Ranking filmów
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
Ranking filmów
Witam, nie wiem czy byl, jest poruszany ten temat.
Jesli nie- to zapraszam do zapodania swoich ulubionych filmow.
By dac przyklad podaje swoja liste:
1. Niebieski- Kieślowskiego (za muzyke, klimat, relacje międzyludzkie),
2.Truman Show- Petera Weira ( za walke z Wielkim Bratem),
3. American Beautu- Sama Mendesa ( za nadzieje, ze mozna zbuntowac sie nawet w wieku 40 lat),
4. Requiem dla Snu- Darren Aronofsky ( za efekty, muzyke i walkę o zycie),
5. Dziewczyny do wzięcia - Janusz Kondratiuk ( za dialogi, za oddanie mentalnosci tamtych czasow),
6. Co gryzie Gilberta Grape'a- Lasse Halstroma ( za niebanalny happy end)
7. Zycie jest piekne -Roberto Beniniego ( za optymizm i chec zycia ),
8. Wielki Gatsby- Jack Clayton ( za podązanie za marzeniami).
Jesli nie- to zapraszam do zapodania swoich ulubionych filmow.
By dac przyklad podaje swoja liste:
1. Niebieski- Kieślowskiego (za muzyke, klimat, relacje międzyludzkie),
2.Truman Show- Petera Weira ( za walke z Wielkim Bratem),
3. American Beautu- Sama Mendesa ( za nadzieje, ze mozna zbuntowac sie nawet w wieku 40 lat),
4. Requiem dla Snu- Darren Aronofsky ( za efekty, muzyke i walkę o zycie),
5. Dziewczyny do wzięcia - Janusz Kondratiuk ( za dialogi, za oddanie mentalnosci tamtych czasow),
6. Co gryzie Gilberta Grape'a- Lasse Halstroma ( za niebanalny happy end)
7. Zycie jest piekne -Roberto Beniniego ( za optymizm i chec zycia ),
8. Wielki Gatsby- Jack Clayton ( za podązanie za marzeniami).
-
- Zaczyna działać
1. Butterfly Effect - za pomysl, za to ze widzialem dziesiec razy, a nadal mnie nie nudzi.
2. Payback - swietna historia, "przyjazni", to przekolorowanie niebieskie ekranu, i po raz kolejny, wielokrotnie ogladane nie nudzi
3. Fight Club - za pokazanie rozdwojenia jazni w taki sposob w jaki zostala ona tam pokazana
4. Napoleon Dynamite - Swieze, ale nie widzialem jeszcze filmu bez fabuly, na poziomie bezmozgowia nastoletniego, ktory sie jednak pamieta
5. Skazani na Shawshank - za pokazanie, ze wszedzie mozna sie odnalezc, w kazdych warunkach sie znaczy
6. Neverland - to chyba malo znany film, wspolczesna wersja Piotrusia Pana, mlodzi ludzie zyjacy w wesolym miasteczku, zly kapitan Hak, uzalezniona od dragow Dzwoneczek... i ten smutny final
7. Monster - za pokazanie gnicia zycia
8. 25th hour - lubie ta historie przyjazni, pomiedzy kilkoma facetami, prawdziwie mieknie pomiedzy jednymi, wzmacnia sie miedzy innymi, a powod standardowy - kobieta
.. ok wystarczy tyle na razie.
2. Payback - swietna historia, "przyjazni", to przekolorowanie niebieskie ekranu, i po raz kolejny, wielokrotnie ogladane nie nudzi
3. Fight Club - za pokazanie rozdwojenia jazni w taki sposob w jaki zostala ona tam pokazana
4. Napoleon Dynamite - Swieze, ale nie widzialem jeszcze filmu bez fabuly, na poziomie bezmozgowia nastoletniego, ktory sie jednak pamieta

