 12 kwie (wt) 2005, 00:49:23
Havok pisze:!!!!!!!!!!!!![STOP]!!!!!!!!!!!
Why

Czyzby dyskuja byla nie rzeczowa i nie dazyla do jasnego okreslenia roznic oraz opracowania konkretnego ON ?
Jako nonkonformista nie zakocze tej dyskusji hyhyhy Dla mnie to jak powiedzialem nie 'rewolucja' a wyciecie z NC fragmentu i oprawienie go w mniej drazliwie brzmiaca nazwe ...

-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 12 kwie (wt) 2005, 00:54:03
Bleeeee STOP mialo za zadanie zwrocenei uwagi i jak widac odnioslo zamierzony skutek hehehe

Chodzi o to zeby takei dyskusje mzoe przeniesc na mniej wirtualny grunt i o wiele bardziej przyjemniejszy i sprzyjajacy dyskusjom mianowicie pub

Chyba sie kazdy zgodzi

Tam bysmy sobie oficjalnie rpzywitali konkurencyjna organizacje jak prawdziwi gentelmani

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 12 kwie (wt) 2005, 01:06:05
Havok pisze:i jak widac odnioslo zamierzony skutek hehehe
No nie wypowiadaj sie za innych
Havok pisze:konkurencyjna organizacje jak prawdziwi gentelmani

Konkurencyjne tak ale nie alternatywne w szerokim znaczeniu. Jak podkreslam dla mnie to nie 'zalepianie dziury' na 'rynku' a tylko zmiana 'opakowania' i 'naklejki' na opakowaniu.
Hmm a czyzbys sugerowal ze moja postawa nie jest godna gentelmena ?

-
Neema
- Zadomowił(a) się

autor: Neema » 12 kwie (wt) 2005, 01:29:47
zyrafa pisze: Pragne tylko, by nie porównywano tych dwóch "klubów" ...
Czemu Żyrafo tak mówisz, czemu mamy ich nie porównywać czy aż tak się nas "brzydzisz"?
Rozumiem ze słowo narcyzm ma dla Ciebie negatywne znaczenie, ale przecież nie mówimy tu o pojęciach tylko o zgromadzeniu, które taka nazwę przyjęło?
Nasz klub to (jak na razie) garstka wspaniałych ludzi, którzy tworzą coś więcej niż zgromadzenie niosące jakieś przesłania i wzniosłe hasła nie mające jak na razie swego potwierdzenia w czynach.
Narcyz klub jest jak "zgrana rodzinka" która lubi własne towarzystwo, wspólnie się bawi, wspólnie dyskutuje i wspiera się na wzajem oczywiście bardzo chętnie wciągając w tą przyjacielską atmosferę kolejnych członków czy tez sprzymierzeńców.
Wejdź na nasz temat poczytaj popatrz i wyciągnij wnioski, bo myślę, że nie ma powodu ażeby przytaczać tu takie ogólne definicje narcyzmu: "Narcyzm w ogólnym zrozumieniu to przesadne umiłowanie samego siebie. Narcyzm fantazjuje o własnej ominipotencji i wierzy w swoje prawo wykorzystywania innych do zaspokojenia własnych potrzeb. Pragnie być podziwiany, ale tych którzy go podziwiają, traktuje pogardliwie..." bo nie mają tu nic do rzeczy a tylko zasmucają mnie, kiedy pomyślę sobie że możesz te regułki przekładać na ludzi, których bardzo lubię, cenie, a i dla Ciebie nie są oni obcy...
-
Kesonex
- WSR Guru

autor: Kesonex » 12 kwie (wt) 2005, 10:12:37
Coz z pomyslu znow zrodzila sie jakas farsa klotnia...czemu faktycznie nei mozna przystac na pomysl Zyrafki.??Faktycznie jest cos czego brakuje.Dwa ugrupowania ktore w pewien sposob nadal nie moga sie jakos wspolnie zrzeszyc...Jest jedno co wszystkich nas odroznia od siebie to to ze chcemy faktycznie cos osiagnac!!I czy nie mozemy zrobic tego na rzecz nie tylko szkoly ale i siebie na wzajem?
Wydaje mi sie ze ja osobiscie chcialbym aby pokolenie po mnie wiedzialo ze ktos taki tutaj chodzi ze pozostawilem po sobie slad dla dobra innych...
Mysle ze pomysl nie jest wcale zly a porownywanie tego i krytykowanie czy opinionowanie jest bez sensu. Bo tak mozemy gadac w nieskonczonosc i rozrywac siebie bez powodu rzucajac slowami.Ludzie wydaje mi sie ze mozna to jakos pogodzic czy w pubie czy gdzies....czy tutaj czy na zywo...Co do nowych czlonkow nalezy im dac szanse zapoznania sie z ideami z tym co sie reprezentuje i powiem szczerze ze jakos nowych nie widzialem i tu i tam...Nadal kroczymy wspolnie wsrod kliku osob, znamy sie lubimy albo i nie kazdy mysli po swojemu...
Ale chyba nie o to chodzi. Dla mnie osobiscie faktycznie stanelo to w miejscu i nikogo nie porozniam stad moze faktycznie ostatnio czasami tylko tutaj bywam mimo ze zagladam ale nawet nie mam co napisac...broczymy w tym wszyscy wiec wspolnie musimy znalesc jakis kompromis i nie o same nazwy tu chodzi ktore znacza to czy tamto...
Nie mozna tego jakos wyposrodkowac ulatwic zrozumienie innym??
P.S. Ciesze sie Zyrafka ze ktos to poruszyl i ubral w slowa....

