Słynni WSR-owiacy :)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Wyrocznia WSR
Słynni WSR-owiacy :)
Dostaliśmy właśnie wiadomość, że nasza słuchaczka MARTA USZYŃSKA zakwalifikowała się na konkurs makijażu profesjonalnego "CZARNA PERŁA"
Ostatnio zmieniony 15 lut (śr) 2006, 13:47:49 przez Happy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Loża WSR
Ale to w koncu przez? po? na? a moze za?Happy pisze:... jest rekomendowana przez PO na rzecznika praw dziecka!

Normalnie kurde mowilem i ja pojde do polityki i ... zalatwie dotacje dla WSR jako waznej kulturowo instutucji

A tak wogole to za xx lat bedzie mozna mnie tu wpisac teraz to nie bo wielcyu sa zawsze doceniani dopiero po smierci

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
WSRowiacy czy WSRowcy?
Bardzo podoba mi się ten topik. Słynni WSRowiacy! Cóż, myślę, że nie tylko ja znam osóby, które najpierw skończyły (lub uczyły się w) WSR, a potem (lub równolegle) stały się z tych czy innych powodów sławne. Warto przypomnieć sobie ich nazwiska*.
Ja zaczynam:
Joanna Koroniewska - aktorka

krótkie bio:
pochodzi z Torunia, gdzie się urodziła (1978) i wychowała; studiowała w łódzkiej Filmówce i uczyła się w WSR (2001-2003); w 'M jak Miłość' zaczęła grać już na IV roku studiów; tą rolą od razu podbiła serca widzów; ostatnio stanęła po drugiej stronie kamery - razem z reżyserem Mateuszem Dymkiem nakręciła niezależny film pt. "Zwierzę powierzchni".
wybrana filmografia:
M jak Miłość jako Małgorzata Mostowiak (2000-2005)
Zwierzę powierzchni jako Magda, głos Mamy/Moni (2002)
M jak Miłość, czyli poznajmy się jako ona sama (2005)
oraz polski dubbing Garbi Super Bryka jako Maggie Peyton (2005)
fajne zdjęcia:
http://www.foksal.com.pl/new/galeria-37-1-1.php
Bartosz 'Fisz' Waglewski - muzyk

krótkie bio:
oryginalne teksty urodzonego w 1978 roku Fisza niosą osobisty, wewnętrzny przekaz, pełen para-poezji oraz introwertycznych obserwacji; debiut Fisza 'Polepione dźwięki' z 26 czerwca 2000 r. to przełomowa pod względem muzycznym i tekstowym płyta, która zrobiła duże zamieszanie na scenie hiphopowej i spotkała się z samymi najwyższymi ocenami; nie jest przesadą stwierdzenie, że swym debiutem Fisz nieodwracalnie zmienił polską scenę hiphopową; wcześniej, dla wymagającego słuchacza HipHopu, na krajowej scenie nie było liczącej się alternatywy dla nurtu głęboko osadzonego w monotonnych realiach brudnej ulicy; dzięki Fiszowi, zjawisko jakim jest polski HipHop zaczęło być wówczas odbierane jako coś rozwijającego intelektualnie i emocjonalnie; Fisz nie ma wyksztalcenia muzycznego - jest technikiem organizacji reklamy (tytuł zdobył w WSR w latach 1997-1999).
wybrana dyskografia:
Fisz-'Polepione Dźwięki' (2000)
Fisz-'Na Wylot' (2001)
Fisz Emade jako Tworzywo Sztuczne - 'F3' (2002)
Tworzywo Sztuczne - 'Wielki Ciężki Słoń' (2004)
Tworzywo Sztuczne - 'Na Rzywo w Mózgu' (2004)
ciekawa strona:
http://www.fisz.fan.pl/
Anna Leśnodorska - prawnik

krótkie bio:
ma 29 lat, skończyła prawo na Uniwersytecie Warszawskim, Szkołę Praw Człowieka Fundacji Helsińskiej i WSR (w roku 2000), robi doktorat w Wiedniu, należy do Europejskiej Unii Kobiet; obecnie jest kandydatką Platformy Obywatelskiej na stanowisko Rzacznika Praw Dziecka; "Wiedza pani Leśnodorskiej jest [...] imponująca, byłaby świetnym rzecznikiem praw dziecka; jest przecież apolityczna, PO ją tylko rekomenduje; poprę ją i będę namawiała do tego także mój klub" - oznajmiła podczas przedwczorajszej dyskusji w sejmie Anna Sobecka związana z Radiem Maryja.
interesujący tekst:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 63998.html
* Szczególnie, że nie musimy mieć na to nawet ich zgody
(jeśli tylko trzymamy się faktów i robimy to w celu czysto informacyjnym
)
Ja zaczynam:
Joanna Koroniewska - aktorka

