własnie zaczynam cieplo myśleć o mojej prezentcji reklamowej.
ach! matura.
i mam duży problem ze doborem przykladowych reklam! [uhm] poza wszechdostepnymi - prasowymi mam tylko rekalmę szepcących sms-maniaków plusa.gsm ale to nie wiele mi tu daje [chyba] uff. mam duży problem ze znalezieniem jakigoś sympatycznego źródla reklam. [wiem. prawa autorskie i takie tam.. ale do celów naukowych -a! - chyba ktoś je udostępnia] - może ktoś wie, gdzie to znaleźć??
i jeszcze jeden problem. wnioski do tematu:
język reklamy. omów elementy perswazji językowej na przykładzie wybranych tekstów reklamowych.
uff. pojęcia nie ma co powiedziec, żeby nie uslyszec: pani juz dziękujemy. do zobaczenia za rok.
pozdrawiam gorąco
język reklamy. elemnety perswazji [a!]
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
matura ustna z polskiego - wierz mi, naprawde trudno jej nie zdac;).
jezeli chodzi o reklamy - jak sie nie myle, jest taki program na TVN-ie lub polsacie co sobote, w ktorym przez pol godziny leca najbardziej interesujace reklamy z calego swiata. warto z nich skorzystac - ja tak zrobilam w tamtym roku (mialam bardzo podobny temat do Twojego) i mialam maksymalna ilosc punktow.
zycze powodzenia w pisaniu pracy;).
jezeli chodzi o reklamy - jak sie nie myle, jest taki program na TVN-ie lub polsacie co sobote, w ktorym przez pol godziny leca najbardziej interesujace reklamy z calego swiata. warto z nich skorzystac - ja tak zrobilam w tamtym roku (mialam bardzo podobny temat do Twojego) i mialam maksymalna ilosc punktow.
zycze powodzenia w pisaniu pracy;).
-
- Nowy(a)