Casting do naszego filmu!

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 01 gru (czw) 2005, 09:20:23

budzik pisze:Nie chcemy jeszcze mówić o czym będzie. Jest to poważny film i potrzebujemy na poważnie kilku chętnych [...] Ale rozwineliście temat swoją drogą '!'
No to ja osobiscie mam wrazenie ze ludzie nie widza o czym bedzie i jakie ewentualnie role sa do zagospodarowania to i ich 'entuzjazmm', moze nie byc "wysokich lotow". :)
Magdusia pisze:o tam tam, bo sie ze mna nie zgodziles....
No juz dawno temu mowilem ze z przyznawaniem racji roznie bywa u mnie ;) :)

Freud
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Freud » 01 gru (czw) 2005, 10:21:41

budzik pisze:Nie chcemy jeszcze mówić o czym będzie. Jest to poważny film i potrzebujemy na poważnie kilku chętnych
Szukacie Aktorów ale nie chcecie powiedzieć do jakich ról :?: :?: :?:
To jest troszkę śmieszne moim zdaniem, to tak jak byście szukali aktorów, ale nie macie jeszcze pomysłu na film :!: :?: :!: :twisted:

budzik
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: budzik » 02 gru (pt) 2005, 08:42:08

Bo potrzeba nam mnóstwa ludzi. I to kto jaką role będzie grał to zależy od tego jak odegra swój tekst. Nie chcemy żeby uczniowie którzy przyjdą utożsamiali się z jedną osobą. Bedziemy ludzi do ról podporzątkowywać nie inaczej!

Marino
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Marino » 02 gru (pt) 2005, 23:40:26

Ekhm...ekhm...Mogę przyjść...? :)

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 02 gru (pt) 2005, 23:54:06

Ja mogę robić sztuczny tłum (statysta?) do innych ról raczej się nie nadam, ale mimo wszystko gdyby coś dawajcie znać!

Foxymophandlemama
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Foxymophandlemama » 03 gru (sob) 2005, 00:39:12

Hahaha

popieram, Wiciu do piwa :!: :lol: (uzasadnienie? z puszką w ręku nonstop w Sienkiewiczówce :D )
ah, no i podczas przerw w zajęciach tylko wyskakiwał w wiadomym kierunku, po czym wracał tuż przed wykładem następnym niezwykle zadowolony :D

i nie farmazonuj mi tutaj, która to ulubienica już? :wink:

budzik
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: budzik » 03 gru (sob) 2005, 07:41:43

HEJ JAK MACIE OCHOTE NAM POMÓC TO WPADAJCIE WSZYCY DLA KAŻDEGO COSIK SIĘ POWINNO ZNALEŹĆ! JEŚLI NIE MÓWIONA ROLA TO STATYSTY ;)

Gerda
Nowy(a)

Post autor: Gerda » 03 gru (sob) 2005, 20:15:03

Jak długo może trwać ten casting? Chętnie bym się załapała.Czuję w sobie niewykorzystane pokłady zdolności aktorskich.Kończę w poniedziałek pracę o
13:20 i byłabym w szkole na 15.

budzik
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: budzik » 04 gru (ndz) 2005, 11:57:07

Wpadnij powinniśmy jeszcze być w szkole prawdopodobnie w sali nr 3!!!

moncia_wip
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: moncia_wip » 06 gru (wt) 2005, 14:57:05

a kiedy beda wyniki jakies?

Wiciu
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Wiciu » 06 gru (wt) 2005, 15:01:45

Foxymophandlemama pisze:Hahaha

popieram, Wiciu do piwa :!: :lol: (uzasadnienie? z puszką w ręku nonstop w Sienkiewiczówce :D )
ah, no i podczas przerw w zajęciach tylko wyskakiwał w wiadomym kierunku, po czym wracał tuż przed wykładem następnym niezwykle zadowolony :D

i nie farmazonuj mi tutaj, która to ulubienica już? :wink:
ja Ci dam! Tio jest zwykłe oczernianie mojego dobrego imienia :twisted: hehehheeh :D:D:D:D

andy
Ekspert
Ekspert

produkcja filmowa

Post autor: andy » 13 gru (wt) 2005, 19:59:02

Z uwagi na godne podziwu tempo pracy 7 osobowej grupy tv nad projektem filmu fabularnego "Mistyfikacja" (projekt manager /PM/ Ania "Budzik"), konceptu marketingowego (PM Łukasz), analizy rynku kinowego (PM Andrew) i wszystkich Pozostałych Panów scenariusz Mistyfikacji nie jest już publicznie dostępny na mojej private website.

