......................
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
...
...cale szczescie nie mam nic przeciwko, żeby całymi dniami siedzieć przykuchni i coś pysznego przyrządzać, tylko w dzisiejszym świecie, obok myśli feministycznej pojawia sie jeszcze jedno- brak czasu!!!! trzeba zarabiac kase i jesc w fast foodach, a mi sie to nie podoba:(...
-
- Nowy(a)
miodownik:)
...narobiles mi apetytu na ten tajemniczy miodownik...
:):) jesli bylaby taka mozliwosc to bardzo prosze o przepis:):):)

-
- Czasami coś napisze
-
- Czasami coś napisze
-
- Czasami coś napisze
..... hmmmm, do dobra, moze byc tak jak mowisz,
ale ja koniecznie musze zostac degustatorem.... cos wstylu...jak to wojtkowski by powiedzial.... <b>Master of Ciasteczkas Structural Analysis</b> or sth like this.....
mam nawet avatara z cookie monster, ciasteczkowym potworem z ulicy sezamkowej - poprostu znam sie na tym
Nie ma wyjscia
ale ja koniecznie musze zostac degustatorem.... cos wstylu...jak to wojtkowski by powiedzial.... <b>Master of Ciasteczkas Structural Analysis</b> or sth like this.....
mam nawet avatara z cookie monster, ciasteczkowym potworem z ulicy sezamkowej - poprostu znam sie na tym

Nie ma wyjscia

-
- Czasami coś napisze
Re: miodownik:)
oto i on: MiodownikKlarysa pisze:...narobiles mi apetytu na ten tajemniczy miodownik...:):) jesli bylaby taka mozliwosc to bardzo prosze o przepis:):):)
2,5 szklanki mąki,
3 jaja,
niepełna szklanka cukru,
szklanka gęstej śmietany,
niepełna szklanka miodu,
3 łyżki cynamonu (uwielbiam cynamon, moja ulubiona przyprawa -> dop. mój)

czubata łyżeczka sody,
5 łyżeczek oleju,
(w kwestii gustu lezy co chcemy dodać czy orzechy, suszone śliwki, bakalie, owoce kandyzowane, skórki pomarańczy, migdały etc. albo przełożyć jakimś dżemem, tylko drobna uwaga(!) im więcej dołożysz wyżej wymienionych rzeczy tym krótszy jest termin sporzycia - owoce szybciej się psują, a sam miodownik może leżeć i leżeć)
Jak zrobić: utrzeć jaja z cukrem na puszystą masę. Roztopić miód i wystudzony wlewać do jaj, cały czas ucierając, następnie dodać śmietanę, mąkę, cynamon, sodę, olej i wymieszać. Włożyć siasto do blachy i wsunąć do nagrzanego piekarnika (ale nigdy na odwrót)

Powodzenia i smacznego!