Muzyka puszczana na kanałach Viva, MTV itp.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
Muzyka puszczana na kanałach Viva, MTV itp.
Czy tylko ja uważam że 70% tego co puszczane jest na popularnych kanałach muzycznych to jakieś żarty? Słucham każdej muzyki ale jak słysze i widze jak jakieś gnoje udają murzynów(zreszta większość murzynów też chłam tam pokazuje) i myślą że rap robią to niestety przykro mi niezmiernie:( Mandaryna? What the fu.. ?:) Długo by wymieniać. Dwunastolatki szaleją! Trzy czwarte doby to tzw. kupa z sokiem. Mało tam do słuchania jest. Można se gołe panie czasem poogladać, ale od tego są inne kanały:D Mogliby puszczać coś ambitnego. To niebywałe ale jest pare ambitnych składów hip hopowych w polsce:) Mały wyjątek to MTV Classic. Tam sporo dobrej muzyki leci. Ale na boga dziś też jest robiona dobra muza!
-
- Zaczyna działać
True. Jednak, chyba nie ma co sie przejmowac tym co w mtv pl widac... mozna tego po prostu nie ogladac. Szkoda tylko, ze nie zrobil nikt w polsce mtv2|rock lub alternative kanalu jakiegos. Te programy ktore brzialy dobrze... a bylo to chyba atomic w polskiej kablowce kiedys kiedys... viva2, niby profil ogolny, ale raczej dobre brzmienia byly... no i, bylo cos jeszcze?
Oczywiscie juz nie ma, bo nie bylo wystarczajacej ogladalnosci.
Oczywiscie juz nie ma, bo nie bylo wystarczajacej ogladalnosci.
-
- Loża WSR
Jezu decydujac sie wogule na odpalenie kanalu Viva, Mtv, lub inny chlam (czytaj kanaly o komercji dla mas) to chyba trzeba byc przygotowanym psychicznie na chlam (czyt. komercje)
ja mam na to sposob wogule nei ogladam tych kanalow i nie polemizuje na ten temat i wogule celowosci ich istnienia. Natomiast co do faktu ze jest pelno ambitnej muzy tworzonej obecnie to niestety smutna prawda jest taka ze jeszcze tv, radio nie moga sobie pozwolic na niszowosc. Stad zeby zobaczyc cos ambitnego trzeba albo sie niezle natrudzic szukajac, albo miec farta albo nei spac po nocach
Szkoda ze w tym biznesie a okresle go mianem artyzmu na swoj sposob dominuje regula duzych liczb
Dobrze ze jest net i prasa undergroundowa
Ale i tak zachecam o bycie neiszablonowym i nei sluchaniu chlamu bo powaznie istnieja dziesiatki gat. muzycznych ktore moga sie wam spodobac! A o ktorych istnieniu nawet sie nei domyslaliscie. Nie chce tu nikogo namawiac ale ja slucham dark ambientu i wiem ze nei mam szans na zobaczenie czy posluchanie tego w mediach innych niz net... A szkoda...

Ale i tak zachecam o bycie neiszablonowym i nei sluchaniu chlamu bo powaznie istnieja dziesiatki gat. muzycznych ktore moga sie wam spodobac! A o ktorych istnieniu nawet sie nei domyslaliscie. Nie chce tu nikogo namawiac ale ja slucham dark ambientu i wiem ze nei mam szans na zobaczenie czy posluchanie tego w mediach innych niz net... A szkoda...