Bowiem coraz wieksza szansa na realizację filmu. A projekt tak przemyslalem 5 years ago, kiedy, gdyby nie pech pewnego znakomitego studia produkcyjnego, film zostałby zrealizowany, że historia, fabuła Mistyfikacji ciągle jest aktualna.

Prawdopodobnie wkrótce powstanie także szkic wersji angielskiej scenariusza.

Mamy także, dzięki Lucasowi, pierwszy projekt strony internetowej filmu.

Szkoda, że jak pisze Ania, na casting przyszło tak niewiele osób.
Niemniej jednak mamy jednak już pierwszą kandydatkę do głównej roli kobiecej, której wizerunek pozwolę sobie zaprezentować

Obrazek

Jeśli Słuchacze WSR nie będą zbyt zainteresowani projektem będziemy zmuszeni kontynuować prace nad filmem i całym projektem poza murami Szkoły. :-D

Dziękuję serdecznie "Grupie 7" za zdumiewająco szybką, profesjonalną i niezwykle kreatywną pracę nad projektem. O czym przekonałem się po raz kolejny po wczorajszym owocnym meetingu :mrgreen:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Scenariusz on-line wciaz dostepny.

Post autor: seize » 13 gru (wt) 2005, 20:40:53

andy pisze:Z uwagi na godne podziwu tempo pracy 7 osobowej grupy tv nad projektem filmu fabularnego "Mistyfikacja" (....) i wszystkich Pozostałych Panów scenariusz Mistyfikacji nie jest już publicznie dostępny na mojej private website.
Dla pozostalych zainteresowanych pozostaje "Projekt poboczno-eksperymentalny" z autorskimi wariacjami na temat scenariusza pt "Mistyfikacja".:mrgreen:

Temat znajduje sie : TUTAJ
A przygotowana przeze mnie wersja w formacie PDF : TUTAJ
lub bezposrednio : TUTAJ

andy
Ekspert
Ekspert

Freud a wiedza filmowa ;-)

Post autor: andy » 13 gru (wt) 2005, 20:48:50

budzik pisze:Nie chcemy jeszcze mówić o czym będzie. Jest to poważny film i potrzebujemy na poważnie kilku chętnych
Zgadza się, bywa i tak, że na casting zaprasza się bez podawania szczegółów. Ania zrobiła to świadomie / rozmyślnie. I bardzo dobrze, że tak zrobiła :-D
Freud pisze:Szukacie Aktorów ale nie chcecie powiedzieć do jakich ról :?: :?: :?:
To jest troszkę śmieszne moim zdaniem, to tak jak byście szukali aktorów, ale nie macie jeszcze pomysłu na film :!: :?: :!: :twisted:
Freud zajmował się psychoanalizą i takimi tam "gadżetami". Być może Ty także poszedłbyś tym tropem, skoro przybrałeś takąż "wirtualną tożsamość" :?: :mrgreen:

Scenariusz filmu mam już od sierpnia 2000 roku. Czyli do lat pięciu. Starannie nadzwyczaj przygotowany i wedle wszelkich reguł scenopisarskich i filmowych (ale i ich łamania ;-)) zredagowany.

Od 2000 roku jest także precyzyjny plan marketingowy i koncept promocyjny (te akurat wymagają tylko uaktualnienia o świeże dane rynkowe), mam solidne umowy, koncepcję źródeł finansowania, metod pracy nad projektem itp.

Ale może najważniejszym atutem jest 7 niezwykle utalentowanych i zaangażowanych osób. Taka grupa wymaga pewnej sprawnej organizacji. Gdybyś częściej czytywał wieści forum wiedziałbyś o jaki film chodzi, dlaczego Ania "Budzik" organizuje casting (jest projekt managerem na tym etapie prac nad filmem). Ale z "7" wyłoniło się już kilku innych PM odpowiedzialnych za rozmaite obszary pracy nad pomysłem.

Szkoda trochę, że w każdej społeczności nie brakuje person chętnie zabierających głos, oczywiście krytyczny, pełen "wyniosłej ironii" ;-) na temat materii, o której nie mają zielonego pojęcia. :mrgreen:

moncia_wip
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: moncia_wip » 13 gru (wt) 2005, 21:38:46

na slepo zglaszam sie do ingliszowej wersji MISTYFIKACJI.
koncze anglistyke to sie chyba nadam..????
POZA TYM... ANDY!! DLACZEGO MNIE MALUJESZ NA FORUM?? MIALES NIE POKAZYWAC NASZYCH RYSUNKÓW:>
:)

ODPOWIEDZ