Nowa kampania reklamowa WSR

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 17 sty (wt) 2006, 23:58:53

Sinar czytaj co mam napisane w avatarze mysle ze to dobry argument motywujacy :P :D 8) :twisted: :mrgreen:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 sty (śr) 2006, 00:08:44

Czy macie u siebie np. jakis pyszny serniczek albo babke piaskowa ;) :D

PS. Poprosze o jakies zdjecia ciasteczek :lol:

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 18 sty (śr) 2006, 00:20:14

Obrazek
z mroczna polewa 8)

Obrazek
z makiem a wiadomo po maku sie dobrze spi :twisted:

Obrazek
paluuuuszki lizac i kosteczki w paluszkach jak czyjes paluszki juz sa "drugiego" wieku

Obrazek
yummmy

Obrazek
rozkosz 8) 8O

a i specjalnosc zakladu ciastka nadziewane mrocznymi kawalkami czekolady

Obrazek

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 18 sty (śr) 2006, 01:14:48

Idac z duchem czasu, mysle ze to tej reklamy reke przylozyl Chuck Norris.

Frik
Bywalec
Bywalec

Re: Nowa kampania reklamowa WSR

Post autor: Frik » 18 sty (śr) 2006, 01:25:32

Zgadzam się w 100% z MI - TEN PLAKAT JEST DO BANI :!: -

Jezeli chodzi o postacie na tym ekmm.. PLAKACIE to czy nie lepiej przedstawic je w kolorze w gronie szarych i bezbarwnych osob a nie na odwrot co ma miejsce teraz?
Sam wygląd pstaci nie jest jeszcze az tak tragiczny (rozumiem ze mialy wygladac na przymulone lub przyxpane) lecz gdyby ogłośić konkurs dla grup SG zanalazly by sie napewno ciekawsze projekty niz ten.
Mysle rowniez ze miedzi pytaniem "Rozczarowany?" a "Porozmawiaj z naszymi Słuchaczami. jak może być w szkole." można by wtracić coś więce w stylu:

ROZCZAROWANY? SZUKASZ ALTERNATYWY? to by stworzyło lepsze przejscie do rozmowy ze sluchaczami (przynajmniej tak mi sie wydaje nie jestem z PR kurza twarz)

Podsumowujac TAK JESTEM ROZCZAROWANY (tym plakatem) :evil:

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: Nowa kampania reklamowa WSR

Post autor: kamil_pld » 18 sty (śr) 2006, 03:51:23

Frik pisze: ROZCZAROWANY? SZUKASZ ALTERNATYWY? to by stworzyło lepsze przejscie do rozmowy ze sluchaczami (przynajmniej tak mi sie wydaje nie jestem z PR kurza twarz)

Podsumowujac TAK JESTEM ROZCZAROWANY (tym plakatem) :evil:
No wlasnie wlasnie, ale dwa pytania w naglowku to juz za duzo, na reklamie prasowej nie spij ;) W ogole ten projekt nie jest zly, gdyby mogl byc lepszy na ta chwile to pewnie by byl. Ja sie przyznam ze jako odbiorca odpowiednio na ta "reklame" zareagowalem. Zaciekawila mnie, przeczytalem przyjalem do wiadomosci...

A Tobie sie nie podoba, bo ty jestes "robta co chceta" owsiakowe dziecko :))

Sebek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Sebek » 18 sty (śr) 2006, 07:39:34

hmmm, może trochę trąci myszką, ale w sumie co najważniejsze - utrzymuje spójność graficzną z poprzednimi reklamami. Tak więc nie ma co krytykować, tylko ewentualnie wymyślić coś lepszego i pilnie przygotowywać się do sesji :)

dis
Bywalec
Bywalec

Post autor: dis » 18 sty (śr) 2006, 07:58:09

takie szare te osoby =/ no i kim oni są? bo ktoś może nie odebrać ich jako odbiorców, ale jako uczniów WSR. z resztą w jakiś sposób trzeba to rozczarowanie określić, bo rozczarowana to na pewno jestem tą reklamą. no i przydało by się wytłumaczyć, czemu WSR nie rozczaruje, ale nie umiem wymyślić żadnego dobrego hasła, w końcu na grafice jestem :wink: [/url]

