Moj ulubiony glos kobiecy i chyba jej najlepsza piosenka. Serdecznie jednak odradzam ogladanie teledysku do tej piosenki
Jakiej muzy teraz słuchacie?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
sinar
- Loża WSR

Kate Bush (czy jak woli Marek Niedzwiecki: Kasia Krzak) - Wuthering Heights (Wichorowe wzgorza - termin liryczny angielski)
Moj ulubiony glos kobiecy i chyba jej najlepsza piosenka. Serdecznie jednak odradzam ogladanie teledysku do tej piosenki
Nie dosc ze z lekka nudny to jeszcze jestesmy narazeni na na ogladanie dramatycznego makijazu mlodziutkiej wowczas Kate i rownie dramatycznej (jak zwykle chcialoby sie rzec) choreografii
Co do tekstu to oczywiscie "wariacje na temat". Coz no mozna powiedziec ze w 5 minut mamy streszczenona ksiazke 
Ostatnio zmieniony 04 lis (pt) 2005, 11:38:20 przez sinar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
zielonyszerszen
- Loża WSR

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR

Pure energy guaranted.
Stara dobra klasyka. Dziś na pobudkę rozbrzmiało u mnie "Never Mind The Bollock's" Sex Pistols. Płyta, która traktowana jest często jako key inspiration worldwide for the alternative music scene, ale dla mnie na zawsze* pozostanie najbardziej energetycznym osobistym doświadczeniem muzycznym życia. Spróbujcie. Przypomnijcie sobie. Pure energy guaranted.
[*Myślę,że mogę tak napisać, bo jestem już w wieku kiedy muzyki nie przeżywa się aż tak bardzo jak w dniach młodości.]
[*Myślę,że mogę tak napisać, bo jestem już w wieku kiedy muzyki nie przeżywa się aż tak bardzo jak w dniach młodości.]
-
zielonyszerszen
- Loża WSR

-
sinar
- Loża WSR

Powiedzialbym: Miod dla moich uszu. No ale zabrzialoby to jakos dziwnie 
No to pojdzmy za ciosem. Zaraz aplikuje sobie wieksza dawke Krzaka: Babooshka, Sensual world, Red shoes i naturalnie Rocket man.
Szczegolnie na ten ostatni kawalek chcialem zwrocic uwage wszystkich. Bylem kiedys mocno zaskoczony kiedy dowiedzialem sie ze jest to cover. Zgadnijcie kogo? Eltona Johna
Coz czasem jednak zdaza sie ze nowa aranzacja i inny wykonawca potrafia wydobyc to cos z piosenki. I tak wlasnie jest tym razem. Wykonanie Kate bez dwoch zdan bije na glowe Johna. A i klip tym razem mozna obejrzec. Zwlaszcza polecam fragment gdy Kasia Krzak tanczy z gitarka 
Ale to chyba King of the Mountain. Bo to jedynie bylo slyszalne do tej pory. Cala plytka wychodzi zdaje sie w przyszlym tygodniu.BateaU pisze:Jak już Kate Bush to ostatnio Aeiral
No to pojdzmy za ciosem. Zaraz aplikuje sobie wieksza dawke Krzaka: Babooshka, Sensual world, Red shoes i naturalnie Rocket man.
Szczegolnie na ten ostatni kawalek chcialem zwrocic uwage wszystkich. Bylem kiedys mocno zaskoczony kiedy dowiedzialem sie ze jest to cover. Zgadnijcie kogo? Eltona Johna
-
zielonyszerszen
- Loża WSR