Mini-wybory prezydenckie WSR

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2005?

Donald Tusk
14
64%
Lech Kaczyński
5
23%
Andrzej Lepper
1
5%
Marek Borowski
0
Brak głosów
Włodzimierz Cimoszewicz
2
9%
Maciej Giertych
0
Brak głosów
Henryka Bochniarz
0
Brak głosów

Liczba głosów: 22

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 09 wrz (pt) 2005, 16:14:33

Dla mnie Cimoszka to ostatni bastion komuny w Polsce. Czerwony krawat mu zawsze pasowal. Kwachy obstaja za nim bo wiedza ze jesli nie on to LSD przestanie istniec i wszystkie te moczymordy z bylego PZPR straca cieple posadki. Bo wiadomo ze PIS i PO zrobia porzadek z tymi baronami SLD. Ciesze sie obojetnie ktora z tych 2 partii wygra bo wreszcie jest cien szansy ze moze byc lepiej. A Cimoszewicza najchetniej wsadzilbym już do paki. Za to jak kreci powinien zrzec sie udzialu w wyborach. To skandal zeby czlowiek tak umoczony mial czelnosc wogóle startowac na prezydenta. Ale w koncu to Polska :evil: Nie rozumiem tylko tych jego 18% poparcia. Czemu ludzie na niego glosowac chca? Za jego ladna mordke? Az tak podoba sie jego wladczy styl kobietom? Przeciez to kawal chama ktory z nikim i niczym sie nie liczy. Snob i egoista :D Tej jesieni w gre powinny tylko "kaczki" wchodzic 8)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 09 wrz (pt) 2005, 16:37:21

Ja tam powiem tak przy opcji Cimoszewicz - Kaczynski wybieram Cimoszewicza, przy opcji Tusk - Kaczynski wybieram Tuska 8) Co o tego promowania 'bezpartyjniactwa' to to samo bylo mozna powiedziec w przypadku prof. Religi - niby jako bezpartyjny a w historii to juz sie przewijal roznych ugrupowan :] A co do Kaczynskiego to skoro byla okazja przyjrzec sie jak rzadzi sie Warszawa to juz wiadomo jak to bedzie z cala Polska :]

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

wybory prezydenckie - czy wszystko znow ma byc za darmo

Post autor: aw » 09 wrz (pt) 2005, 19:54:14

Kaczor to dla mnie przyklad despoty, ktorego metody (przyklad afery z kochajacymi inaczej) nie mieszcza sie w protokole dyplomatycznym - zwyczajnie nie chce prezydenta, ktorego bede sie musial znowu wstydzic - najpierw prostak, pozniej moczymorda i len bez wyrazu, na koniec ma byc pieniacz?
co do wypowiedzi atakujacych program polityczny liberalow - mowienie o tym ze Tusk dba tylko o interesy najbogatszych to przyklad niezwyklej krotkowzrocznosci i marzen za epoka, gdy wszystko mialo byc za darmo i po rowno a nie bylo nic;
dlaczego przedsiebiorca, ktory zapyla od rana do wieczora, zatrudnia ludzi, ponosi odpowiedzialnosc calym swoim majatkiem za wszelkie dzialania swoich pracownikow, ma placic wiecej niz nierob ktory pierdzi w stolek i uwaza, ze mu sie wszystko nalezy?
sprawiedliwosc? zgadzam sie niech wszyscy pracuja tyle samo, placa tyle samo i sami decyduja ile placa podatku zus i czy rzeczywiscie akurat temu wyzyskiwaczowi i odbieraja swiadczenia adekwatne do tego ile zaplaca
wybieram Tuska bo wierze gleboko, ze jest sposrod wszystkich kandydatow najbardziej odpowiedni na stanowisko Prezydenta Polski - to czlowiek pracy, madry i rozsadny
PS
innych kandydatow nawet nie biore pod uwage, bo szkoda mi czasu na dowodzenie, ze klamca jest klamca a populista i lajdak pazernym na wladze dorobkiewiczem

visenna-chan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: visenna-chan » 09 wrz (pt) 2005, 21:28:27

