-> ? podp. mi?seize pisze: Thich Nhat Hanh ?
CZAD
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Bez komentarza ...
Post ten ma charakter wyłącznie informacyjny i nie zawiera stanowiska autora w zaden sposób wobec przedstawionej kwestii ani nie stara sie intencjonalnie zadnego sugerować
Jak co jakis czas nadrabialem lekture publikacji informacyjnych i oto co dzis zwrócilo moja uwage :
Narodowy Instytut Wychowania
Projekt ustawy o NIW ma być gotowy w lutym.
Prof. Michał Seweryński - minister edukacji i nauki :
"Wychowanie młodzieży musi opierać się na wartościach chrześcijańskich, które są wspólne dla wszystkich Europejczyków"*
* - wedle publikacji w Onet.pl wypowiedz pochodzi z kolędowego spotkania u Prymasa Polski kardynała Józefa Glempa.
Jarosław Zieliński - wiceminister :
"Zaprosimy do dialogu wszystkich, którzy są zainteresowani problematyką wychowania. Skupimy się na uniwersalnych wartościach, choć za takie na pewno należy uznać wartości chrześcijańskie."
"Publikacje" :
- - -
Linki "luzno zwiazane" z problematyką na jakie natknalem sie podczas przeszuiwania zasobów internetowych :
Jak co jakis czas nadrabialem lekture publikacji informacyjnych i oto co dzis zwrócilo moja uwage :
Narodowy Instytut Wychowania
Projekt ustawy o NIW ma być gotowy w lutym.
Prof. Michał Seweryński - minister edukacji i nauki :
"Wychowanie młodzieży musi opierać się na wartościach chrześcijańskich, które są wspólne dla wszystkich Europejczyków"*
* - wedle publikacji w Onet.pl wypowiedz pochodzi z kolędowego spotkania u Prymasa Polski kardynała Józefa Glempa.
Jarosław Zieliński - wiceminister :
"Zaprosimy do dialogu wszystkich, którzy są zainteresowani problematyką wychowania. Skupimy się na uniwersalnych wartościach, choć za takie na pewno należy uznać wartości chrześcijańskie."
"Publikacje" :
- - Gazeta - Jak nas PiS wychowa
- Onet - Minister Seweryński za wychowaniem w oparciu o wartości chrześcijańskie
- - Unia Lewicy - Apel do Premiera RP
- Kurier Szczecinski - Pikieta pod kuratorium | Dominujący światopogląd?
- Indymedia - Akcja przeciwko katolizacji szkół
- Indymedia - Oświadczenie Federacji Anarchistycznej w sprawie edukacji opartej na chrześcijańskich wartościach
- Gazeta - Uczniowie leżeli krzyżem przed ministerstwem
- Rzeczpospolita - Protest gimnazjalistów | Krzyżem przed ministrem
- - -
Linki "luzno zwiazane" z problematyką na jakie natknalem sie podczas przeszuiwania zasobów internetowych :
- Kosciol.pl - Matura z religii
RACJA Polskiej Lewicy* - Lekcje religii w szkołach - protest
-
- Loża WSR
A niech robią co chca
Jak kiedys mojego dzieciaka zmusza do modlenia sie przed kazda lekcja, albo karza przezegnac sie po wejsciu do szkoly, to od razu wniose oskarzenie do sadu o lamanie konstytucyjnego prawa do wolnosci wyznania, no i na wszelki wypadek do Strasbourga stosowne pisemko o tym na co sobie jedno z glupszych panstw UE pozwala 
Swoja droga nawet w Brazylii (ktora jest bardzo katolicka) czy tez Meksyku nie ma takich debilnych pomyslow na ksztaltowanie mlodziezy. LOL za 4 lata ich ludzie rozlicza to pewne ( o ile nei wczesniej
)

Swoja droga nawet w Brazylii (ktora jest bardzo katolicka) czy tez Meksyku nie ma takich debilnych pomyslow na ksztaltowanie mlodziezy. LOL za 4 lata ich ludzie rozlicza to pewne ( o ile nei wczesniej

-
- WSR Guru
no uciekajcie troszkę wam naprawdę w główki przygrzało
tak samo inni i wy też pewnie trąbiliście że będzie policyjne państwo
nawet o jakiejś godzinie policyjnej słyszałem
a pomysł na powstanie tego urzędu jest moim zdaniem bardzo dobry. Chyba nie zdajecie sobie sprawy z tego co się dzieje wśród już nawet dzieci, izby wytrzeźwień powstają dla nich a wnich nie ma dnia żeby nikt tam nie trafił. 14 letnie dziewczyny idą z pierwszym lepszym do kibla już nawet nie do łóżka. Zresztą wystarczy, że mam wiadomości z pierwszej ręki co dzieje się w podstawówkach, ręce czasami opadają.
A w duchu chrześcijaństwa to raczej nie chodzi o to, że będą modlitwy przed lekcjami
A cenzura to była chyba od zawsze, a już napewno za czasów SLD w telewizji publicznej, ewidentna stronniczość.

a pomysł na powstanie tego urzędu jest moim zdaniem bardzo dobry. Chyba nie zdajecie sobie sprawy z tego co się dzieje wśród już nawet dzieci, izby wytrzeźwień powstają dla nich a wnich nie ma dnia żeby nikt tam nie trafił. 14 letnie dziewczyny idą z pierwszym lepszym do kibla już nawet nie do łóżka. Zresztą wystarczy, że mam wiadomości z pierwszej ręki co dzieje się w podstawówkach, ręce czasami opadają.
A w duchu chrześcijaństwa to raczej nie chodzi o to, że będą modlitwy przed lekcjami

A cenzura to była chyba od zawsze, a już napewno za czasów SLD w telewizji publicznej, ewidentna stronniczość.
-
- Loża WSR