Photoshop vs CorelDraw
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
Photoshop vs CorelDraw
którego programu używasz i dlaczego??
-
- Początkujący(a)
...to tak jakby porównywać czym lepiej się poruszać: F-16, czy Porsche. Pytanie z tematu jest troszkę bez sensu, bo nawet ja, początkujący szaraczek w tej dziedzinie potrafi powiedzieć, że te dwa programy służą do zrealizowania zupełnie innych celów. Oba programy są rozbudowywane w możliwym dla siebie tempie i kolejne wersje dają namm nowe możliwości. Nie można powiedzieć, że Corel jest zły, bo do prac projektowych jest dobry. Na pewno nie obrobimy w nim zdjęcia jak w Photoshopie, bo nie ma do tego odpowiednich funkcji, filtrów itp. Oba programy można np. zestawić ze sobą pytając, który jest przystępniejszy w obsłudze. Na takie pytanie odpowiedziałbym, że Photoshop, bo po zaledwie kilku godzinach od pierwszego włączenia aplikacji zrobiłem coś, co dało mi wiele radości, miało pewien efekt. Stąd wysuwam wniosek, że Phososhop zaurocza, fałszywie zresztą, bo aby wykonać w nim profesjonalnie i dokładnie pracę, trzeba mieć sporą wiedzę, którą my oczywiście zdecydowaliśmy się zdobywać w WSR. BTW zarówno Corel, jak i Photoshop są najlepsze w swoim rodzaju. Przynajmniej ten drugi program nie ma jeszcze godnego konkurenta.
-
- Zawsze coś napisze
pytanie to powinno byc raczej corel czy adobe? ale i tak to jest bez sensu bo dolaczony do corela photopaint to tylko pomocne narzedzie do draw, mimo ze ma wiele funkcji to do photoshopa mu daleko. nadrabia za to cena. a draw i illustrator to kazde do innych celow mi sluzy.
przy okazji sie wyzale (a co, taki bede!
) ze najgorsza wada corela sa jego bledy ktore czasem doprowadzaja do bialej goraczki szczegolnie gdy przerabia sie obwiednie na obiekt
przy okazji sie wyzale (a co, taki bede!

-
- Początkujący(a)
-
- Początkujący(a)
-
- Nowy(a)
corel/photoshop
Witam wszystkch
Jak wyżej. Do wektorów corel a do reszty photoshop. Nie wyobrazam sobie pracy bez ktoregos z nich.
pzdr
www.biss.pl reklama od a do z
Jak wyżej. Do wektorów corel a do reszty photoshop. Nie wyobrazam sobie pracy bez ktoregos z nich.
pzdr
www.biss.pl reklama od a do z