Szczeze mowiac to za wielkiego wyboru nie ma... co tu duzo mowic... :?
jesli nie chce glosowac na chamowata szowinistyczna meska swinie, ktora chcialaby wszystkie kobiety zwolnic i zamknac w domach, by zrobic rynek pracy dla mezczyzn, i do tego ktora ograniczy mi wolnosc osobista i bedzie utrzymywac za moje podatki gornikow, po czym narzuci mi milosc do ojczyzny a wszystkim "innych" skaze na przymusowa resocjalizacje to chyba nie mam wyboru .... musze glosowac na Donalda :wink: :twisted:

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

wybory prezydenckie kampania i hasla reklamowe

Post autor: aw » 10 wrz (sob) 2005, 17:57:24

Dodatkowo zwroccie uwage, ze juz w hasle wyborczym Tuska znajduje sie antidotum na dotychczasowa prezydenture - w koncu kwas neutralizuje sie zasadami - czyz nie?
Co do osob, ktore wierza wciaz ze komunisci, socjalisci itp zrobia cos dla biednych - nie badzcie naiwni - zobaczcie co zrobili dotychczas - przpomne jedna wypowiedz mistrza Cimoszewicza w czasie wielkiej powodzi w Polsce - coz ten kochajacy biednych rzekl? Otoz wszystkim, ktorzy stracili domy, ubrania, meble - dorobek calego zycia - powiedzial: "trzeba sie bylo ubezpieczyc".
He, he, jak sobie to przypomne i poslucham, co mowi teraz to mam z tego niezla zabawe, chociaz, gdybym bral go na powaznie pewnie mialbym ochote rabnac piescia w pysk, mimo pogrozek, ktore tonem bandyty wypowiadal wczoraj przed kamerami, ze zalatwi wszystkich, ktorzy beda znieslawiac jego rodzine

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

marketing polityczny w szkole reklamy

Post autor: Havoc » 10 wrz (sob) 2005, 18:46:14

Chodzi o popularne stwierdzenie:
Tusk - człowiek z zasadami
Cimoszewicz - człowiek z Kwasami
?

/dopisek aw: naturalment ze yes ofcourse/

seize
Loża WSR
Loża WSR

Drobne odstepstwo od tematu ...

Post autor: seize » 12 wrz (pn) 2005, 20:40:08

Tak nieco offtopicowo-muzycznie choc tez mozna skojarzeniowo podpisac to do polityki :twisted:

"Bujać - to my, panowie szlachta!"
Julian Tuwim - "Do Prostego Człowieka"
[07.10.1929 opublikowano w "Robotniku"]

Akurat : Do Prostego Człowieka

A takze :
Uwaga !!! - Wulgarne slownictwo w niektorych utworach 8)
Farben Lehre: "Judasz" - video [flash] ; "Diabeł"
Ksu : "Kto Cię Obroni Polsko"
Dee Facto : Kolor Flag

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 21 wrz (śr) 2005, 00:21:31

Jak widac po frekwencji w naszej mini ankiecie wyborczej na wybory nei pojdzie zbyt duza liczba osob. Jak ktos ma ochote niech glosuje, nie da sie updatu ankiety zrobic dlatego poprostu pomincie postkomucha czyli Włodzimierza C.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 21 wrz (śr) 2005, 12:56:47

Ja tam poprostu głosuje na Kaczyńskiego, bo za Tuskiem nie przepadam i tyle.
A stwierdzenie że wystarczy spojrzeć na Warszawę jak źle rządzi Kaczyński jest błędne bo jest lepiej niż za czasów Falińskiego i Piskorskiego także nie wiem o co ci chodzi Seize przecież odrazu ze złego nie da się zrobić aby było super. Przynajmniej banda homoseksualistów nie miała pozwolenia na przemarsz przez miasto. A jak będzie prezydentem to będę spał spokojnie i nie myślał o tym że jutro na ulicy spotkam dwóch tatusiów z dzieckiem

