Prośba

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Marcin Cymek

Prośba

Post autor: Marcin Cymek » 27 gru (wt) 2005, 12:28:59

Witam! Mam ogromną prosbę!!Proszę o wszelkie podpowiedzi w wiązku z tematem mojej prezentacji maturalnej na temat JĘZYK REKLAMY I JEGO FUNKCJE.Podpowiedzi mogą dotyczyć oczywiście samego planu wypowiedzi jak i potrzebnej literatury!!Z góry wielkie DZIĘKI za pomoc!Pozdrawiam i życze wiele dobrego!! Marcin[/u]

Nika1987
Nowy(a)

Post autor: Nika1987 » 27 gru (wt) 2005, 16:21:30

hejka. Ja właśnie w tym roku wybrałam prezentacje na temat - jezyk reklam telewizyjnych. omow na wybranych przykladach. Jednak nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Jeśli masz jakies reklamy opracowane, ściagnięte lub cokolwiek innego w związku z Twoją prezentacją, to czy mógłbyś się ze mną skontaktować? To moje gg 4995316 lub napisz na poczte: kinga91@op.pl Dzięki i pozdrawiam :)

Marcin Cymek

Post autor: Marcin Cymek » 28 gru (śr) 2005, 11:25:55

Cześć! Ciesze się że ktoś zareagował na mój "apel".
Jeśli chodzi o tą prezentację...hmm w rok temu na lekcji polskiego robiliśmy prezentacje na "próbę...wtedy wybrałem temat "Wpłuwy języka reklamy na współczesną frazeologię-przeanalizuj i omów na wybranych przykładach".Moja nauczycielka powiedziała, że za takową prezentację dostałbym jakieś 95%.Miałem dosyć dużo przykładów jednak nie wszytskie pamiętam.Postaram się jednak je odszukać i wtedy je przekarze.Ja pomogłem sobie kasetą VHS z nagraniem bodaj 5 reklam reszta to jakies 10 sloganów wychwyconych z radia bądz prasy.
Tematy te są dość podobne i myśle, że przykłady(ze mej poprzedniej prezentacji) można spokojnie wykorzystać do tej. Odezwe się póżniej.
Pozdrawiam! Marcin Cymek

Nika1987
Nowy(a)

Post autor: Nika1987 » 28 gru (śr) 2005, 13:06:20

hejka. Ciesze się, że odpisałeś. Ja mam jedną reklamę ściągniętą przez neta, ale nie mam ani opracowania ani nic :( Dlatrego chciałabym dostać reklamę z opracowaniem. Coś czuję, że jeśli popracujemy razem to stworzymy prezentacjęna 100%. W sumie jestem dosyż dobra z polaka:P także wszystko przed nami:) Pozdrowionka:D

Patrycja

Praca

Post autor: Patrycja » 28 gru (śr) 2005, 20:31:01

hej!!!
Jeśli komuś mogłabym pomóc to w tym roku pisałam pracę dyplomową z reklamy a jej tytuł brzmi: "REKLAMA JAKO NARZĘDZIE PROMOCJI". Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej zapraszam na gg 3447875 lub maila paatrycja@buziaczek.pl

Marcin Cymek

Post autor: Marcin Cymek » 29 gru (czw) 2005, 12:10:47

OO fajnie, że jest nas więcej :D. Nika myślę, że 100% jest jak najbardziej w naszym zsięgu :wink: ...Co do odpowiedzi Patrycji - bardzo się ciesze, że zgłośił się ktoś z takim doświadczeniem. Pomoc na pewno się przyda i na pewno z niej skorzystam.Hmmm a jeśli chodzi o konkrety mam już ciekawą literature i proszę o jej ocenę <cały czas zastanawiam się nad dwoma tematami "Język reklamy i jego funkcje..." i "Wpływ języka reklamy na współczesną frazeologię">owe materiały bardziej pasują do drugiego, ale narazie prosiłbym o ocenę bez względu na konkretny temat prezentacji, a jedynie pod względem wartości merytorycznej :wink: tzn czy znajdę tam potrzebne informacje na temat reklam...oto książki
1.Lewicki A.M "Frazeologizmy w sloganach reklamowych"
2.Lewicki A.M "Z zagadnień frazeologii"
3.Bralczyk J. "Język na sprzedaż"
4.Skowronek K. "Reklama.Studium pragmalingwistyczne"
Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam Ciebie Nika jak i Ciebie Patrycja oraz wszystkich innych użytkowników tego forum.

