Encyklopedia Fotografii
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
Encyklopedia Fotografii
Zapewne część z was wie już o pomyśle stworzenia encyklopedii fotografii. W zasadzie chodzi o rozbudowanie i przetransformowanie słownika ang-pol fotografii w encyklopedię. Kto z was podejmie się działania w zespole który by stworzył takie dzieło? Nie chodzi o zaliczenie 4 wpisów do encyklopedii, które są konieczne do zaliczenia warsztatów internetowych, ale o kontynuowanie tego w kolejnych miesiącach aż do momentu stworzenia zadowalającego produktu.
Ja jak dotąd opracowałem już hasła: ISO, przesłona, filtry fotograficzne, migawka, telekonwerter, wężyk spustowy, odbitka stykowa, głębia ostrości
Chciałbym aby w encyklopedii nie znalazły się tylko pojęcia z technicznej terminologii fotografii ale także Sylwetki znanych fotografów.
PS: osoby, które chcą się przyłączyć tylko po to aby mieć 4 wpisy na zaliczenie i nie mają zamiarów kontynuować tego twórczego dzieła proszone są o nie nadsyłanie haseł!
Nadsyłajcie swoje opracowania na moj mail graffenberg@o2.pl a nie do Pana Andiego. W mailach zamieszczajcie swoje dane: imię, nazwisko, nick
Pozdrawiam i zachęcam do przyłaczenia się( mowa tu o osobach chcących na prawde tworzyć także po zaliczeniu, encyklopedię)
Ja jak dotąd opracowałem już hasła: ISO, przesłona, filtry fotograficzne, migawka, telekonwerter, wężyk spustowy, odbitka stykowa, głębia ostrości
Chciałbym aby w encyklopedii nie znalazły się tylko pojęcia z technicznej terminologii fotografii ale także Sylwetki znanych fotografów.
PS: osoby, które chcą się przyłączyć tylko po to aby mieć 4 wpisy na zaliczenie i nie mają zamiarów kontynuować tego twórczego dzieła proszone są o nie nadsyłanie haseł!
Nadsyłajcie swoje opracowania na moj mail graffenberg@o2.pl a nie do Pana Andiego. W mailach zamieszczajcie swoje dane: imię, nazwisko, nick
Pozdrawiam i zachęcam do przyłaczenia się( mowa tu o osobach chcących na prawde tworzyć także po zaliczeniu, encyklopedię)
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
słownik fotografii
Cierpliwości, poczekajmy do jutra, w razie czego w gronie kameralnym będziemy materię drążyć
Ja oczywiście nie tylko kibicuję pomysłowi, ale chętnie, jeśli uznasz to za stosowne, pomogę.

-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
Kony ja wiem, że na ciebie moge liczyć i za to ci bardzo dziekuje, ale we dwójke nie uratujemy świata przed nie mieniem encyklopedii fotografii.
Owca ale mam nadzieje ze doczytalas wszystko nawet to malym druczkiem bo chodzi o to zeby to konynulowac po caliczeniu warsztatów i dokonczyc. Wiesz na co sie piszesz???? zeby potem nie bylo placzu;)
rany ale to powaznie powiedzialem(napisalem)
Owca ale mam nadzieje ze doczytalas wszystko nawet to malym druczkiem bo chodzi o to zeby to konynulowac po caliczeniu warsztatów i dokonczyc. Wiesz na co sie piszesz???? zeby potem nie bylo placzu;)
rany ale to powaznie powiedzialem(napisalem)
-
- Nowy(a)