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 21 wrz (śr) 2005, 13:24:51

Ano Kali ma racje za czasów Kaczynskiego sie niezle ruszylo w wawie. Piskorski wszystko na lewo robil bo byl poplecznikiem SLD i kradl ile wlezie fagas jeden. Nawet przy moscie Swietokrzyskim musial maczac swoje cholerne paluchy. Teraz jest wiecej inwestycji i to zasluga moze nei samego Kaczynskiego ale ludzi ktorzy za jego kadencji do tego doprowadzili. No i co wazniejsze wreszcie widze policje na ulicach a nei tak jak kiedys, ze widzialem ich jedynie z suszarkami przy ulicy albo pod komisariatem :twisted: Reszty nei chce komentowac bo wiem ze kazdy ma swoje poglady na temat tego czlowieka i jego dzialan czasem kontrowersyjnych. Bo najwazniejsza nei oszukujmy sie jest polityka ekonomiczna i rozwoj miasta a nie jakies tam pierdoly dot. pogladow. Co prawda mamy cholernie duze zadluzenie w Wawie ale jesli patrzec na inwestycje to jakos to mozna zniesc. Tylko jedno mnei dziwi nei wiem czy wiecie jakie ratusz ma wizje przyszlosci Wawy na najblizsze lata. Przy tym filmy science fiction to zwykly serial dokumentalny :lol: I nei wiadomo czy smiac sie czy plakac... :wink:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

O sympatiach politycznych (własnych)

Post autor: s_wojtkowski » 21 wrz (śr) 2005, 13:38:34

Kali pisze:Ja tam poprostu głosuje na Kaczyńskiego, bo za Tuskiem nie przepadam i tyle.
Mało merytoryczne uzasadnienie :wink: .
Kali pisze:Przynajmniej banda homoseksualistów nie miała pozwolenia na przemarsz przez miasto. A jak będzie prezydentem to będę spał spokojnie i nie myślał o tym że jutro na ulicy spotkam dwóch tatusiów z dzieckiem
Może to trochę niedyplomatycznie powiedziane, może nie bardzo zgodne z zasadami marketingu politycznego i prawidłami PR, ale... zgadzam się z tym.

Dopowiedź własna: Będę chyba głosował na Tuska, ale jescze nie jestem pewien. W polityce trzeba obserwować zmiany sytuacji i dostosowywać do nich swoja taktykę wyboru. W wynikach dzisiaj opublikowanego sondażu wybory parlamentarne wygrał(by) PiS - więc Tusk będzie swoiście równoważył niektóre zapędy Kaczyńskich. W sytuacji zwycięstwa PO - nie mam już takiej jasnej wizji czy dać im też prezydenta (Tuska) czy zrównoważyć to Kaczyńskim... Inni kandydaci prezydenccy nie wchodzą w grę. (Parlamentarni - tak!)

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 21 wrz (śr) 2005, 15:15:57

Mi podoba się bardzo decyzja PiSu, jeśli wygra Kaczyński wybory i jego partia również wtedy premiera dadzą Rokicie brawo za takie decyzje 8)

andy
Ekspert
Ekspert

wybory prezydenckie parlament III RP

Post autor: andy » 21 wrz (śr) 2005, 15:26:17

W moim przypadku od dobrych 10 lat wybór odbędzie sie podług tzw. selekcji negatywnej. To przykre, że Polska, z 40 milionami populacji, nie ma, czy prawie nie ma autentycznych męzów stanu. Polityków na poziomie europejskim. Osobowości wybitnych. Zazdroszczę np. takim małym Czechom Havla, przed wojną Masaryka. Wybitne osobistości, a przede wszystkim jaka rzadko w polityce spotykana dbałość o etykę, odpowiedzialność moralną.

