Jak wrażenia po imprezie???
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Wiesz Mieze jestes bardzo spotrzegawcza. Przyznam ze nie zauwazylem tego szczegolu. Moze dlatego ze chwile wczesniej jest scena wiesz o ktora mi chodzi. Visenna to chyba nawet oczy zamykala bo nie lubi widoku krwi. Zreszta wszyscy chyba byli szokowani. Niezla schiza.
Ale Mieziek myslisz ze to jaki film tam byl ma znaczenie. To jest ten klucz wg Ciebie?
Ale Mieziek myslisz ze to jaki film tam byl ma znaczenie. To jest ten klucz wg Ciebie?
-
- Loża WSR
Calkiem mozliwe. Wiesz Ania mnie to sie wydaje ze najwazniejsza jest ta ostatnia scena. Tylko tam jest dziki tlum. Dopiero po jakis 10 sekundach zauwazylem tam tego mlodego Algierczyka i Pierrota. I jeszcze jest ten napis odbijajacy sie na masce samochodu. Kurcze ktos wie co tam bylo napisane (oczywiscie po franscusku). Nie mam pewnosci ale to moze byc istotne dla naszego "sledztwa"
-
- Loża WSR
za szybko wyslalem:/ Chodzi o to ze krew tryskajaca z poderznietego gardla zachowuje sie zdziebka inaczej. Owszem tryska i to nawet spektakularnie ale nei tak jak to zostalo ukazane. Z doswiadczenia wiem ze tetnica szyjna powoduje najpierw efektowny splash a potem juz tylko wyplywa jak lawa z wulkanu:) Gratuluje jedynie efektowi wyplywu krwii przez x czasu po osuneiciu sie ciala to bylo naprawde zrobione z realizmem :]
btw. A co myslicie o kolorze szlafroku tego goscia, Sinar Mieze?
btw. A co myslicie o kolorze szlafroku tego goscia, Sinar Mieze?
-
- Loża WSR
Dzizas dobrze ze Auteil zaslonil zaslony zanim sie rozebralHavoc pisze:btw. A co myslicie o kolorze szlafroku tego goscia, Sinar Mieze?

-
- Loża WSR
Masz racje Ania mysli inaczej. Ja mysle ze caly ten film to wyimaginowana wizja tego goscia o ktorym mowil Pierre ze pisze scenariusz. Tylko jedno mi sie kupy nei trzyma jak gosc ktory niby gra w filmie wedlug scenariusza tego goscia moze powiedziecsinar pisze: Chociaz z tego co mowila Mieze to ona jest innego zdania w tej sprawie.
to tyczylo sie niby jaki to ma byc ten screenplaynie mam pojęcia

-
- Loża WSR
No wlasnie mialem tez taka koncepcje. Ze facet pisze ten scenariusz. Francois bodajze. Nie wiadomo czego on dokladnie dotyczy. Moze to taki otwarty scenariusz. Zarys jakiegos reality. Mnie to w ogole cisna sie skojarzenia z Gra czy Adaptacja.Havoc pisze:Masz racje Ania mysli inaczej. Ja mysle ze caly ten film to wyimaginowana wizja tego goscia o ktorym mowil Pierre ze pisze scenariusz.sinar pisze: Chociaz z tego co mowila Mieze to ona jest innego zdania w tej sprawie.
Ciekawy jest ten motyw z przewijaniem tasmy wideo. W zasadzie czasem nie wiadomo czy to sie dzieje teraz czy zaraz nie przewina tasmy
-
- Loża WSR
Ej ten motyw jest fajny. Szkoda ze Ania sie nim nei zajela ale mysle ze to takei novum jesli chodzi o film bo jakos do tej pory nei widzialem wykorzystania w kinie francuskim tego typu efektu
Schiza jednym slowem jak w memento, przerywanej Seven doprawionej SAW i podsumowanej Vanilla Sky. Dobrze ze bylo za darmo co dla niektorych przynajmniej mozna byl ozrobic dobre podsumowanie 
Aha jeszcze jedno chodzi mi o scene koncowa jak Abdullah Omar al-abbar mussamad alli G mowi cos do Pierrota. Jak myslicie (mam nadzieje tez na zdanie Mieze w tej sprawie) co on mu mowil?? Kolejne bzdury o ojcu tzw. czarny PR czy moze grozil mu ze zrobi z nim to co z jego ojcem zrobil nasz bohater
?

Aha jeszcze jedno chodzi mi o scene koncowa jak Abdullah Omar al-abbar mussamad alli G mowi cos do Pierrota. Jak myslicie (mam nadzieje tez na zdanie Mieze w tej sprawie) co on mu mowil?? Kolejne bzdury o ojcu tzw. czarny PR czy moze grozil mu ze zrobi z nim to co z jego ojcem zrobil nasz bohater

-
- Loża WSR
Pamietaj ze Abdullah jest wyksztalcony. On nie chce zemsty nie chce dreczyc rodziny Auteila. On chce porozmawiac. Znasz ludzi tego pokroju. No chyba ze poprostu dealuje Pierrotowi jakies pieroty znaczy sie dragi. Albo jak to czesto bywa u wspolczesnych nastolatkow chcieli zrobic male action. Za malo wrazen (przed/po/w trakcie?) po prostu odrobina rozrywki. Kto wie moze ten caly Medij sie nie zabil. Tylko to byl pic i fotomontaz. Mieze zreszta cos wspominala o tej krwi ze ona jakas nie teges bylaHavoc pisze:Jak myslicie (mam nadzieje tez na zdanie Mieze w tej sprawie) co on mu mowil?? Kolejne bzdury o ojcu tzw. czarny PR czy moze grozil mu ze zrobi z nim to co z jego ojcem zrobil nasz bohater?
-
- Loża WSR
No wlasnei ja do tej krwii tez mam sporo zastrzezen ona nei wyleciala prawidlowo jesli chodzi o anatomiczny sposob po podcieciu gardla. Kurde przydalby sie tu forensic detective albo cos blizsze memu sercu i gustowi antropomorfopatolog. On by juz ocenil precyzyjnei co jest nie tak i jak tak na prawde moglo by byc
Poza tym dziwna jest ta psotac. Mi sie typowy arab kojarzy z zemsta, ostrym temperamentem cos w rodzaju nawiedzonego muzulmanina gotowego poswiecic wszystko byleby tylko dopiac swego. A ten byl "hjakiś obły". Poza tym zgadzam sie film zaskakiwal i mozna samemu dopisywac wiele znaczen co do poszczegolnych scen. Jak to ktos poweidzial np. walesa punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Idiota jednym slowem :>

-
- Loża WSR
Coz z lekka podsumowujac bo jutro trza bedzie z rana wstac. Film dla jednych bedzie gleboki dla innych tylko po kilku glebszych

Havoc na koniec chcialem jeszcze tylko podziekowac wszystkim ktorzy uczestniczyli w wypadzie. Zwlaszcza tym ktore zachecily nas do zmierzenia sie z filmem czyli Visennie i Mieze

Havoc na koniec chcialem jeszcze tylko podziekowac wszystkim ktorzy uczestniczyli w wypadzie. Zwlaszcza tym ktore zachecily nas do zmierzenia sie z filmem czyli Visennie i Mieze

-
- Loża WSR