Marcin Cymek

Post autor: Marcin Cymek » 29 gru (czw) 2005, 12:10:47

OO fajnie, że jest nas więcej :D. Nika myślę, że 100% jest jak najbardziej w naszym zsięgu :wink: ...Co do odpowiedzi Patrycji - bardzo się ciesze, że zgłośił się ktoś z takim doświadczeniem. Pomoc na pewno się przyda i na pewno z niej skorzystam.Hmmm a jeśli chodzi o konkrety mam już ciekawą literature i proszę o jej ocenę <cały czas zastanawiam się nad dwoma tematami "Język reklamy i jego funkcje..." i "Wpływ języka reklamy na współczesną frazeologię">owe materiały bardziej pasują do drugiego, ale narazie prosiłbym o ocenę bez względu na konkretny temat prezentacji, a jedynie pod względem wartości merytorycznej :wink: tzn czy znajdę tam potrzebne informacje na temat reklam...oto książki
1.Lewicki A.M "Frazeologizmy w sloganach reklamowych"
2.Lewicki A.M "Z zagadnień frazeologii"
3.Bralczyk J. "Język na sprzedaż"
4.Skowronek K. "Reklama.Studium pragmalingwistyczne"
Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam Ciebie Nika jak i Ciebie Patrycja oraz wszystkich innych użytkowników tego forum.

Marcin Cymek

Post autor: Marcin Cymek » 29 gru (czw) 2005, 12:12:25

Ps niedługo zamieszczę konkretne reklamy z opisem...

Nika1987
Nowy(a)

Post autor: Nika1987 » 29 gru (czw) 2005, 17:00:05

hej, no mam nadzieję, że wszyscy będziemy sobie pomagac. Namiary na mnie macie. Napiszcie mi skąd jesteście. Partycja mam nadzieję, że Twoja pomoc bardzo nam pomoże:) Widzę, że wy zacząłeś robić prezentację, a ja jeszcze nie... hmmm no, ale napewno Cię dogonię:)pozdrwaiam was serdecznie

Marcin Cymek

Post autor: Marcin Cymek » 29 gru (czw) 2005, 22:32:45

hmm no w zasadzie nie zacząłem dopiero się przymierzam ale znajac mój słomiany zapał na pewno mnie przegonisz :)
Pozdrawiam

Nika1987
Nowy(a)

Post autor: Nika1987 » 29 gru (czw) 2005, 22:37:20

watpie. Jesto późno już, ale już na jutro postaram się coś wpisac:)

GoSuPiCaSsO
Nowy(a)

Post autor: GoSuPiCaSsO » 30 gru (pt) 2005, 11:12:36

W sumie to mam kilka reklam bo potrzebowalem. Mialem temat Dokonujac analizy jezyka reklam wyjasnij jaki obraz swiata one kreują.
Mam prace + reklamy jakby ktos byl zainteresowany. GG 2599877

Marcin Cymek

Post autor: Marcin Cymek » 30 gru (pt) 2005, 14:29:01

No super bardzo dobrze, że ktoś się jeszcze odezwał!! Myśle, że na pewno Nika się ucieszy :D chociaż ja oczywiście też skorzystam z pomocy GoSuPiCaSsO
Pozdrawiam i życze wiele dobrego użytkownikom tego forum
Marcin

Nika1987
Nowy(a)

Post autor: Nika1987 » 30 gru (pt) 2005, 14:38:02

GoSuPiCaSsO niestety chce sprzedać pracę, a ja chcę sama napisać:)

ODPOWIEDZ