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 12 kwie (wt) 2005, 12:00:56
Keso : hmm a mi sie wydaje ze chyba duzo w owym 'krytykowaniu' bylo o tym ze malo nas dzieli i rozni - ze to tylko kwestia przyjetych szablonow slowych ...
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 12 kwie (wt) 2005, 12:31:12
hmmm Keso ma racje oczywiscie lepiej jednoczyc niz dzielic ale.... Sluchajcie czas wywalic karty na stol. Tu nei chodzi o konkurencje tu chodzi o przyciagniecie nowych ludzi na forum, trzeba im stworzyc jakies alternatywy.. a jak myslicie dlaczego firmy wprowadzaja na rynek produkty z tej samej polki czemu np. Lotzrobil sobie konkurencje w postaci Central Wings nei po to zeby konkurowac po to zeby wlasnie pozyskiwac nowych zainteresowanych. Chodzi tu o to ze jak bedzie wiecej nzi jedna organizacja to mzoe wreszcie wydjziemy z marazmu. Zastanowmy sie lepiej wspolnie jak prawdziwi stratedzy i spece od reklamy co zrobic aby forum mialo dobra kampanie reklamowa, co zrobic aby zaczeli tu wpadac nowi ludzie? To jest chyba nasz mainstream

Wiec zamiast spierac sie co jest dobre a co bee zacznijmy ukladac jakies zalozenia swoich klubow aby pozniej ludzie mieli klarowny obraz jakichs ciekawych opcji do wyboru
Zrobmy cos wreszcie dla szkoly namowmy kadre zeby cos robila w tym kierunku. Popatrzcie na Slawka on jak nikt probuje propagowac forum szkolne, przeciez juz nawet zadal prace domowa ktorej nei da sie obejsc bez dostepu do forum i zajrzenia tu a nawet napissaniu jednego, dwoch postow.
Moze powinnismy oglosic wspolne WSR-owe motto forumowiczow typu:

"Dajmy z siebie to co najlepsze"

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 12 kwie (wt) 2005, 12:38:35
Havok pisze:Zastanowmy sie lepiej wspolnie jak prawdziwi stratedzy i spece od reklamy co zrobic aby forum mialo dobra kampanie reklamowa, co zrobic aby zaczeli tu wpadac nowi ludzie?
Wlasnie
zastanówmy się i to robimy - staramy sie cos nakreslić, wstepnie opracowac ... i pokazac to ludziom - ale na wszystko potrzebny jest czas ... zreszta jesteś na strategi wiec co Ci bede tłumaczył
Havok pisze: "Dajmy z siebie to co najlepsze"

Czały czas daje z siebie to co uwazam za dobre w sobie

Tylko ta ciekawosc jest niejednokrotnie subiektywna

-
Kesonex
- WSR Guru

autor: Kesonex » 12 kwie (wt) 2005, 14:05:41
Starategiem zadnym nie jestem i raczje nie bede bo marny ze mnie strateg ale moge zawsze wizualnie pomoc cos zbudowac podeprzec pomysl swoimi opiniami o nim itp...moge pomoc cos zbudowac chociazby jakis zarys....aby czas na to pozwolil

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 12 kwie (wt) 2005, 14:09:05
Tylko wiecie my sie wciaz obracamy w zakletym kregu. To nie jest jakas krytyka jednej czy wszystkich organizacji ale stwierdzenie faktu. Moze inni nie chca sie angazowac, gdzies przynalezec. Czy moze jednak mozna ich przyciagac no i w jaki sposob. Co o tym myslicie?

-
Kesonex
- WSR Guru

autor: Kesonex » 12 kwie (wt) 2005, 14:12:20
POkazanie ludziom ktorzy sie boja lub by chcieli tu nalezec jakie korzysci z tego plyna ??
Wiadomo ze nic ni eopiera sie na dzialaniu w jedna strone ale jesli ty dasz cos z siebei to mozesz otrzymac tyle samo...Nie nalezy tylko brac trzeba tez dawac cos z siebei..i faktycznie znow kraze w jednym kregu ale wydaje mi sie ze wlasnei od tej zasady mozna by zaczac wychodzic!!
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 12 kwie (wt) 2005, 14:39:56
Ja nei tyle ze nei wiem jak ludzi przyciagnac na forum tylko ze nie wiem dlaczego oni sami nie chca sie przyciagnac. To jest dziwne.... Wiedza co sie dzieje na forum bo to widac na stornei glownej jak sie spojrzy na ilosc userow on line i ilosc gosci codziennie jest ponad setka ludzi z dziennych i zaocznych a takze z zewnatrz ktorzy tylko obserwuja..... Nie wiem czemu nei chca sie zarejestrowac i oficjalnei brac udzial w dyskusjach. Moze z braku czasu checi a mzoe nei lubia tej szkoly i wystarcza im tylko fakt ze do niej chodza a potem jak najszybciej do domku, pracy... To moja opinia nei wiem, jak wasza....?
-
Ato
- Zawsze coś napisze

moze ta ponad setka maturzystow jeszcze nie znalazla pelnego wypracowania na mature ustna

-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 14 kwie (czw) 2005, 18:02:07
moze tak mzoe nie z wywiadu w szkole wnioskuje sprzeczne opinie sporo jednak ludzi z dziennych tu wchodzi ale sie praktycznie nei rejestruje a jak juz to zrobi to tylko po to zeby Sławkowi prace domowa oddac ze sponsoringu. Nie wiem czy sie smiac czy plakac.......