Wojsko

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Drievous
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Wojsko

Post autor: Drievous » 30 lip (sob) 2005, 02:17:56

Czołem!

Postaram się zwięźle. Czy istnieje w ogóle coś takiego jak możliwość ubiegania się o przeniesienie do rezerwy czy czegokolwiek po skończeniu WSR, byle tylko mieć z wojskiem spokój?

Generalnie mam już tyle pracy, że będę miał problem ze znalezieniem czasu nawet na studiowanie, a zabawa z WKU w ogóle nie wchodzi w gre. Kolejne studia odpadają, więc teoretycznie będę na celowniku. Szykuje się lekka seria badań lekarskich, ale szczerze wątpie że coś znajdą.

Please, tylko serio odpowiedzi. Jakieś z autopsji albo rady?

Biały

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 30 lip (sob) 2005, 06:00:57

Bialy no niedawno o tym rozmawialismy. Teraz w koncu znalazlem te watki na forum :) Niestety sa one raczej jak widze takie kombatancko-rozrywkowo-szwejkowskie. Ale wrzucam na wszelki wypadek.

http://szkolareklamy.pl/ftopic-1112-0-d ... ojsko.html

http://szkolareklamy.pl/ftopic-281-0-da ... ojsko.html

Moze mi sie zdaje ale zadna szkola chyba nie zalatwia przeniesienia do rezerwy co najwyzej odroczke. Ale tak jak pisalem Ci na gg warto sie zwrocic z tym do czynnikow bardziej kompetentnych w tym dyrekcja sekretariat. Telefon znasz. Zreszta moze ci tu AW albo Happy naswietla sprawe jak to jest z nasza szkola. Zreszta do Happy to nawet mozesz dzis zadzwonic do sekretariatu o ile nie bedzie bardzo zajeta. Btw nie wiem czy wiesz ale od wczoraj (sadzac po zdjeciach) startujesz w takim jednym konkursie 8)

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 30 lip (sob) 2005, 08:39:47

z tego co sie orientuje to wsr nie zwalnia z wojska poniewaz to nie sa studia. studia zalatwiaja przeniesienie do rezerwy, najlepszym tego przykladem jestem ja :mrgreen: . ale musisz podpytac sie w sekretariacie albo zadzwonic do komisji uzupelnien poniewaz ostatnio prawo sie zmienilo na lagodniejsze, wiec mozliwe ze jest cien szansy

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 lip (sob) 2005, 09:09:31

Puk, puk! Jest tu kto?
Biały zadzwoń, pogadamy trochę 8)
A teraz oficjalny komunikat! Wszystkie szkoły policelane zwalniają z wojskowej służby wojskowej tylko do 22 roku życia. Potem już niestety tylko studia. Szkoła może wystawić jakieś zaświadczenie, żeby ci pomóc, ale nie wiadomo czy będzie honorowane! A tak w ogóle to zadzwoń, nie wszystkie rozmowy nadają się na forum.... 8)
A co do konkursu to startujesz.... Masz nawet niezłe poparcie! :lol: I znaczną przychylność niektórych członkin komisji...... :wink:

Drievous
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Drievous » 30 lip (sob) 2005, 14:30:16

Sinar, w przeważającym jednak stopniu szwejkowskie hehe.

Ato, tak te prawa sie ciągle zmieniają, u mnie akurat studia odpadają bo primo zanudziłbym sie tam na smierć, secundo do niczego nie są mi już potrzebne.

Wesołe Oko, zmieniły sie przepisy i policealne zwalniają do 23, wiec mam rok rezerwy tak czy siak, ale potem zostają mi 4 lata tułaczki.
O żadnym konkursie nie wiem, ale bawcie sie beze mnie. To w ogóle nie jest śmieszne, bo ja ten słoneczny weekend przesiedze pracując przed kompem. Come winter...

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 lip (sob) 2005, 14:46:47

Biały kto to jest Wesołe Oko? Ale o co chodzi?
I to wcale nie jest śmieszne bo ja w ten piękny weekend też siedzę w szkole :twisted:
A jakbyś nie wiedział to startujesz w konkursie na Mistera WSR! :P
Życzymy powodzenia!

/a poza tym odkryłam własnie kto jest 4 ukrywającym się tu.... :wink: /

Homer_Simpson
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Homer_Simpson » 02 sie (wt) 2005, 16:08:47

Ey ja też mam pytanko odnośnie woja...
Wszystkim moim znajomym już kaaawał czasu temu poprzesyłali listy, że mają się zgłosić do WKU z papierami, że się uczą. Do mnie nie przysłali i nie przysyłają. Cieszę się z tego bardzo ale mam takiego małego stracha, że pewnego dnia po prostu przyjedzie po mnie Żandarmeria i mnie zabierze do WKU albo na komende za to, że się nie zgłaszałem.
Dodam jeszcze, że dwa dni po rejestracji i badaniach lekarskich na Mokotowie przemeldowałem się do Piaseczna. Moja teoria jest taka, że mają w WKU burdel taki, że moje papiery idą i dią do oddziału w Piasecznie.
Wiem, że jest obowiązek taki, że trzeba się samemu zgłosić tam i udowodnić, że się uczę no ale to im zależy nie mi przecież. Nie wiem czy mam się tam zgłaszać czy nie...czy o sobie przypominać ?

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 02 sie (wt) 2005, 16:54:49

haha mam taka sama sytuacje jak Ty Homer. Ja sie nei zglaszam tylko dlatego ze ta szkola nie ma honorowanego przez WKU zwolnienia z odbywania sluzby lub odroczki. jak bylem na studiach to niby dostalem na 5 lat od razu, ale to sie ytlko tak mowi bo inni tez dostali tyle ze o nich sie WKU przypomina a o mnei nie... Lepiej siedziec cicho a w razie czego postarac sie zalatwic przeszkolenie 2 tyg. moze znowu bedzie taka szans jak rok temu zeby sie wymigac w ten sposob :roll:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 sie (wt) 2005, 18:07:56

Homer zglaszanie sie samemu to co prawda nadgorliwosc (ta jak wiadomo gorsza od faszyzmu). Tyle tylko ze trzeba zyc z ryzykiem ze nagle u drzwi stanie zaloga G ;) Jest za to obowiazek zglaszania zmiany miejsca zameldowania. Czy dopelniliscie go jak nalezy obywatelu HS? :D

Homer_Simpson
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Homer_Simpson » 02 sie (wt) 2005, 18:44:12

No wuaśnie dopełniłem tego obowiązku! 8)
I stąd moje domysły, że goście mają burdel w WKU :wink:

Wiciu
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Wiciu » 02 sie (wt) 2005, 20:09:00

a ja do woja ide :]

Drievous
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Drievous » 02 sie (wt) 2005, 22:08:22

no to strzałeczka.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 02 sie (wt) 2005, 22:14:30

Cze Biały możesz iść z nami do merlina we czwartek?
Wyjście WSR :lol:

Drievous
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Drievous » 03 sie (śr) 2005, 15:57:17

Cze Oko, sorry Oko, ale przez jeszcze jakieś 6-7 dni robie dla dwóch firm, jeśli jestem po za domem nie w interesach to tylko po food w żabce obok.
No ale, bawcie sie dobrze!

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 03 sie (śr) 2005, 16:00:22

Biały, ale o jakie żesz Ci oko chodzi?? :P

ODPOWIEDZ