O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
DiGi
- Początkujący(a)

autor: DiGi » 11 paź (sob) 2003, 14:09:04
HooB ty mowisz o przerobieniu istniejacej strony WSR tak ?
Hmm no ta strona jest taka prosta ale elegancka mozna by bylo cos wypasionego zrobic. mozna zrobic calosc we flashu

wszytsko na wektorkach zeby sie szybciej ladowalo

do tego zrobic panel administarcyjny ladny w php z forumlarzami zeby bylo mozna kopiuj wklej robic

noi pozniej polaczyc wszytsko razem flash + mysql + php
Ale nie wiem czy sie na to wladze szkoly zgodza
Ja jestem na zaocznych jak by cos z tego wypalilo to mozna sie spotkac w ktoras sobote albo niedziele

-
Peyot
- Czasami coś napisze

autor: Peyot » 11 paź (sob) 2003, 16:32:35
Wszelke propozycje da się wykonać tylko żeby każdy komu zależy na damy projekcie rozpoczął go w nowy temacie, a nie wshystko naraz.
PS. "Rzeczy niemożliwe załatwiamy do ręki, cuda zajmują nam kilka minut"
-
HooB
- Początkujący(a)

autor: HooB » 11 paź (sob) 2003, 17:00:55
DiGi uważam że szanse byłyby nawet duże - oscylujące w granicach 80%

jednak, aby do nich doszło, trzeba zebrać na prawdę pożądną ekpię ludzi, która się za to weźmie od korzeni i zrobi to rzetelnie do końca. To musi być na prawdę dobre, zanalizowane, itp itd. Tym nie może się zająć jedna, dwie, czy trzy osoby, tu potrzeba całego sztabu ludzi - każdy dostałby swoje zadanie, a prócz tego wszyscy wspólnie byśmy przeprowadzali burzę mózgów. Tak to widzę mniej więcej. Niestety jeżeli nie damy Im (znaczy górze że tak powiem) odpowiednich argumentów (chodzi jush o czegoś stworzenie) to nie przejdzie. Pozdrooo
-
HooB
- Początkujący(a)

autor: HooB » 11 paź (sob) 2003, 17:04:10
Peyot pisze:Wszelke propozycje da się wykonać tylko żeby każdy komu zależy na damy projekcie rozpoczął go w nowy temacie, a nie wshystko naraz.
Nie rozumiem jak to nowe tematy robić? Nie lepiej na początek zrobić nabór ludzi, zobaczyć co mogą zaoferować itp. Nie chodzi tu tylko o forumowiczów, ale może w szkole jakąś akcję zrobić, jakiś plakat wywiesić o spotkaniu dla chętnych, tylko trzeba go wymyśleć odpowiednio i nie można od razu napisać że chodzi o modernizację naszej strony www, tylko np. że wyszukujemy kreatywnych ludzi do pomocy; no nie wiem może to kiepsko zabrzmiało, ale na szybko nie umiałem nic wymyśleć, ale chyba wiecie o co biega.
-
aw
- akademiareklamy.edu.pl

Digi - jesli czujecie si ena silach proponuje zrobic strone startowa - taka ktora szybko sie ładuje - ultra szybko - jest reprezentacyjna i odpowiada klimatowi szkoły + ma mozliwość zamieszczania czasem szybkich komunikatów a dokładnie jednego (np. schabowy jeszcze ciepły - w dobre ręce oddam). Z tej stronki bedzie mozna przechodzic na: flasha z dodatkami, aktualna stronke i wersję angielską. Jednak jesli to ma byc flash z wodotryskami to to musi być pełen wypas - niedługo podam odpowiednie linki, które nakreślą drogę ku lepszej future.
PS
Mysle ze HOOB ma rację - w ten projekt powinien sie zaangażować zespół i wzajemnie sie od siebie uczyć i pomagać.
-
HooB
- Początkujący(a)

autor: HooB » 12 paź (ndz) 2003, 12:27:56
aw pisze:...proponuje zrobic strone startowa - taka ktora szybko sie ładuje - ultra szybko - jest reprezentacyjna i odpowiada klimatowi szkoły + ma mozliwość zamieszczania czasem szybkich komunikatów a dokładnie jednego (np. schabowy jeszcze ciepły - w dobre ręce oddam). Z tej stronki bedzie mozna przechodzic na: flasha z dodatkami, aktualna stronke i wersję angielską. Jednak jesli to ma byc flash z wodotryskami to to musi być pełen wypas...
Very good koncepcja. I wtedy w zależności czy ktoś np. ma modem, i tylko zależy mu żeby szybko się coś dowiedzieć, wchodzi na zwykłą, jeśli ktoś chce z jakimiś bajerkami to wchodzi gdzie indziej, itp itd.
Tylko teraz, kto się odważy zebrać to wszystko do kupy, i się po prostu ostro wziąść za to od zaraz. Jush by trzeba ludzić rekrutować, zacząć robić regularne spotkania, burze mózgów, opracowywać projekty, bo tak teoretyzując na forum do niczego nie dojdziemy, choć zalążek jush jest.
-
DiGi
- Początkujący(a)