5. Skazani na Shawshank - za pokazanie, ze wszedzie mozna sie odnalezc, w kazdych warunkach sie znaczy
6. Neverland - to chyba malo znany film, wspolczesna wersja Piotrusia Pana, mlodzi ludzie zyjacy w wesolym miasteczku, zly kapitan Hak, uzalezniona od dragow Dzwoneczek... i ten smutny final
7. Monster - za pokazanie gnicia zycia
8. 25th hour - lubie ta historie przyjazni, pomiedzy kilkoma facetami, prawdziwie mieknie pomiedzy jednymi, wzmacnia sie miedzy innymi, a powod standardowy - kobieta

.. ok wystarczy tyle na razie.
-
- Czasami coś napisze
moim nieskromnym zdaniem takie gadanie i wymienianie filmów dobrych/ulubionych/niezapomnianych/etc. jest głupie
przynajmniej w moim przypadku nie jestem w stanie wymienić <uściślić> w jakiejś grupce czy jakimś kolwiek sztywnej ramie filmów przeze mnie oglądanych i ulubianych, jest i będzie (mam nadzieję) ich sporo rozrzuty są jescze większe bi i z różnych dziedziń są świetne filmy...
przynajmniej w moim przypadku nie jestem w stanie wymienić <uściślić> w jakiejś grupce czy jakimś kolwiek sztywnej ramie filmów przeze mnie oglądanych i ulubianych, jest i będzie (mam nadzieję) ich sporo rozrzuty są jescze większe bi i z różnych dziedziń są świetne filmy...
-
- WSR Guru
ja nie dam rady stworzyć takiej listy za dużo super hiper filmów oglądałem
sporo z nich nawet jest w waszych listach.
Mogę co najwyżej podać mój ulubiony "Ghost Dog" Jim Jarmush za całość wszystko idealne ten film nie ma słabej strony dla mnie, a prócz tego tylko w czasie i po jego obejrzeniu czułem coś niesamowitego
to jest włąśnie to coś 

Mogę co najwyżej podać mój ulubiony "Ghost Dog" Jim Jarmush za całość wszystko idealne ten film nie ma słabej strony dla mnie, a prócz tego tylko w czasie i po jego obejrzeniu czułem coś niesamowitego

-
- Czasami coś napisze
ja wiem co czułem po tym filmie.
chęc posiadania katany, umiejętności jej obsłógi, kilku metalowych zabawek z tłumikiem...
i ta muza R.Z.A. (eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeechchch!)
r.z.a. pojawiło się jeszcze u Jim'a w jednym z fragmentów w "Kawa i papierosy" wraz z świetnym aktorem Bill Murray'em (twarzą zagra "wszystko")
chęc posiadania katany, umiejętności jej obsłógi, kilku metalowych zabawek z tłumikiem...

i ta muza R.Z.A. (eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeechchch!)
r.z.a. pojawiło się jeszcze u Jim'a w jednym z fragmentów w "Kawa i papierosy" wraz z świetnym aktorem Bill Murray'em (twarzą zagra "wszystko")
-
- Nowy(a)
Oto lista moich ulubionych filmów i ich reżyserów:
1. Fight Club - Davida Finchera
2. Wściekłe psy - Quentina Tarantino
3. Powiększenie - Michelangelo Antonioniego
4. Obywatel Kane - Orson Wellesa
5. Trainspotting - Danny Boyle
6. Płytki grób - Danny Boyle
7. Moulin Rouge! - Baza Luhrmanna
8. Chłopcy z ferajny - Martina Scorsese
Nie piszę dlaczego to moje ulubione filmy. Sami zobaczcie, a zrozumiecie.
1. Fight Club - Davida Finchera
2. Wściekłe psy - Quentina Tarantino
3. Powiększenie - Michelangelo Antonioniego
4. Obywatel Kane - Orson Wellesa
5. Trainspotting - Danny Boyle
6. Płytki grób - Danny Boyle
7. Moulin Rouge! - Baza Luhrmanna
8. Chłopcy z ferajny - Martina Scorsese
Nie piszę dlaczego to moje ulubione filmy. Sami zobaczcie, a zrozumiecie.