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Krótka acz treściwa polemika z oponentami

Post autor: s_wojtkowski » 18 sty (śr) 2006, 11:43:12

Kreacja to pole do eksploracji wykraczajacej poza szablon. Krępacje i trzymanie się sztywnyh reguł myślowych zabija zmysł krytyki konstruktywnej. (SeiZe, thanx)
Nasza reklama jest bardzo oryginalna (proszę pokazać choć jedną podobną z naszej - lub nawet jakiejkolwiek branży), ma element przyciągający uwagę czytelników i oczekujących na metro (czas jej percepcji znacznie przekraczać będzie 1 sek.) - jest to nagłówek "Rozczarowany?", jest spójna wizualnie i stylistycznie z poprzednimi działaniami naszej szkoły. Jest przy tym prosta, łatwa w odbiorze i nawet trochę dowcipna. Myślę, że łatwo również zrozumieć, że przedstawione na rysunku postacie NIE SĄ uczniami naszej szkoły tylko adresatami tego przekazu.
Proszę ponadto zauważyć, że ta reklama wcale nie promuje bezpośrednio szkoły ani nie ma na celu zachęcić do zapisania się do nas. Ona promuje przyszkolne forum internetowe i ma skłonić do zajrzenia tu - choćby z przekory!
Może tym, którym się ta reklama nie podoba, to dlatego im się nie podoba, że nie są jej adresatami (tj. właśnie NIE SĄ rozczarowani szkołą, w której się aktualnie uczą) :wink: ?
Tak czy owak skończmy ze sztampą. PRECZ z reklamami kolorowymi, pięknymi, atrakcyjnymi wizualnie, ulizanymi, przedstawiającymi bajkowy świat i opowiadającymi bajki czy sugerującymi fantastyczne rozwiązania! Niech żyje UNDERGROUND!
Ostatnio zmieniony 18 sty (śr) 2006, 11:50:33 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 2 razy.

Sebek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: Krótka acz treściwa polemika z oponentami

Post autor: Sebek » 18 sty (śr) 2006, 11:48:32

wojtkowski pisze: Może tym, którym się ta reklama nie podoba, to dlatego im się nie podoba, że nie są jej adresatami (tj. właśnie NIE SĄ rozczarowani szkołą, w której się aktualnie uczą)?
No i tutaj aż przyklasnę Sławkowi z radości. Ja czuję się przekonany w 100%. Życzę nam wszystkim a szczególnie szkole dużego wzrostu chętnych! Być może siła jakości w ilości?

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 18 sty (śr) 2006, 13:17:46

z tego co wiem z tajnych doniesień do szkoły do grup marcowych zapisało się już kilkanaście osób to jest dużo jak na tą porę i będzie znacznie więcej bo jeszcze trochę czasu do początku drugiego semestru zostało :roll: po ilości przyjętych na koniec będzie można ocenić tak naprawdę czy reklama odegrała swoją rolę. Poza tym nie sądzę żeby kiedykolwiek reklama szkoły była kiedykolwiek do "bani" tak jak tu piszecie, gdyż przy projektowaniu jej siedziały napewno osoby które wiedzą co robią, w końcu nas uczą i my im za to płacimy :wink: 8)

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 18 sty (śr) 2006, 13:25:47

Tru, reklama dziala, a wizualnie lubie akurat takie eksperymenty.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 sty (śr) 2006, 15:56:09

W kwestii Kreacji/Kępacji to taka jest prawda. Dużo osób zapomina, że reklama to też pewna forma sztuki; a dokładnie sztuki na swój sposób użytkowej. Sztuka zawsze stara się jakieś idee zawarte w sobie przekazać, skłonić do zastanowienia itd. Kształt reklamy zawsze jak i sztuka przybiera rożne formy, wykorzystuje różne tendencje i konwencje, bawiąc się nimi starając się wywołać w odbiorcy jakąś reakcje.

