Na językach
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Na językach
Proszę o rozszyfrowanie znaczenia 2 słów czy też zwrotów
IKEA
bara bara
kto najcześciej używa tego ostatniego?
IKEA
bara bara
kto najcześciej używa tego ostatniego?
-
- WSR Guru
Re: Na językach
IKEA : AEKI ALe kurcze impreza czyli zlot maniakow domowego majstersztykowania wystroju wnetrz swojej lepianki(nie ukrywam ze poziom zadan sie podniosl)
Bara bara : slowo uzywane przez zwolennikow barow mlecznych wszelkiego kalibru , bara bara idziem do bara cosik wsunac bom glodny i zubrzyka na pusty zoladek zybrzyka nie wrzuce;]
Trudne ale jakos zaczne sie rozkrecac
Bara bara : slowo uzywane przez zwolennikow barow mlecznych wszelkiego kalibru , bara bara idziem do bara cosik wsunac bom glodny i zubrzyka na pusty zoladek zybrzyka nie wrzuce;]
Trudne ale jakos zaczne sie rozkrecac

-
- WSR Guru
aw!
Jak zawsze odmienny i niezawodny ja tutaj wymieklem jestem pod wrazeniem;]
/dopisek aw:
to ja za ciebie:
IKEA - intelligent knavery & effective abject
bara bara - gwarowe zawołanie góralskie używane do przyzywania zbiegłych baranów; w związku z praktyką częstego jodłowania "n" jest tutaj w zaniku
Najczęściej używają go górale mający zbyt małą ilość owczarków - za sprawą sprzedaży ich pod Gubałówką w postaci dywaników pod kominki./
Jak zawsze odmienny i niezawodny ja tutaj wymieklem jestem pod wrazeniem;]
/dopisek aw:
to ja za ciebie:
IKEA - intelligent knavery & effective abject
bara bara - gwarowe zawołanie góralskie używane do przyzywania zbiegłych baranów; w związku z praktyką częstego jodłowania "n" jest tutaj w zaniku
Najczęściej używają go górale mający zbyt małą ilość owczarków - za sprawą sprzedaży ich pod Gubałówką w postaci dywaników pod kominki./
-
- WSR Guru
Przestepcze jest dla 99 na 100 osob .Znajda sie tacy ktorzy maja wlasne teorie znaczenia tych slow.A czemu przestepcze????Akurat ogladalem jakąs komedie i przyszlo mi do glowy kilka slów, które w filmie mialy troszke inne rozwiązanie.....a jakie zgadnijcie sami,......czekamshe pisze:dlaczego to wszystko takie... przestepcze?... 8O

-
- Loża WSR
Re: Na językach
IKEA - Ingvar Kamprad (z) Elmtaryd (w parafii) Arendal
bara bara
bara to po szwedzku "tylko" wygląda więc na to że często zwrotu tego używają Szwedzi, a najczęściej prawdopodobnie Szwedzi którzy się jąkaja.
Moim zdaniem Wasze propozycje były bardziej twórcze i dowcipne niż ta naga prawda.
bara bara
bara to po szwedzku "tylko" wygląda więc na to że często zwrotu tego używają Szwedzi, a najczęściej prawdopodobnie Szwedzi którzy się jąkaja.
Moim zdaniem Wasze propozycje były bardziej twórcze i dowcipne niż ta naga prawda.
-
- Loża WSR
Polonez - poza oczywistymi skojarzeniami z samochodem, alkoholem, kojarzy mi się to z Chopinem. Moja studniówka u mojego boku 16-letnia podówczas Paulina, zielonooka blondynka, cud dziewczyna. Stare dzieje. Chyba popadam w nostalgie.
Izba wytrzezwien - to czasem się zdarza po studniówce
Izolatka - tak nazywamy kobietę która nie jest już nastolatką.
Karcer - zwykły krem. Kara dla cer.Zazwyczaj w reklamie porównawczej w zestawieniu z naszym super cudownym kremem z piposomami.
Cela - zgrubienie (od) Celiny
Klawisz - muzyk keyboardzista diskopolowy na saksach w Danii poznał Egona i trafił do pudła. Ulubione powiedzonko "Klawisz Egon jak cholera" (Egon, skidde grisse)
Izba wytrzezwien - to czasem się zdarza po studniówce
Izolatka - tak nazywamy kobietę która nie jest już nastolatką.
Karcer - zwykły krem. Kara dla cer.Zazwyczaj w reklamie porównawczej w zestawieniu z naszym super cudownym kremem z piposomami.
Cela - zgrubienie (od) Celiny
Klawisz - muzyk keyboardzista diskopolowy na saksach w Danii poznał Egona i trafił do pudła. Ulubione powiedzonko "Klawisz Egon jak cholera" (Egon, skidde grisse)
-
- Loża WSR
Narzeczony mojej siostry ma bardzo polskie czy raczej słowianskie imie. Ona zwraca sie oczywiscie zwykle do niego w uzywajac pewnego zdrobnienia. Niestety nie mogla go uzywac na ubieglorocznym wyjezdzie do Turcji. Dlaczego? Bo podobno po turecku to zdrobnienie ma inne bardziej wulgarne czy jak niektorzy powiedza frywolne znaczenie.
Pytanie: Podaj imie narzeczonego mojej siostry, zdrobnienie i tureckie znaczenie tego zdrobnienia.
Jestem pewien ze znow nie zawiedzie mnie Wasza wiedza, inteligencja i dowcip. Czekam na odpowiedzi.
Pytanie: Podaj imie narzeczonego mojej siostry, zdrobnienie i tureckie znaczenie tego zdrobnienia.
Jestem pewien ze znow nie zawiedzie mnie Wasza wiedza, inteligencja i dowcip. Czekam na odpowiedzi.