Nie zgadzam się z opinią, że Tusk to polityk mądry i odpowiedzialny. To polityk, który na tle sadzeniaków z polskiego parlamentu po prostu wypada rzeczywiscie znakomicie. Nie sądzę, że Kaczyński to pieniacz. Sądzę, że to polityk bardzo konsekwentny, tj. śledząc jego tzw. karierę polityczną nie widać charakterystycznych dla wielu innych jakowychś wolt, łapania się na listę PO, bo ma doskonałe notowania itp. To raczej człowiek prezentujący tzw. opcję konserwatywną.

Wszystkim wielbicielom fajnych wizerunków medialnych rozmaitych fizjonomii pragnę przypomnieć, że tzw. prawica jest najmniej (nie tylko w Polsce) unurzana w afery, przekręty, kłamstwa lustracyjne, kradzieże publicznych pieniedzy.

Podczas studiów dałem się uwieść na długie lata Unii Wolności, Gazecie Wyborczej. Tak bardzo podobała mi się zgoda narodowa zwana Okrągłym Stołem, gruba kreska Mazowieckiego. Teraz widzę jak bardzo się myliłem. Gruba kreska to jedno z największych nieszczęść III RP. Byli towarzysze z PZPR ciupasem przebrali się w garnitury a la UE, najbardziej finansowo skorzystali na przemianach po 1989 roku. Gdyby jak w Czechach, czy NRD nastąpiła dekomunizacja prawdopodobnie żylibysmy teraz w zupełnie innym kraju. Czy był kto np. w Czechach, czy na Węgrzech? Ja bardzo krótko dwa lata temu. Mam wrażenie, że w porównaniu z nimi jesteśmy jakąś (za przeproszeniem) Albanią. No, ale tam raczej nie do pomyślenia byłyby takie "wielkie postaci" jak Miller, Kwaśniewski, Oleksy, Cimoszewicz, Czarzasty, cała ta zgraja, przez którą dosłownie tysiące młodych ludzi kupuje od lat bilet w jedną stronę i wyjeżdza stąd. Bo to kraj, w którym życie graniczy często z wielkim heroizmem.

I dalej co do selekcji negatywnej problem jaki mi pozostał to: PO czy PiS, Kaczyński czy Tusk? I bez względu na to, na kogo w końcu oddam głosy trzymajmy kciuki, żeby POPiS naprawdę radykalnie zmienił sytuację w Posce. Gospodarczą. Ale i poprawił standardy polityczne, i był konsekwentny w dalszym pociąganiu byłych towarzyszy do odpowiedzialności. Nie w imię jakiegoś rewanżu. Nie. Chodzi o to, żeby nikt nie miał wątpliwości, że wykorzystywanie pozycji politycznej do jakichś ciemnych interesów musi skończyć się niedobrze, albo nawet bardzo niedobrze.

Jeśli nie daj Boże nowy parlament nas zawiedzie to co? 36 lat to kurcze nie żarty, ale mnie bardzo bardzo bardzo ;-) podoba się Irlandia i Nowa Zelandia :mrgreen:

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 23 wrz (pt) 2005, 13:38:41

dobra jak nei chcecie glosowac w niedziele to przynajmniej niech kazdy odpali ta gre wyborcza i sam zadecyduje kto i ile mandatow poselskich doatanie w sejmie. Mi wyszlo ze PO i PIS maja po 160 miejsc w sejsmie takze remis :twisted:

http://gra.mkombinat.com/gra/

Napiszcie swoje wyniki!

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 23 wrz (pt) 2005, 13:53:06

No to ja zaprezentuje swoje wyniki zatem skoro poruszono ten temat - nie wiem jak dla innych beda one ciekawe; pozycje ulozyly sie troche niespodziewanie dla mnie :)

112 Demokraci.pl
104 Socjaldemokracja Polska
  96 SLD
  96 PO
  24 PiS
  24 PSL
    8 LPR
    0 Samoobrona
--
53 wyeliminowanych

ODPOWIEDZ