krótkie bio:
pochodzi z Torunia, gdzie się urodziła (1978) i wychowała; studiowała w łódzkiej Filmówce i uczyła się w WSR (2001-2003); w 'M jak Miłość' zaczęła grać już na IV roku studiów; tą rolą od razu podbiła serca widzów; ostatnio stanęła po drugiej stronie kamery - razem z reżyserem Mateuszem Dymkiem nakręciła niezależny film pt. "Zwierzę powierzchni".
wybrana filmografia:
M jak Miłość jako Małgorzata Mostowiak (2000-2005)
Zwierzę powierzchni jako Magda, głos Mamy/Moni (2002)
M jak Miłość, czyli poznajmy się jako ona sama (2005)
oraz polski dubbing Garbi Super Bryka jako Maggie Peyton (2005)
fajne zdjęcia:
http://www.foksal.com.pl/new/galeria-37-1-1.php
Bartosz 'Fisz' Waglewski - muzyk

krótkie bio:
oryginalne teksty urodzonego w 1978 roku Fisza niosą osobisty, wewnętrzny przekaz, pełen para-poezji oraz introwertycznych obserwacji; debiut Fisza 'Polepione dźwięki' z 26 czerwca 2000 r. to przełomowa pod względem muzycznym i tekstowym płyta, która zrobiła duże zamieszanie na scenie hiphopowej i spotkała się z samymi najwyższymi ocenami; nie jest przesadą stwierdzenie, że swym debiutem Fisz nieodwracalnie zmienił polską scenę hiphopową; wcześniej, dla wymagającego słuchacza HipHopu, na krajowej scenie nie było liczącej się alternatywy dla nurtu głęboko osadzonego w monotonnych realiach brudnej ulicy; dzięki Fiszowi, zjawisko jakim jest polski HipHop zaczęło być wówczas odbierane jako coś rozwijającego intelektualnie i emocjonalnie; Fisz nie ma wyksztalcenia muzycznego - jest technikiem organizacji reklamy (tytuł zdobył w WSR w latach 1997-1999).
wybrana dyskografia:
Fisz-'Polepione Dźwięki' (2000)
Fisz-'Na Wylot' (2001)
Fisz Emade jako Tworzywo Sztuczne - 'F3' (2002)
Tworzywo Sztuczne - 'Wielki Ciężki Słoń' (2004)
Tworzywo Sztuczne - 'Na Rzywo w Mózgu' (2004)
ciekawa strona:
http://www.fisz.fan.pl/
Anna Leśnodorska - prawnik

krótkie bio:
ma 29 lat, skończyła prawo na Uniwersytecie Warszawskim, Szkołę Praw Człowieka Fundacji Helsińskiej i WSR (w roku 2000), robi doktorat w Wiedniu, należy do Europejskiej Unii Kobiet; obecnie jest kandydatką Platformy Obywatelskiej na stanowisko Rzacznika Praw Dziecka; "Wiedza pani Leśnodorskiej jest [...] imponująca, byłaby świetnym rzecznikiem praw dziecka; jest przecież apolityczna, PO ją tylko rekomenduje; poprę ją i będę namawiała do tego także mój klub" - oznajmiła podczas przedwczorajszej dyskusji w sejmie Anna Sobecka związana z Radiem Maryja.
interesujący tekst:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 63998.html
* Szczególnie, że nie musimy mieć na to nawet ich zgody

-
- WSR Guru
-
- Początkujący(a)
witam!!!!!!
chciałam poinformować wszystkich którzy jeszcze o tym nie wiedzą,iż nasza Marta Uszyńska powaliła wszystkie swoje przeciwniczki w konkursie "CZARNA PERŁA" i wygrała.
tak więc wielkie gratulacje dla niej i życzymy jej jeszcze większych sukcesów w kolejnych konkursach.
pozdrawiam i jeszcze raz wielkie gratulacjie dla ciebie Marto.
chciałam poinformować wszystkich którzy jeszcze o tym nie wiedzą,iż nasza Marta Uszyńska powaliła wszystkie swoje przeciwniczki w konkursie "CZARNA PERŁA" i wygrała.
tak więc wielkie gratulacje dla niej i życzymy jej jeszcze większych sukcesów w kolejnych konkursach.
pozdrawiam i jeszcze raz wielkie gratulacjie dla ciebie Marto.