Mecz Anglia - Polska.

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
andy
Ekspert
Ekspert

marketing sportowy

Post autor: andy » 14 lis (pn) 2005, 09:03:07

Moim faworytem wśród drużyn europejskich od niepamiętnych czasów są Wyspy Owcze :-D Myślę, że wygrają w finale w Niemczech z samą Brazylią jakieś 5:2.

P.S. Jak powinno nazywać się piłkarzy z Wysp Owczych? Owczanie? Wyspiarze Owczy, Owce Wysepne? Kurcze, bo nie wiem, a chcialbym bardzo wiedzieć 8O

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 14 lis (pn) 2005, 09:47:18

Zartowniś a może po prostu Owczarze. :wink:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 lis (pn) 2005, 10:45:44

Owczary! Tak zawsze pani w tv mowila w reklamie: Moje owczary :D Nie wiem po co ale podobno niektore panie hoduja przedstawicieli tych wysp w Polsce

Swoja droga przeciez to jest dalej mimo poszerzanego stale samorzadu dalej jest to tylko dunski region autonomiczny. Cwani Ci Dunczycy jeszcze troche to beda grac Grenlandia albo Bornholmem. A co my gorsi zglosmy jakas reprezentacje Slaska albo Warszawy czy Ursynowa. A jak sie nie da to moze pogadajmy z Trynidadem albo Madagaskarem moze sie da jakis protektorat po znajomosci z czasow Crusoe czy Beniowskiego zrobic. Na pewno chetnie by sobie w Europie pograli :lol:

A co do barazy Szwajcarzy i Czesi jeszcze moga miec przeprawe. Choc raczej awansuja bo to juz nie ta Norwegia i Turcja co pare lat temu. Hiszpanie zrobia sobie pewnie spacerek i nie beda kopac lezacego. Bedzie albo remis albo nawet moze dadza Slowakom wygrac

andy
Ekspert
Ekspert

Wyspy Owcze potęgą są i basta

Post autor: andy » 14 lis (pn) 2005, 12:43:47

Panowie, Zielony Szerszeniu i Sinarze,

jestem Wam niebywale wdzięczny za tak wyczerpujące, interesujące i intrygujące informacje. Wreszcie wiem jak mam moich idoli z Wysp O. nazywć, skąd się wzięli itp. :mrgreen:

BTW. Tak tu sobie paskudnie i złośliwie ironizuje, aż mi wstyd :oops: z Wysp O., ale o ile pamiętam w jednym meczu Polska chyba ledwo z nimi wygrała. Jakieś parę lat temu.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 14 lis (pn) 2005, 15:20:41

Oj Gościu śmiej się z Wysp.
Ale mam dla Ciebie złą wiadomość nie dojdzie do Twojego wymarzonego Finału bo jeżeli sie chociaż troszkę interesujesz piłką nożną to wiesz pewnie , że Owczarze nie zagrają na tej imprezie. :mrgreen:

andy
Ekspert
Ekspert

MARKETING SPORTOWY

Post autor: andy » 14 lis (pn) 2005, 16:11:30

O w mordę nie? 8O Piłka nożna to moja siódma miłość, a kiedy gra Brazylia zapominam o Bożym Świecie.

Szkoda, moze na następnych mistrzostwach doczekamy takiego finału ;-)

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 14 lis (pn) 2005, 16:22:13

obyś tylko długo żył bo na taki finał będziesz musiał troszkę :mrgreen: poczekać.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 lis (czw) 2005, 19:23:49

No i bylo kilka niespodzianek w eliminacjach. Australia pokonala Urugwaj po karnych. Trynidad dal rade Bahrainowi. I w sumie dobrze bo sposob w jaki oni wygrali z Uzbekistanem bodajze... ech szkoda gadac co ten sedzia japonski zrobil. Szwajcarzy w thrillerze godnym Hitchcocka wyeliminowali Turkow. Niespodzianki w sumie moim zdaniem dla nas powinny wyjsc na dobre przy podziale na koszyki i w samych mistrzostwach.

