Depresja...
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
"... Ta świadomość nie urodziła się teraz
Ona tylko wybuchła dzisiaj cicho
Tak cicho, że nikt nie usłyszał..."
Kolor Monitor - Dzień
Tekst jest własnoscią jego twórcy.
Tekst został zamieszczony jedynie w celach edukacyjnych.
Ona tylko wybuchła dzisiaj cicho
Tak cicho, że nikt nie usłyszał..."
Kolor Monitor - Dzień
-
- Bywalec
a co można pisać o depresji? każdy zupełnie inaczej to odbiera, inaczej się zachowuje, potrzebuje innej pomocy. z resztą czasem trudno odróżnić zwykłego doła od depresji. a chyba najgorsze możliwe, to jak rodzina zajmie się leczeniem - pilnuje, żeby brać jakieś głupie leki, które nic nie pomagają, wysyłają do terapeutów, psychologów, psychiatrów... równie nieciekawie, jak druga połowa jest w ciężkim stanie i upiera się, że nie potrzebuje pomocy i dobrze mu z brakiem jakiegokolwiek humoru...
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
"... Ja mam swój mózg, ty też swój rozum masz
Nie pytaj mnie, wiem tyle co i ty
[..]
Zostańmy tak, ja tutaj a ty tam
Tak długo jak to nieme kino trwa
[..]
Już czas, już czas myć zęby i iść spać ...."
Perfect - Objazdowe nieme kino
Nie pytaj mnie, wiem tyle co i ty
[..]
Zostańmy tak, ja tutaj a ty tam
Tak długo jak to nieme kino trwa
[..]
Już czas, już czas myć zęby i iść spać ...."
Perfect - Objazdowe nieme kino
-
- Bywalec
-
- Wyrocznia WSR
-
- Loża WSR
Zgadzam sie. Gdy zamykamy sie do jednej kwesti; sprawy; mysli wtedy niewiele jest w stanie dziac sie pozytywnych rzeczy bo jestesmy jakby podswiadomie na nie zamknieci. Do zadnej rzeczy nie ma drogo ktora wiezie tylko wprost lub najkrotsza droga, czesto mnostwo malych na pozor nie zwiazanych spraw i zdarzen na ktore sie otwieramy jest w stanie pomoc duzo bardziej niz wyczekiwanie zniamy w tym upatrzoym miejscu. A slowa wpisywane w notatnik powinny swobodnie plynac, mozna zachowywac je dla siebie ale nie mozna z gory traktowac ich jako beznadziejne - sa to bowiem nasze mysli, a one wbrew pozorom zawsze maja jakis swoj sens i wartosc...Happy pisze:Najgorzej sie nakręcić i cały czas o czymś jednostajnym myśleć to wtedy na złość się nie da!
-
- Nowy(a)
... na rozstaju dróg, wśród głosów nie jednoznaczynch, plynacych z rezerwa, stoje ja... każda z dróg inna zdaje się, inny oplata ją krajobraz... racjonalnie kazda z nich dobra jest choc inny cel wyznacza... bez wyboru bez pewnosci drepcze wciąż... Drogo, powiedz że jakieś słowo proste choć raz... nie mow ze juz wielu Toba szło i wielu stara sie pójśc... Drogo, powiedz że jakies słowo choć raz... nie mów że ktoś juz idzie Tobą...
... na pobliskim drzewie siedz ten przebrzydly Kruk co wiecznie smieje się patrząc na mnie jak a rozstaju dróg, wśród głosów nie jednoznaczynch, plynacych z rezerwa...
... na pobliskim drzewie siedz ten przebrzydly Kruk co wiecznie smieje się patrząc na mnie jak a rozstaju dróg, wśród głosów nie jednoznaczynch, plynacych z rezerwa...