Co sądzicie o reklamie Żubra?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- akademiareklamy.edu.pl
Co sądzicie o reklamie Żubra?
Dla mnie ta reklama to kompletny odlot: klimat, prostota pomysłu, nawiązanie do tradycji; przykład kapitalnej kampanii wizerunkowej; KRÓLEWSKIE SPADA, ŻUBR W GÓRĘ.
-
- Początkujący(a)
Tej kampani.. nie da sie określić w słowach... wcześniej Żywiec cos próbował... ale przy tym to był gniot... Żubr... najbardzie wymiatający pomysł na reklame piwa jaki do tej pory zrobiono... "Rama" była gniotem totalnym, dzieki czemu zapadała nam w pamięć... "Żubr" osiągnął to samo, perfekcją pomysłu...
Vilku & DiGi
Vilku & DiGi
-
- Ekspert
-
- akademiareklamy.edu.pl
niezły pomysł na reklame linii lotniczych (swoja drogą), ktorych piloci łykają sobie draże w czasie lotu, chyba lotnictwo po dwóch wieżach i tej reklamie juz sie nie podniesie
PS
dla mnie big paździerz nad paździerze to reklama z Ewą Minge batonika Danusia.
Powiem wprost:
1. Minge - leci na kasę i nie ma gustu
2. Szef marketingu, który to kupił to debil, nieuk i przekręt - wziął za to łapówkę aż świszczy (tylko nie było przy tym magnetofonów Adasia M. - mają huk roboty)
3. Agencja, która to zrobiła nie ma wstydu ale ma pieniądze
4. Reżyser tego spotu to zwykły brakorób i beztalęcie
PS
dla mnie big paździerz nad paździerze to reklama z Ewą Minge batonika Danusia.
Powiem wprost:
1. Minge - leci na kasę i nie ma gustu
2. Szef marketingu, który to kupił to debil, nieuk i przekręt - wziął za to łapówkę aż świszczy (tylko nie było przy tym magnetofonów Adasia M. - mają huk roboty)
3. Agencja, która to zrobiła nie ma wstydu ale ma pieniądze
4. Reżyser tego spotu to zwykły brakorób i beztalęcie
-
- WSR Guru
Zubr wystepuje w puszczy....a zwierzyna łowna w lesie....
Ha ha wiecei skad jeszcze jest ta melodia??Z dobrego westernu polecam obejrzec bo to kklasyka....;]Coz a reklama jest wspaniała, w drugiej kolejnosci jest niezla reklama o narkotykach (...chcialbym zniszczyc sobie zycie...)Bardzo trafnie ujete tematy;]
-
- Początkujący(a)
A co powiecie o Reddsie reklamy "pedemnabede" jamamoto takie takiekusi"... wg mnie też są nieźle rozkminione... szczególnie ten "Hajime" z Samurajem... fajnie to zrobili... ta mała scenografia i wogóle...
albo ostatni reklama Nike z berkiem no ja pierdykam.. zero znaków firmowych nike... żanego Andre Agasjegoł... czy tam Bekchama... a wszyscy wiedzą o co chodzi... toaaa...
niezłe fazy...

-
- WSR Guru
A Haineken????
Mysle ze Hajneken tez ma ciekawy motyw na zareklamowanie swojego piwa.....to w jaki sposob potrafili uchwycic pewne chwile w zyciu ktore moga sie kojarzyc z ich piwem i na odwrot...;]