Prośba
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
Prośba
Witam! Mam ogromną prosbę!!Proszę o wszelkie podpowiedzi w wiązku z tematem mojej prezentacji maturalnej na temat JĘZYK REKLAMY I JEGO FUNKCJE.Podpowiedzi mogą dotyczyć oczywiście samego planu wypowiedzi jak i potrzebnej literatury!!Z góry wielkie DZIĘKI za pomoc!Pozdrawiam i życze wiele dobrego!! Marcin[/u]
-
- Nowy(a)
hejka. Ja właśnie w tym roku wybrałam prezentacje na temat - jezyk reklam telewizyjnych. omow na wybranych przykladach. Jednak nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Jeśli masz jakies reklamy opracowane, ściagnięte lub cokolwiek innego w związku z Twoją prezentacją, to czy mógłbyś się ze mną skontaktować? To moje gg 4995316 lub napisz na poczte: kinga91@op.pl Dzięki i pozdrawiam 

Cześć! Ciesze się że ktoś zareagował na mój "apel".
Jeśli chodzi o tą prezentację...hmm w rok temu na lekcji polskiego robiliśmy prezentacje na "próbę...wtedy wybrałem temat "Wpłuwy języka reklamy na współczesną frazeologię-przeanalizuj i omów na wybranych przykładach".Moja nauczycielka powiedziała, że za takową prezentację dostałbym jakieś 95%.Miałem dosyć dużo przykładów jednak nie wszytskie pamiętam.Postaram się jednak je odszukać i wtedy je przekarze.Ja pomogłem sobie kasetą VHS z nagraniem bodaj 5 reklam reszta to jakies 10 sloganów wychwyconych z radia bądz prasy.
Tematy te są dość podobne i myśle, że przykłady(ze mej poprzedniej prezentacji) można spokojnie wykorzystać do tej. Odezwe się póżniej.
Pozdrawiam! Marcin Cymek
Jeśli chodzi o tą prezentację...hmm w rok temu na lekcji polskiego robiliśmy prezentacje na "próbę...wtedy wybrałem temat "Wpłuwy języka reklamy na współczesną frazeologię-przeanalizuj i omów na wybranych przykładach".Moja nauczycielka powiedziała, że za takową prezentację dostałbym jakieś 95%.Miałem dosyć dużo przykładów jednak nie wszytskie pamiętam.Postaram się jednak je odszukać i wtedy je przekarze.Ja pomogłem sobie kasetą VHS z nagraniem bodaj 5 reklam reszta to jakies 10 sloganów wychwyconych z radia bądz prasy.
Tematy te są dość podobne i myśle, że przykłady(ze mej poprzedniej prezentacji) można spokojnie wykorzystać do tej. Odezwe się póżniej.
Pozdrawiam! Marcin Cymek
-
- Nowy(a)
hejka. Ciesze się, że odpisałeś. Ja mam jedną reklamę ściągniętą przez neta, ale nie mam ani opracowania ani nic
Dlatrego chciałabym dostać reklamę z opracowaniem. Coś czuję, że jeśli popracujemy razem to stworzymy prezentacjęna 100%. W sumie jestem dosyż dobra z polaka:P także wszystko przed nami:) Pozdrowionka:D

Praca
hej!!!
Jeśli komuś mogłabym pomóc to w tym roku pisałam pracę dyplomową z reklamy a jej tytuł brzmi: "REKLAMA JAKO NARZĘDZIE PROMOCJI". Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej zapraszam na gg 3447875 lub maila paatrycja@buziaczek.pl
Jeśli komuś mogłabym pomóc to w tym roku pisałam pracę dyplomową z reklamy a jej tytuł brzmi: "REKLAMA JAKO NARZĘDZIE PROMOCJI". Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej zapraszam na gg 3447875 lub maila paatrycja@buziaczek.pl
OO fajnie, że jest nas więcej
. Nika myślę, że 100% jest jak najbardziej w naszym zsięgu
...Co do odpowiedzi Patrycji - bardzo się ciesze, że zgłośił się ktoś z takim doświadczeniem. Pomoc na pewno się przyda i na pewno z niej skorzystam.Hmmm a jeśli chodzi o konkrety mam już ciekawą literature i proszę o jej ocenę <cały czas zastanawiam się nad dwoma tematami "Język reklamy i jego funkcje..." i "Wpływ języka reklamy na współczesną frazeologię">owe materiały bardziej pasują do drugiego, ale narazie prosiłbym o ocenę bez względu na konkretny temat prezentacji, a jedynie pod względem wartości merytorycznej
tzn czy znajdę tam potrzebne informacje na temat reklam...oto książki
1.Lewicki A.M "Frazeologizmy w sloganach reklamowych"
2.Lewicki A.M "Z zagadnień frazeologii"
3.Bralczyk J. "Język na sprzedaż"
4.Skowronek K. "Reklama.Studium pragmalingwistyczne"
Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam Ciebie Nika jak i Ciebie Patrycja oraz wszystkich innych użytkowników tego forum.

Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam Ciebie Nika jak i Ciebie Patrycja oraz wszystkich innych użytkowników tego forum.
OO fajnie, że jest nas więcej
. Nika myślę, że 100% jest jak najbardziej w naszym zsięgu
...Co do odpowiedzi Patrycji - bardzo się ciesze, że zgłośił się ktoś z takim doświadczeniem. Pomoc na pewno się przyda i na pewno z niej skorzystam.Hmmm a jeśli chodzi o konkrety mam już ciekawą literature i proszę o jej ocenę <cały czas zastanawiam się nad dwoma tematami "Język reklamy i jego funkcje..." i "Wpływ języka reklamy na współczesną frazeologię">owe materiały bardziej pasują do drugiego, ale narazie prosiłbym o ocenę bez względu na konkretny temat prezentacji, a jedynie pod względem wartości merytorycznej
tzn czy znajdę tam potrzebne informacje na temat reklam...oto książki
Czekam na odpowiedź

Czekam na odpowiedź
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)