W tym przyszłym tygodniu w środę o godz. 13:45 odbędą się drugie zajęcia "The Advertising Age".
(W tym tygodniu nie dało się, bowiem byłem z Sławkiem na Wizualiach w Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, z "krótką"

prelekcją; za nieoczekiwane odwołanie zajęć raz jeszcze przepraszam).
Redakcja Ad Age przesłała mi w wersji gutenbergowskiej historię tygodnika, zaś polski kolporter dostarczył dziś do WSR nr March 21, 2005 (pierwszy numer po zaprenumerowaniu przez WSR).
Oto planowany porządek zajęć:
1. Historia Ad Age
2. Krótka dyskusja
3. Przegląd numeru z 1999 "Wiek reklamy" (proszę zajrzeć do naszej linkowni, można tam kilka informacji znaleźć: <a href="
http://www.szkolareklamy.pl/link-36.html" target="blank"> kampanie reklamowe, postaci</a>, krótki szkic eseju o ikonach zamieszczę do ściągnięcia w przyszłym tygodniu)
4. Przegląd najciekawszych wydarzeń w świecie reklamy wg najnowszego wydania tygodnika Advertising Age.
5. Bardzo zależałoby mi na przygotowywaniu fotek, prezentacji w PowerPoincie na każde nasze spotkanie.
Za każdą pomoc, np. skanowanie itp. będę ogromnie wdzięczny.
6. Chciałbym także przygotować słownik / Encyklopedię Advertising Age, także serdecznie zapraszam do współpracy.
7. Przedstawię listę tematów / tekstów dla zainteresowanych tłumaczeniem i krótkimi wystąpieniami.
P.S. Byłbym wdzięczny, gdyby ten topic służył wymianie informacji zgodnie z jego tematem. Kwestie lingwistyczne, dotyczące języków obcych można wszak z rozmachem ogromnym prowadzić gdzie indziej. Miejsca ci u nas wszak dostatek.