-
- Nowy(a)
Zgadzam się że jedyny w miarę dobry kanał muzyczny to tylko MTV Classic, choć na samym początku istnienia bardziej do mnie przemawiał, ale i tak jest ok. Tęsknie za VH1 gdzie mogłam posłuchać mocnych brzmień i zobaczyć nie spotykane wcześniej teledyski. To tam poraz pierwszy ujrzałam na oczy teledyski takich kapel jak Alice in chains, czy Maidenów albo trashowego Slayera. To było coś. Teraz to nie ma nic. Pozostaje mi słuchać Antyradia - chwała za tą stacje radiową! A co do prasy o tematyce rockowo metalowej to się nie wypowiadam, bo moim zdaniem poziom coraz bardziej spada poniżej przeciętnej
-
- Loża WSR
Witaj w klubie tez jak nei slucham mp3 to slucham Antyradia dobrze rockujaca stacja
Juz nei wspomne o piatku przed polnoca i "rzezni" w ktorej wreszcie moge uslyszec dzwieki jakich kiedys sluchalem
Hmm prasa metalowo-rockowa. Kiedys czytalem Mystic Art dopuki death metal, black, trash i heavy wygonil klimaty
Szkoda... no moze cos napisza od czasu do czasu ale jednak juz to nei to co kiedys. VH1 faktycznie bylo dobre nawet bardzo! Art rock, prog itd. byly na porzadku dziennym... Byly... Eh ide posluchac Gustaf Hildebrand - "starscape" 

Hmm prasa metalowo-rockowa. Kiedys czytalem Mystic Art dopuki death metal, black, trash i heavy wygonil klimaty

-
- Loża WSR
Tak zgodze sie to bylo dobre pismo - ja osobiscie od kiedy stalo sie swoista 'broszurka' przestalem do niego zagladac.Havoc pisze:Kiedys czytalem Mystic Art [..]
Viva Zwei - prezentowala wiele gatunkow ale bylo to strawne i w duzej mierze altermatywne w tym dobrym znaczeniu.
Jezeli chodzi o stacje radiowe to wiele bylo dobrych czy to stacji czy tez po prostu audycji -juz kiedys bylo o tym na forum - [pamietne rodzynki : JW23, Wieczor Trzech Króli, czy tez audycje prowadzone przez Ryłkołaka itd]
Obecnie to u mnie chyba jednak najczesciej jezeli o to medium chodzi to np. Pastelowy Świat Rocka, Noc muzycznych pejzaży, Mini Max - Trójka; blok Mocne nocne w PR BIS
-
- Początkujący(a)
-
- Loża WSR
-
- Bywalec
a teraz mtv i viva polska się przerzucają na programy i porzucają hip-hopy, bo już nie ma na to popytu. no i viva będzie wyglądać jak 4funTv lub raczej viva plus, czyli malutki teledysk, a dookoła smsy od bachorów... miło.
ja ost też raczej radia słucham (brak kablówki czy stelity), a ciekawe jest eska rock (104.4) i czasem bis, a na rozluźnienie pin.
niestety światem rządzą pieniądze i akurat muzyka jest podatna na komerchę, bo najłatwiej z niej zarobić i stać się sławnym. wystarczy zaśpiewać o lizakach (ang. lollypop) czy mieć czerwone włosy i nie umieć śpiewać albo być żoną czerwonowłosego...
ja ost też raczej radia słucham (brak kablówki czy stelity), a ciekawe jest eska rock (104.4) i czasem bis, a na rozluźnienie pin.
niestety światem rządzą pieniądze i akurat muzyka jest podatna na komerchę, bo najłatwiej z niej zarobić i stać się sławnym. wystarczy zaśpiewać o lizakach (ang. lollypop) czy mieć czerwone włosy i nie umieć śpiewać albo być żoną czerwonowłosego...
-
- Nowy(a)
Co do Eski rock - to uważam, że w porównaniu z Antyradiem to Eska rock wypada bardzo slabo. Przede wszystkim jak dla mnie grają zbyt lightowo, a poza tym prowadzący - istne dno. Wydaje mi się, że prowadzący wcześniej nie mieli za bardzo doczynienia z muzyka rockową, i często ich wypowiedzi są tak żałosne, że słuchać się nie da.
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Nowy(a)
Polecam Mezzo
Polecam Mezzo, bardzo fajna francuzka telewizja muzyczna, od klasyki przez klasykę współczesną, koncerty jazzowe i jassowe, folki różnorakie, standardy rockowe, eksperymenty muzyczne, jak ktos się muzą interesuje to polecam, żadna polska komercja takich rzeczy nie pokaże.