Hiszpanie jak przewidywalem nie przemeczali sie ze Slowacja i tylko Czesi jako jedyni wygrali obydwa mecze barazowe

PS. A co powiecie o sprawdzianach naszej kadry. Hehe trzymaja poziom. 3 brameczki z Ekwadorem i 3 z Estonia co by nie mowic ze rywale slabi to zawsze cieszy sie serce kibica jak kadra kilka brameczek strzeli w meczu :D

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 01 gru (czw) 2005, 19:05:35

Dokładnie Si jak siadasz przed tv oglądać mecz naszej reprezentacji to tylko czekasz kiedy nasi zaczną strzelać bramki.
Troszkę nas w ten sposób rozpuścili.
Jestem ciekaw jak im pójdzie w czerwcu w niemczech .
No i chyba już niedługo losowanie grup.
Czy ktoś wie kiedy dokładnie jest losowanie grupowe ?!

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 gru (czw) 2005, 19:22:56

Kiedy dokladnie to nie wiem. Byla cos mowa o 6 albo 9 grudnia. No i ciekawe jak te koszyki beda podzielone i czy bedziemy w drugim :D

A teraz bad news. Mecze poza nasza repra polfinalem i finalami beda kodowane.

http://***SPAM***.pl/1020297,0,0,wia,12 ... plina.html

Jezeli tak to ja juz wole zeby prawa mial Polsat. Mam Polsat Sport w kablowce. Wiem co w nim moge zobaczyc a z TVP to nigdy nic nie wiadomo od 10 lat mieli ten kanal zrobic i ciagle im jest pod gorke.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 01 gru (czw) 2005, 19:37:40

No to mnie Si troszke zmartwiłeś tym kodowaniem.
Kiedy my się doczekamy czegoś co zrobi nasza tvp żeby ludzie byli zadowoleni.
niech jeszcze pokodują fazę grupową niech ludzie nie oglądają meczów tylko niech dowiaduja się suchych wyników .
Kłerwa co się dzieję w tej naszej Polsce.
Co do polsat sport to bym się nie zgodził jak ma być kodowane to wolę Cyfrę + bo tam chociaż potrafią zrobić transmisję i mają porządnych komentatorów takich jak smokowski czy twarowski którzy potrafia tak ubarwić kiepski mecz że się z przyjemnością ogląda.
no ale nie rozrzucajmy gruszek w popiele może jeszcze nasz chodziarz się jakoś dogada i tvp będzie pokazywać wszystkie mecze.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 gru (czw) 2005, 19:47:11

Hehe no Twarowski i Smokowski to moi ulubieni komentatorzy. Nie ma porownania do Koltonia i pana wyzelowanego. Pamietam jak Smokowski z Twarowskim komentowali Mistrzostwa na Eurosporcie. To bylo po prostu mistrzostwo swiata. W duecie to sa po prostu nie do pobicia. Nawet jak mecz byl nudny to sie mozna bylo przynajmniej zdrowo posmiac i nie z ich jakis lapsusow czy nudziarstwa typu Kozlowski ale inteligencji i poczucia humoru.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 01 gru (czw) 2005, 20:03:21

co by jeszcze pokazać klasę tych dwóch panów proponuje na 5 minut ( wiecej człowiek nie wytrzyma ) zasiąść w fotelu przed tvn i tam obejrzeć magazyn ligowy który jest w niedzielę około 23.oo.
Boże co tam kolesie wyprawiaja to sam sie nie raz zastanawiam jak i kto im na to pozwolił.

Chociaż C+ jest taki koleś jak laskowski którego nie cierpię ponieważ jest to koleś który w dobitny spoosób pokazuje jak on nie lubi ,, L " czego najlepszym przykładem był komentowany przez niego w niedzielę mecz Wisła - Legia.
Ten to potrafi spier...... zawody swoim ,,wspaniałym: komentarzem

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 gru (czw) 2005, 22:25:30

Chcialoby sie zeby nie byl to dowcip z dluga broda. Zeby to w ogole nie byl dowcip.

- Co robi polski kibic, gdy Polska zdobywa mistrzostwo świata ????
- Wyłącza Playstation i idzie spać

PS. Czy ktos juz zglebial tematyke product placementu (marketingu wirusowego?) w dowcipach. Jak widac po moich 2 ostatnich postach chyba byloby warto :D Coz chyba sie tym zajme :)

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 04 gru (ndz) 2005, 10:26:02

Losowanie grupowe odbędzie się 9 grudnia w Lipsku ale jak do tej pory żadna z naszych stacji telewizyjnych nie zakupiła praw do pokazania tego losowania.
Jak zwykle dowiemy się z radia lub w internecie.

ODPOWIEDZ