filmy, redakcja, ludzie reklamy, skrypt

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
andy
Ekspert
Ekspert

filmy, redakcja, ludzie reklamy, skrypt

Post autor: andy » 17 maja (wt) 2005, 19:19:44

Od zeszłego tygodnia postanowiłem odnowić trochę dawnych kontaktów. W efekcie nie można wykluczyć, że jeszcze w maju uda się zrealizować następujące projekty.

1. Wykład specjalny i dyskusja z jednym z jedną z nawybitniejszych postaci reklamy i mediów (sądzę, że jest to spora atrakcja dla wszystkich specjalizacji)

2. Spotkanie z redakcją renomowanego magazynu (dla wszystkich specjalizacji)

3. Projekcja filmu GRACZ Mistrza kina, Roberta Altmana, głównie dla specjalizacji TV, ale sądzę, że rzecz godna uwagi dla wszystkich zainteresowanych; na podstawie tego filmu można omówić najważniejsze aspekty związane z językiem filmu, środkami ekspresji. Film ma bardzo interesującą intrygę, ponadto pokazuje amerykański system produkcji filmowej. W czytelni do skopiowania jest garść materiałów o filmie, warto oglądać go z pewnym przygotowaniem. Po filmie oczywiście dyskusja.

4. Pokaz etiud moich dyplomantów, czyli swego rodzaju festiwal filmowy WSR

5. Wkrótce, zapewne do połowy czerwca najpóźniej chciałbym ostatecznie zamknąć przyjmowanie materiałów do skryptu do warsztatów scenariuszowych. Skrypt będzie zawierał sporo materiałów, które są efektem moich zajęć z analizy filmu reklamowego, warsztatów TV i innych okoliczności.

Wszystkich zainteresowanych proszę o nadsyłanie propozycji. O profesjonalny skład zadba Kasia Kiełczewska SGII

Byłbym bardzo wdzięczny za każdą pomoc, uwagi, sugestie itp. Mimo nadciągającej sesji sądzę, że każdy z tych projektów może okazać się niezwykle cenny.

Nie podaję na razie szczegółów, bowiem żadna z informacji nie jest potwierdzona ostatecznie. Jednakowoż sądzę, że warto wpierwej / najsamprzód ;-) wysondować Wasze zainteresowanie.

Czy mogłbym prosić o jakoweś deklaracje co do uczestnictwa / udziału w planowanych projektach? Byłoby chyba katastrofą, gdyby np. redakcja lub jedna z czołowych postaci polskiej reklamy zastała pustą salę :-)

Oczywiście wkrótce pojawią się ogłoszenia w Szkole oraz szczegóły na forum.

Bez względu na to, co o tym sądzicie te projekty są realizowane z myślą o naszych Słuchaczach. O Was.

Proszę o info zwrotne.

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 17 maja (wt) 2005, 19:28:12

1. Wykład specjalny i dyskusja z jednym z jedną z nawybitniejszych postaci reklamy i mediów (sądzę, że jest to spora atrakcja dla wszystkich specjalizacji)

2. Spotkanie z redakcją renomowanego magazynu (dla wszystkich specjalizacji)
Ja :!: Ja :!: Ja :!: Te 2 pierwsze punkty to doslownie kwintesencja atrakcyjnosci 8) No nareszie zaczales Andy dzialac :mrgreen: Juz zaczalem myslec ze masz jakies ukrywanie w cieniu( stealth mode) na 100% :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 maja (wt) 2005, 19:30:09

Nio ciekawie sie jak widac zapowiada.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 maja (wt) 2005, 19:31:51

Gracz to po prostu gratka nie mozna tego ominac :) Inne tez brzmia intersujaco. Bardzo chetnie. Wszystko zalezy od konkretnych terminow.

andy
Ekspert
Ekspert

VIP

Post autor: andy » 17 maja (wt) 2005, 19:51:08

Wasza reakcja cieszy niebywale. Dlaczego? Nie iżby to była z mojej strony okrutnie cięzka praca.

Jak się domyślacie jeśli te projekty wypalą to w kolejce jest wiele innych. Myślę, że tak samo atrakcyjnych.