autor: DiGi » 12 paź (ndz) 2003, 13:19:11
Dobry pomysl zrobic dwie stronki
jedna tekstowa z grafika statyczna i tu beda sciagne infromacje z mysqla
i druga flashowa full wypas gdzie tez wszytskie teksty beda sciagne z mysqla, przeciez mozemy zrobic cos jak
www.2advanced.com mamy grafikow od 3d, animatorow flashowych, ludzi ktorzy umia rysowac, mozna nawet jakies krotkie sekwencje filmowe powstawiac jak np na
http://www.carlsberg.pl/ trzeba usiasc w pare osoba i pomyslec i naszkicowac projekty opracowac teksty rozmiescic na stronie wszytsko ladnie i wtedy wykonac wszytsko
Moze sie spotkamy w sobote ta co bedzie teraz ?
Ostatnio zmieniony 12 paź (ndz) 2003, 18:26:26 przez
DiGi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
she
- Zaczyna działać

ja mam do was
(ktorzy bedziecie tworzyc to wiekopomne dzielo) jedna prosbe:
uwzglednijcie w swoim projekcje takze tych, ktorzy nie uzywaja pecetow i internet explorer'a.
please!!!
z gory bardzo dziekuje
(z dolu tez).

-
aw
- akademiareklamy.edu.pl

she - powiem szczerze, cala przestrzen www stworzona zostala w oparciu o platforme PC i choc sam mam i uzywam G4, to uwazam, że to MAC musi sie dostosowac a nie odwrotnie - choc jesli nasi spece podołają Twojej prośbie mówię: czemu nie, w końcu niech i elita ma coś z życia

-
DiGi
- Początkujący(a)

autor: DiGi » 12 paź (ndz) 2003, 18:23:11
Dla posiadaczy macow proponuje zainstalowac najnowszego Nescape Navigatora i wtedy wszystko ladnie fjura

Ale spoko dobrze ze o tym powiedzial bo flash to loozik wszedzie chodzi tak samo ale ta wersja statyczna bedzie trzeba odzielne style napisac pod nn i ie
-
HooB
- Początkujący(a)

autor: HooB » 12 paź (ndz) 2003, 23:45:36
Słuchajcie to mam propozycję. Bo głównie tu I rok urzęduje jeśli się nie mylę. Spróbujcie zrobić przeszpiegi u was i dowiedzcie się czy macie jakiś ludzi hmmm uzdolnionych, którzy by nam się przydali tzn. webmasterów, grafików, artystów, coopywriterów, dźwiękowców, itp itd. Od razu spróbujcie się jakoś dogadać z nimi na sobotę, na jakąś wczesną godzinę. Im nas będzie więcej tym lepiej.
Tak proponuje rozpocząć działania, co wy na to? Ja zbiore ludzi z II roku. Może jeszcze ustalmy godzinę, jakaś 13.00 lub 14.00 i tak ze dwie, trzy godzinki by trwało.
-
HooB
- Początkujący(a)

autor: HooB » 12 paź (ndz) 2003, 23:46:57
Aha i jeszcze jedno, nie werbujcie ludzi, którzy są tak średnio zainteresowani, itp itd, ani takich którzy marudzą, nam są potrzebni konkretni chętni ludzi do pracy w spoko atmosferze, itp itd. Nic na siłę. Pozdro
-
szuflad
- akademiareklamy.edu.pl

autor: szuflad » 13 paź (pn) 2003, 01:19:23
no ja bym sie pisal na php, lubie go wciagac razem ze sqlem.
[
https://hyperreal.info/drugs/go.to/art/3258 ]
a strone trzeba zrobic zgodnie ze standardami w3c i juz, ma chodzic dobrze pod kazda przegladarka.
co do dostosowywania strony pod ie...
wezcie mnie nie rozbrajajcie takimi prozbami, przeciez to jest tak kiepska przegladarka ze nie ma co sie w ogole ja przejmowac, na dodatek bardzo hamuje net. wszycy uzywaja ie pod winda jak barany prowadzone na rzez, jak by nie mogli sobie zainstalowac jakiejkolwiek innej, ktora bedzie na pewno lepsza. zreszta przewaznie problem jest w druga strone, ktos beztrosko pisze strony uzywaja pseudostrandardow m$ i wychodzi, ze strona dziala tylko pod ie.
chociaz pierwszy raz sie z tym spotkalem i tam gdzies indziej sie ludzie zastanawiali kiedys czy bedzie tak, ze strony bedzie sie specjalnie pod ie dostostowywac i przewidywali, ze to bedzie w jakiejs odleglej przyszlosci... a tu prosze. ale ten swiat pedzi do przodu!
-
DiGi
- Początkujący(a)

Hmm za duzo ludzi to tez nie dobrze bo wtedy nigdy sie nie dogadamy najlepiej jedna lub 2 osoby z kazdej specjalnosci czyli programista(php, mysql, Action Script), grafik, animator flashowy, grafik 3d, ktos od montazu TV do jakis malych filmikow, noi jakis dj muzyka zeby ladna muzyczke nam zrobil, aaaa i fotografa jakiegos zeby nam ladne zdjecia szkoly porobil
Co do godziny to ja jestem z zaocznych i wiekszosc moich kolegow tez wiec ja mam od 13.45 do 15.15 zajecia z photoshopa a pozniej z quarka i od 17 jestem wolny lub z rana mam okienko od 10 do 12 bo o 8.30 mam warsztaty
-
HooB
- Początkujący(a)

DiGi pisze:Co do godziny to ja jestem z zaocznych i wiekszosc moich kolegow tez wiec ja mam od 13.45 do 15.15 zajecia z photoshopa a pozniej z quarka i od 17 jestem wolny lub z rana mam okienko od 10 do 12 bo o 8.30 mam warsztaty
To może niedziela po waszych wykładach - czyli od około 17.00 ?