Przedstawiona tutaj reklama jest przecież (mam wrażenie że zamiar byl taki) w ujęciu szkoły tylko jedna ze składowych reklamy sensu stricte. Wiadomo bowiem, że w ujęciu głównym ma ona zachęcać do zostania słuchaczem WSR, ale sam "plakat" nie ma tego na celu. On jest zachęceniem do fazy pierwszej i na co należy zwrócić największa uwaga jest bardziej reklamą ForumWSR a więc platformy wymiany myśli słuchaczy; platformą o wolnym dostępie dla ludzi z zewnątrz. Każdy wie, że przekazy reklamowe są często "lukrowymi obrazami" tego do czego chce się kogoś przekonać. Forum pod tym względem jest bardziej wiarygodnym źródłem informacji - są tu przecież i peany na cześć i słowa krytyki. Dopiero ten obraz który tutaj się rozpozna byłby tym co ma jakoś zachęcić do kontaktu bezpośredniego w formie np przyjścia do sekretariatu w celu poznania pełnych szczegółów o szkole i zostania jej słuchaczem. "Plakat" jest zatem niczym innym jak zwykłą zachętą do zajrzenia tutaj, przyjrzenia się jak u Nas jest w sposób niezobowiązujący.

Owszem należy zauważyć, że przedstawiony projekt trochę balansuje jednak po środku - zawiera wypis specjalizacji oraz telefon kontaktowy. I to są elementy które trochę mnie w tym wszystkim zastanawiają jeżeli chodzi o jednoznaczność "przedmiotu reklamowanego". To takie trochę 2w1 i jest tym co mnie akurat mniej przekonuje. Ja chyba im mniej bym wiedział o szkole z tego plakatu to tym bardziej by mnie mogło zastanawiać co się dzieje na tym forum, czym jest i co tam mógłbym znaleźć.

Można byłoby oczywiście trochę pomyśleć i podyskutować nad innym ujęciem tematu w kwestii rozdysponowania przestrzenią w której to wszystko jest zawieszone ale uważam, że z racji iż były juz wcześniej np. billboardy w tej konwencji prezentowane odbiorca to ten projekt trzyma się konwencji; a to może wpłynąć pozytywnie na rozpoznawalność nadawcy przekazu przez tych co zetknęli się z tymi poprzednim

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 sty (śr) 2006, 16:12:02

Acha. Mała uwaga !!!

Czy nie mozna bylo by tego linku zrobic (rowniez ustawic to na serwerze oczywiscie) na zasadzie :
http://forum.szkolareklamy.pl
a nie jak jest :
http://www.szkolareklamy.pl/forum ?

To takie drobne czepialstwo ale jezeli po zamieszczonym na plakacie adresie ktos postawi "/" to nieco sie to wszystko sypnie (styl/layout etc.) bo wywola sie wtedy docelowo adres :
http://www.szkolareklamy.pl/forums.html/

:?:

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 18 sty (śr) 2006, 17:06:14

seize pisze:Acha. Mała uwaga !!!

Czy nie mozna bylo by tego linku zrobic (rowniez ustawic to na serwerze oczywiscie) na zasadzie :
http://forum.szkolareklamy.pl
a nie jak jest :
http://www.szkolareklamy.pl/forum ?

To takie drobne czepialstwo ale jezeli po zamieszczonym na plakacie adresie ktos postawi "/" to nieco sie to wszystko sypnie (styl/layout etc.) bo wywola sie wtedy docelowo adres :
http://www.szkolareklamy.pl/forums.html/

:?:
To jest chyba zrobione specjalnie. Tzn jesli tak dziala, a wielki guru nie postanowil inaczej, to prawdopodobnie dzialac ma lepiej z perspektywy pozycjonowania strony w wyszukiwarkach.

ODPOWIEDZ