Czy kiedy już szczegóły do mnie dotrą mogę liczyć na Waszą pomoc? Mam na myśli

a) przygotowanie akcji informacyjnej
b) materiałów, które pomogą innym zorientować się co to za spotkania, jaki jest ich cel itp. (np., oprócz plakatów w WSR może warto byłoby przygotować krótkie ulotko informacyjne?
c) czy kwestie organizacyjne możemy dopracować w Czytelni, podczas krótkiego spotkania?
d) czy możemy liczyć na serwis foto? Może specjalizacja foto ożywi się? A może ktoś z Was? I rejestrację na kamerze?

Daję słowo (każdy za słowo może mnie 3mać); jeśli dobrze rzecz zorganizujemy mam listę kilkudziesięciu kolejnych postaci, z którymi warto zorganizować spotkanie, posłuchać prelekcji, podyskutować.

andy
Ekspert
Ekspert

Robert Altman

Post autor: andy » 17 maja (wt) 2005, 20:17:18

sinar pisze:Gracz to po prostu gratka nie mozna tego ominac :) Inne tez brzmia intersujaco. Bardzo chetnie. Wszystko zalezy od konkretnych terminow.
Zanim pojawią się ogłoszenia w realu w WSR jakie terminy Wam odpowiadają? Dla specjalizacji TV będzie pokaz specjalny, zaś niezależnie od tego (po dzisiejszych nieoficjalnych rozmowach z Arturem, który także przygotowuje niezwykłą niespodziankę filmową, uwaga, nieoficjalnych rozmowach) mogłaby to być środa w przyszłym tygodniu, dzień wolny od zajęć.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 maja (wt) 2005, 20:27:22

Sroda dla mnie brzmi idealnie. Nie wiem tylko jak z frekwencja czy ludzie nie wyjezdzaja. Ale nie powinno byc zle tak mysle

Niewiele moge (np. foto odpada) ale co moge to pomoge :) A kiedy to spotkanie organizacyjne?

andy
Ekspert
Ekspert

adman

Post autor: andy » 17 maja (wt) 2005, 20:30:13

Kiedy tylko dotrą do mnie szczegóły (rozmowy w toku -tytuł przypadkowo kojarzący się ;-) niezwłocznie dam znać.

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 17 maja (wt) 2005, 20:50:31

Tez o ile tylko cos bede mogl pomoc to pomoge w organizacji :wink:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 maja (wt) 2005, 20:54:41

Sie wie. Zgrana sprawdzona ekipa bedzie :) Ale nowi tez sa mile widziani :)

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 17 maja (wt) 2005, 21:00:54

No jasne. Musimy namowic pozostalych forumowiczow. Niech ludzie z forum kojarza sie z aktywnoscia nei tylko w sieci ale tez wnosza wklad w uatrakcyjnianie szkoly i badz co badz swoich tez zajec :)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 maja (wt) 2005, 21:02:37

Mam wrazenie ze w niektorych wypadkach nie trzeba nawet namawiac - co dobrze ukazuja pojawiajace sie zreszta wpisy w tym temacie :)

DUNIO
Nowy(a)

Post autor: DUNIO » 17 maja (wt) 2005, 21:19:08

CO DO ODNOWIENIA KONTAKTÓW TO DZIEKI ZA NIEKTÓRE Z NICH DZIEKI NIM MOGE POSZERZAC SWOJA WIEDZE CO DO REALIZACJI TV. NIE MA TO JAK TROCHE PRAKTYKI W TVN. JESZCE RAZ DZIEKI :D

wit3k
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: wit3k » 17 maja (wt) 2005, 23:56:46

i jak mi miło- Praktykant tvn. Ciekaw jestem co tam wogule robisz (i jak) Gdyby zrobili te praktyki za 2/3 lata albo ja bym sie wcześniej urodził i załapał do tego typu szkółki też bym pewnie sie starał. Napaliłem sie jak widziałem ogłoszenie w necie, no ale cóż nie miałem szans

DUNIO
Nowy(a)

Post autor: DUNIO » 18 maja (śr) 2005, 10:11:05

ano wlasnie jutro bede program nagrywal i to samodzielnie.

ODPOWIEDZ