Wybory!

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Kony
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Wybory!

Post autor: Kony » 25 wrz (ndz) 2005, 20:22:25

Już znamy wyniki wyborów parlamentarnych.Tak więc wygrał PIS,za nim PO, LPR i SAMOOBRONA po 11 % i PSL.Niestety aż 60 % obywateli Polski nie poszło głosować!Jak sądzicie,czy gdyby ci,którzy nie głosowali,wybrali się na wybory,wyniki byłyby inne?I czy nowy rząd zmieni Polskę na lepsze?Wypowiedźcie się.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Re: Wybory!

Post autor: seize » 25 wrz (ndz) 2005, 20:54:22

Kony pisze:Tak więc wygrał PIS,za nim PO, LPR i SAMOOBRONA po 11 % i PSL.
Gwoli scislosci to z obecnie wynik woborow jaki jest mi znany to :
PiS, PO, SLD, Samoobrona, LPR, PSL
i poki co ponizej progu 5%:
SdPL i PD

:twisted:

PeterM
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: PeterM » 25 wrz (ndz) 2005, 21:06:50

Wyniki dla mnie w miare satysfakcjonujace i przeciez nie ostateczne ale frekwencja mnie zniszczyla i jest mi wstyd za Polaków...

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 25 wrz (ndz) 2005, 21:09:32

mnie toże wyniki bardzo satysfakcjonują :D , a frekwencja jak zwykle niestety tylko później narzekać potrafią ci co nie poszli :evil:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 25 wrz (ndz) 2005, 21:31:52

No ja licze ze wyniki ulegna nieco jeszcze drobnym zmianom - wtedy bedzie tak jak zakladalem i liczylem ze bedzie 8)

Kony
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Kony » 25 wrz (ndz) 2005, 21:31:59

Skiuzi,zapomniałem o SLD,ale to chyba oczywiste, że są w sejmie.Polacy nadal chyba nie rozumieją znaczenia słowa DEMOKRACJA i nie korzystają ze swojego prawa do wypowiedzenia sie,oddania głosu,bo przecież lepiej w niedziele poleżeć przed telewizorem.Kali,masz racje!Najwięcej narzekają ci,ktorzy nie biora udziału w głosowaniach,którzy nie śledzą wydarzeń w świecie politycznym.Bo przecież łatwiej i wygodniej jest powspominać czasy komuny i rządy komunistów, by stwierdzić,że WSZYSCY politycy są komuchami i oszustami i że nic się nie zmieniło.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 25 wrz (ndz) 2005, 21:40:23

Kony pisze:Bo przecież łatwiej i wygodniej jest powspominać czasy komuny i rządy komunistów, by stwierdzić,że WSZYSCY politycy są komuchami i oszustami i że nic się nie zmieniło.
Taa ja czekam az juz w slkady partyjne beda wchodzic osoby ktorym trudno bedzie np z racji wieku przypisac udzial w PZPR, SB i innych takich ... choc oczywiscie logika podpowiada ze i tak mimo wszystko zaraz wyjdzie ze to jacys tam spadkobiercy komuny itd. Bo przeciez to najlatwiejszy zarzut przeciwko politykowi od sporej juz ilosci lat.

A scenki takie jak moglem uslyszec w trakcie wyborow nawet smiechu nie budza: "Jasiu, to kogo ja tu mam skreslic"; "A pokaz kogo tu zaznaczyles bo mi brak pomyslu" i temu podobne. 8O :(

Kony
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Kony » 25 wrz (ndz) 2005, 21:48:18

Tak.Ja natomiast byłem dzisiaj świadkiem wysokiej kultury Polaków.Otóż gdy już dotarłem do komisji wyborczej by oddać głos,zasiadłem za stołem,moją uwagę ściagnął sasiąd.Był w stanie "wskazującym" a była godzina 12.00.Tak więc na rauszu (nowy rząd powinien zakazac sprzedazy alkoholu niektorym ludziom przed 12.00 :D ) sąsiad głosował,głośno komentując,nie rzadko używając niecenzuralnych słów, życie i postępki polityków.Do tego zapach wódki skłanial mnie do szybkiego wypelnienia listy i wyjscia celem zaczerpniecia swiezego powietrza.Nie mam nic przeciwko alkoholowi,sam lubie sobie wypic,ale sa momenty,kiedy NIE nalezy pic.Niestety Polacy nie moga jeszcze pochwalic sie wysoka kultura osobista.

imperator
Nowy(a)

Post autor: imperator » 26 wrz (pn) 2005, 18:38:11

,,Polityka to bagno, każdy się musi ubródzić". Prawo do wyboru jest swoistą łopatą, aby to bagno zasypać. Mentalność Polaków jest jaka jest. Niestety... Moja łopata pękła.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Re: Wybory!

Post autor: s_wojtkowski » 26 wrz (pn) 2005, 19:25:27

Kony pisze:Niestety aż 60 % obywateli Polski nie poszło głosować!
Kali pisze:frekwencja jak zwykle niestety tylko później narzekać potrafią ci co nie poszli :evil:
Kony pisze:Polacy nadal chyba nie rozumieją znaczenia słowa DEMOKRACJA i nie korzystają ze swojego prawa do wypowiedzenia sie,oddania głosu,bo przecież lepiej w niedziele poleżeć przed telewizorem.Kali,masz racje!Najwięcej narzekają ci,ktorzy nie biora udziału w głosowaniach,którzy nie śledzą wydarzeń w świecie politycznym.
To są oczywiście bardzo mądre spostrzeżenia. Proponuję, żeby wszyscy świadomi sensu uczestnictwa w wyborach, nawet w sytuacji kiedy nie ma idealnego kandydata (bo kiedyż jest!), od dziś do upadłego lansowali hasło:
KTO NIE GŁOSUJE - TRACI WSZELKIE PRAWA DO NARZEKANIA!
Myślę, że zadziała. Czy ktoś kiedyś poznał nie narzekającego Polaka? Właśnie! Zabrać Polakom prawo do narzekania, to prawie tak, jakby im zabrać rację bytu.
Dlatego gdy ktoś w Twojej obecności zacznie narzekać na upadek klasy politycznej, marudzić, że wszyscy politycy to prostaki i złodzieje, że nic się w tym względzie zmienić nie może i zawsze będzie tak źle jak było, a nawet gorzej... zapytaj go nie NA KOGO?, ale CZY? głosował. Jeśli tak - porozmawiaj z nim. Jeśli nie - obnaż go intelektualnie i wydaj na pośmiewisko.

Kony
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Kony » 26 wrz (pn) 2005, 21:36:42

Otóż to własnie Sławku!Nie głosującym mówimy stanowcze NIE! Ludzie,idźcie głosować przynajmniej w wyborach prezydenckich.Przeciez słowo DEMOKRACJA oznacza dosłownie WŁADZA LUDU!Tak więc chociaz raz MY,OBYWATELE POLSKI rządzmy i głosujmy!Wzywam wszystkich do oddania swojego głosu w wyborach za dwa tygodnie!Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