Powstaje "Szkoła Twórców Reklamy"

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Powstaje "Szkoła Twórców Reklamy"

Post autor: kamil_pld » 14 lis (pn) 2005, 10:05:54

Katarzyna Dragović zakłada Szkołę Twórców Reklamy

Od lutego przyszłego roku rozpocznie działalność Szkoła Twórców Reklamy (STR) Katarzyny Dragović.

STR działać będzie przy Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania im Leona Koźmińskiego w Warszawie, która jest inwestorem finansowym. Szkoła kształcić będzie specjalistów od kreacji: copywriterów i art directorów a zajęcia prowadzić będą art directorzy i senior copywriterzy z agencji reklamowych. Do tej pory chęć współpracy z STR wyrazili m.in. Wojciech Dagiel i Iwona Kluszczyńska (McCann Erickson Polska), Jacek Maciejewski (Euro RSCG Warsaw), Paweł Niezgoda (Testardo Red Cell), Paweł Niziński (Young & Rubicam), Przemysław Bogdanowicz (BBDO Warszawa) oraz Kot Przybora i Iwo Zaniewski (PZL).

Katarzyna Dragović odeszła niedawno z agencji reklamowej Euro RSCG Warsaw, gdzie pracowała jako dyrektor kreatywna. STR rozpocznie nabór w styczniu przyszłego roku.

Kod: Zaznacz cały

http://wirtualnemedia.pl/document.php?id=446500
Co o tym myslicie?

andy
Ekspert
Ekspert

szkoła reklamy

Post autor: andy » 14 lis (pn) 2005, 10:21:10

Co można o tym myśleć? Na razie stosunkowo niewiele. Znamienite nazwiska, tyle, że na co dzień czynne zawodowo. Pracujące w najlepszych agencjach reklamowych w Poslce, co oznacza także konieczność tytanicznej (niekiedy) pracy, wysiłku, energii.

Czy ta pierwsza liga polskiej reklamy znajdzie czas na regularne prowadzenie zajęć? Tego chyba jeszcze nie wiemy.

Może być i tak, że to "nazwiska marketingowe", dla przyciągnięcia zainteresowanych. Pierwsza liga pojawia się od czasu do czasu, tymczasem zajęcia prowadzą postaci mniej albo zupełnie nieznane. Nie mam pojęcia mogę się oczywiście mylić, czyli niesprawiedliwie rzecz oceniać.

Sądzę, że cokolwiek wiarygodnego o tym pomyśle będzie można uwyraźnić, kiedy poznamy program nauczania, cele itp. A także jeżeli poczekalibyśmy na rezultaty przedsięwzięcia. Chodzi mi wyłącznie o to, że na razie to atrakcyjna informacja medialna, branżowa i dobry początek jakiegoś konceptu marketingowego. Natomiast to nie wystarczy, aby spróbować jakoś merytorycznie materią ocenić, skomentować. Tak sądzę.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 lis (pn) 2005, 10:25:47

No wlasnie czytalem o tym w Pressie w tamtym tygodniu. Milo slyszec o takiej "konkurencji" choc przeciez wiadomo ze to troche inna półka niz my. Nie bedzie to pewnie to samo co Miami Ad School bo srodki i kadra krajowa ale pewnie zapelni jakas luke na rynku.

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 14 lis (pn) 2005, 10:53:38

Ciekawi mnie wlasnie jak sie ten pomysl rozwinie. Rzucili troche nazwisk, ciekawy pomysl. Dzialac to ma przy Kozminskim, wiec nie bedzie to calkiem oddzielna uczelnia, co juz ich troche jakby "przycina".

Prawda, ze pomysl w polaczeniu z informacjami ktore rzucone zostaly do pierwszych informacji, wzbudza zainteresowanie.

Ok, poczekajmy wiec az zacznie sie u nich dziac cos konkretnego ;)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 15 lis (wt) 2005, 01:17:38

To raczej nie bedzie zadna szkola wyzsza z licencjatem czy tym bardziej policealna. Co najwyzej dostanie sie dyplom ukonczenia. Jednak jezeli pomysl sie wypali bedzie on w srodowisku wiecej wart niz jakies licencjaty czy magistry reklamy.

Szkola bedzie zapewne ukierunkowana na ludzi startujacych w branzy i bardzo obiecujacych talenty ktore pewnie dostana jakies stypendia bo szkola sadzac po nazwiskach bedzie droga. Pewnie nie az tak jak oddzial europejski wspomianej juz Miami Ad School ale juz blizej Polsko Japonska Wyzsza Szkola Technik Komputerowych.

No coz to tylko moje wrozenie z fusow faktycznie co bedzie to dopiero zobaczymy :)

mi
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mi » 15 lis (wt) 2005, 01:40:52

powodzenie zycze Kassi :wink:
jakos w Miami sie nie udalo, choc szczere checi byly, ja tam milo wspominam i w sumie niezly start w branze, ale co by nie bylo pierwszy, dziewiczy kontakt z reklama byl tutaj :wink: roczny, ale byl.....

....wielkie dziekuje sw, aw itd itd.........
:D

ODPOWIEDZ