Organizacja Nonkonformistow

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 kwie (czw) 2005, 18:48:47

Moze nie chca zyc w matrixie ;) :D

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 14 kwie (czw) 2005, 19:39:40

real to matrix, tylko tutaj jest prawdziwe zycie

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 kwie (czw) 2005, 19:48:42

No ba pewnie :) Jak juz sie pogonilo za tym bialym kroliczkem i polknelo pigulke to juz teraz nie ma odwrotu :D

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 14 kwie (czw) 2005, 19:58:35

tylko trzeba uwazac aby nie pomylic bialego kroliczka z bialym swiatlem na koncu tunelu

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 14 kwie (czw) 2005, 21:38:43

albo nei zmieszac tego bialego krolika i tej niebieskiej czy czerwonej tabletki jaka byla w Matixie i nie polknac przypadkiem bialej tabletki co goni :D

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 15 kwie (pt) 2005, 11:33:32

sory za przerwanie off-topicu i powrot do wlasciwej dyskusji ale akurat wpadlo mi to do glowy i sie postanowilem wyzewnetrznic,
tak sobie pomyslalem ze problem z nazwa narcyz, co juz poruszala zyrafa, jest taki ze nawet wyjasniajac na czym ta zabawa polega i dajac temu dowody to i tak bedzie sie to kojarzylo negatywnie.

nazwa ta jest gleboko zakorzeniona w swiadomosci czlowieka (od dziecinstwa) i sie kojarzy z negatywnymi cechami. podkreslane zreszta na kazdym kroku:
"Narcyz się nazywam Przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam
Jestem piękny i uroczy - popatrzycie w moje oczy ".

to tak jak nazwac fundusz emerytalny "Ryzykanci". jak wiemy m.in. z zajec z AW, mozna wtedy tworzyc super kampanie reklamowe, pdkreslac bezpieczenstwo funduszu a i tak to nic nie pomoze. Wtedy naprawde trzeba wywalic sporo pieniedzy, badan rynkowych, promocji itd. aby przynajmniej troche pojawilo sie skojarzenie fundusz "Ryzykant" = bezpieczenstwo.

ale w koncu jestesmy w szkole reklamy i mysle ze to dobre wyzwanie dla narcyzow, a jako ze to same tegie glowy :wink: wycwiczene w reklamie, socjologii i psychologii, to mysle ze powinni sobie z tym poradzic :mrgreen:

koniec wyzewnetrzniania, ale mam faze :lol:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 15 kwie (pt) 2005, 12:34:00

Hmm ze co ze zle sie kojarzy ? Ech gdyby tak miec ulotke Agencji Towarzyskiej 'Armageddon' to mozna bylo by podyskutowac ale ... wrzucilem powstaly swego czasu Manifest [a dokladnie jego zarys] i juz mi sie nie chce poko co dyskutowac :wink:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 15 kwie (pt) 2005, 13:19:08

Ato pisze:nazwa ta jest gleboko zakorzeniona w swiadomosci czlowieka (od dziecinstwa) i sie kojarzy z negatywnymi cechami.
Stereotypom powiedzmy glosne : NIE :D Od dziecinstwa wiadomo ze dzieci to z kapusty, bocian przynosi i inne takie dopiero czas pokazuje ze te 'korzenie' jakos obiegaja od prawdy :P Zreszta Narcyz to zwykle imie tak samo jak np. Alfons :wink: Ale tak to juz jest ze biale jest biale a czarne jest czarne jednak '40% pan z Gdańska nie widzi roznicy' ;) :)

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 15 kwie (pt) 2005, 18:09:32

Ty tez bys nie widzial gdyby ktos Ci zaslonil oczy 300zl :D

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 16 kwie (sob) 2005, 01:38:45

oj Seize... przeciez my mówiąc o nazwie klubu "narcyna" nie mówimy o ich członkach.
W żadnym poście nie wspomniałam, że Wy, moi znajomi jesteście źli. Cały czas twierdze, że nazwa "waszego KN" do Was nie pasuje, bo jesteście swietnymi ludzmi. Nie wiem czemu sie tak bulwersujecie. Nie wiem czemu Nema napisała, że was obrażam ... napisałam, żeby nie porównywać nonkonformizmu z narcyzmem. Chodziło mi o zwykłe pojecia ... odeszłam od spraw szkoły ... spojrzałam na to z boku. Nie wstdze sie nikogo ... gdie niby o tym napisałam? Bo ja żadnego posta z takim zdaniem nie widze :/.
Jestem przez część osób ciągle atakowana. Osoby te nie staraja sie mnie zrozumieć. Gdy juz coś tłumacze to wszystko przekrecają. Wkurza mnie to i powiem otwarcie NIE !!! Jeszcze mi udowodnia, że nazwa NK jestw100 % utrafiona. Może o to chodzi?
i kiedy w koncu zrozumiecie, że ja nie pisze o Was !!!!!!!!!!!!!!!! nic nie mam do członków NK :/ .... tylko do tego idiotycznego "narcyzmu" (w ogolnym pojeciu)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 kwie (sob) 2005, 14:43:23

zyrafa pisze:Cały czas twierdze, że nazwa "waszego KN" do Was nie pasuje, bo jesteście swietnymi ludzmi.
Ale jak to ujalem w manifescie a Neema przypomniala nazwa ta zostala 'nam' jakby nadana a zatem widac nazwa pasuje :)
Ja sobie nie przypominam by Neema stwierdzila ze Nas obrazasz. Po prostu dyskusja dot. tego ze nazwa jest zniechecajaca - a chodzi o to ze to wlasnie jest jakby grono osob ktore potrafi sie wybic jakby ponad pewne szablony, ogolne pojecia. Oczywiscie braku tego nie zarzucam innym.
Jak dla mnie swoisty nonkonformizm jest czescia skladowa narcyzmu na swoj sposob i to przedstawilem.
Calosc jednak dyskusji miedzy klubowych skuplila sie na tym co reprezentuja itd tylko na tym ze My okreslamy sie mianem narcyzow w nazwie a narcyzy w odbiorze ogolnym sa wstetni - a zatem moze my jestesmy jakas 'inna rasa narcyzow' kto wie ;)
A czy my sie tak bulwersujemy? Droga Zyrafko moze Ty niepotrzebnie sie bulwersujesz mowiac o jakis atakach, przekrecaniu itd.
zyrafa pisze:Jeszcze mi udowodnia, że nazwa NK jestw100 % utrafiona.
Ja tam uwazam ze jest dobra: nieco kontrowersyjna moze ale wlasnie pozwalajaca spojrzec na cos troche inaczej niz kaza definicje czy tez symbolika przekazywana przez lata.

ODPOWIEDZ