ile policzyć sobie za strone
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Czasami coś napisze
ile policzyć sobie za strone
dostałem ostatnio "profesionalne" zlecenie hihi Średnia firemka budowlana w której pracuje koleżanka hce mieć strone. Nie wiem zabardzo po co im, ale mnie zaangażowali. Problem w tym że nie mam pojęcia ile im powiedzieć. Nie chce przesadzić żeby koleżance nie zrobiło się przykro, z drugiej strony mieć a nie mieć to też różnica...
Do wykonania jest: logotyp firmy, design strony oczywiście (stylem corporate zrobie) no i oczywiście jakoś ładnie opracowana część informacyjna. Może zrobie jakieś bajery we flashu pozwalające dostosować kolor chociażby dachówek. Jak ktoś sie dobrze orientuje w cennikach to jeszcze może podać różne wersje cenowe które wyznaczają sobie profesionalne i uznane firmy, albo te mniejsze (pomijając gimnazjialistów co potrafią "robić strony internetowe" za jedyne 10zł)
Do wykonania jest: logotyp firmy, design strony oczywiście (stylem corporate zrobie) no i oczywiście jakoś ładnie opracowana część informacyjna. Może zrobie jakieś bajery we flashu pozwalające dostosować kolor chociażby dachówek. Jak ktoś sie dobrze orientuje w cennikach to jeszcze może podać różne wersje cenowe które wyznaczają sobie profesionalne i uznane firmy, albo te mniejsze (pomijając gimnazjialistów co potrafią "robić strony internetowe" za jedyne 10zł)
-
- Czasami coś napisze
Osobiście myśałem o 500 bo to dość duża stronka. Szukałem czegoś w necie do porównania i nie znalazłem. Z reguły takie strony wyglądają tak - ekipa, adres, oferta, cennik
a tam będzie sporo rozpisywania sie o produktach, zasady działania, zamówienie przez net więc już troche więcej sie tego robi. Szczerze mówiąc myślałemże walniecie troche większe ceny
Patrząc po profesionalnych firmach webmasterskich to zawsze wydawało mi się że więcej biorą. Te 300 to tak na dobry początek czy to reguła 
a tam będzie sporo rozpisywania sie o produktach, zasady działania, zamówienie przez net więc już troche więcej sie tego robi. Szczerze mówiąc myślałemże walniecie troche większe ceny

-
- Loża WSR
stronki dla malych firemek to 300 to chyba juz regula. Nie znam nikogo innego ktory bez odwalenia jakichs kosmicznych efektow wzialby wiecej. Poczekaj 300zl na poczatek to tez dobrze. w tej branzy naucz sie liczyc pieniadze bo nei zawsze moze byc tak ze sa zlecenia
nie mozna gardzic robota kazda dobra co przynosi kase 

-
- Czasami coś napisze
-
- Czasami coś napisze
logotyp pewnie przyda sie jeszcze do wizytówek/ulotek które może też będe robił. Z drugiej strony jednak tak sobie pomyślałem że logotyp to żaden problem kiedy już sie wymyśli jak ma wyglądać. Jak się dziś okazało strona nie jest też taka duża jak mi sie wydawało. Najwięcej pracy będzie nad designem, ale to to ja właściwie lubie poporstu. 300 wystarczy
-
- akademiareklamy.edu.pl
ceny dumpingowe na usługi internetowe
- opracowanie logotypu to minimum 200zł, szczególnie, że będzie sie wiązać z przekazaniem praw autorskich i wykorzystywaniem na innych polach (printy itp.)
- za każde flashowe rozwiązanie to minimum 50-100zł
- za strone w zależności od ilości podstron i pracochłonności od 300 do 800 złotych
tak ja to widzę
stosowanie cen dumpingowych to bezsens, po pierwsze odbierasz sam sobie i innym chleb, po drugie, zleceniodawca cię nie szanuje;
gdy firma płaci więcej - oczywiście w granicach mozliwości finansowych - lepiej ocenia wykonany projekt
PS
dziś każdej firmie potrzaebna jest strona, choćby ze względów prestiżowych;
firmy budowlane nie należą do biednych...
- za każde flashowe rozwiązanie to minimum 50-100zł
- za strone w zależności od ilości podstron i pracochłonności od 300 do 800 złotych
tak ja to widzę
stosowanie cen dumpingowych to bezsens, po pierwsze odbierasz sam sobie i innym chleb, po drugie, zleceniodawca cię nie szanuje;
gdy firma płaci więcej - oczywiście w granicach mozliwości finansowych - lepiej ocenia wykonany projekt
PS
dziś każdej firmie potrzaebna jest strona, choćby ze względów prestiżowych;
firmy budowlane nie należą do biednych...
-
- Czasami coś napisze
I jeszcze, jeśli raz dasz cenę niską i gwarancję szybkiego wykonania projektu (dajmy na to, że się Tobie uda), następnym razem ten sam zleceniodawca lub inny, któremu zostałeć polecony przez zleceniodawcę X, będzie wymagał takiej samej niskiej ceny (lub nawet niższej
) i wykonania projektu w równie rokordowym czasie.
Wszelkie przeliczniki "od strony" nie są miarodajne, liczy się czas poświęcony (wlicz poprawki i dodatkowe życzenia), skąplikowanie, zaawansowanie techniczne, nowatorstwo rozwiązań.

Wszelkie przeliczniki "od strony" nie są miarodajne, liczy się czas poświęcony (wlicz poprawki i dodatkowe życzenia), skąplikowanie, zaawansowanie techniczne, nowatorstwo rozwiązań.
-
- Zawsze coś napisze
-
- Czasami coś napisze
-
- akademiareklamy.edu.pl
wycena strony internetowej
jeśli to nie jest tylko wizytówka internetowa kwota powinna (po znajomości) wynieść minimum 400zł płatne 200 zł po zatwierdzeniu projektu i dwieście po zakończeniu prac nad witryną - koleżanka czy nie, jesli weźmiesz 200 to znaczy, że jestes kompletnym amatorem i równie dobrze po wszystkim nic nie dostaniesz, bo np. szef firmy stwierdzi, że to do bani a koleżanka powie: sorry...