kolejny protest:)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
kolejny protest:)
Witam wszystkich serdeńkowo!!!Apeluję o zapisywanie się na język rosyjski...zawsze panuje mila atmosfera, zero stresu...i blagam nie zawieszajcie tych zajec...w grupie mamy dwie osoby...ja zapewniam ze swojej strony ,ze jestem na kazdych zajeciach...w zeszlym semestrze nie bylo mnie tylko raz,ale to juz wyzsze sily zadzialaly...czy dwie osoby w grupie ,ktorym bardzo zalezy na zajeciach i uczeszczaja na nie regularnie i z mila checia sie nie liczą?...tak mi sie wydaje ,ze szkola jest dla uczniów ,a nie odwrotnie:)
-
- Loża WSR
-
- Początkujący(a)
hej ja również przyłączam się do tego protestu ( to znaczy proźby do wszystkich)
chodzi o język niemiecki.
ci którzy chcą się uczyć tego języka bardzo proszeni są o zgłoszenie sie do sekretarjatu i wpisanie się na liste ponieważ w przeciwnym razie grupa ta zostanie rozwiązana i ci co chcą się uczyć niemieckiego niestety nie będa mogli.
pozdrawiam i zachęcam do zapisu bo naprawdę jest sympattycznie.
chodzi o język niemiecki.
ci którzy chcą się uczyć tego języka bardzo proszeni są o zgłoszenie sie do sekretarjatu i wpisanie się na liste ponieważ w przeciwnym razie grupa ta zostanie rozwiązana i ci co chcą się uczyć niemieckiego niestety nie będa mogli.
pozdrawiam i zachęcam do zapisu bo naprawdę jest sympattycznie.
-
- Początkujący(a)
-
- Loża WSR
To moze ja sie zapisze na ten niemicki 1+
Szkoda ze majac taka okazje sporo osob nie korzysta z mozliwosci podszkolenia sie jezykowego. Tak no ale wiadomo trzeba to jeszcze pozniej zaliczyc a do tego ludzie sie martwia ze im sie jezyki pomerdaja. Nic bardziej mylnego. Po przekroczeniu "bariery dzwieku" jezyki sie wspieraja nie przeszkadzaja. Najlepszy przyklad kiedys moja koleznka z liceum na 1. roku studiow uczyla sie 6-7 jezykow w tym 2 praktycznie wymarlych (lacina i starocerkiewny) i calkiem dobrze jej szlo. A do tego obok rusycystyki (urkainistyki) byla jeszcze na filologii polskiej. Ech to sie nazywa poliglotka-multiinstrumentalistka
PS. Napoleon powiedzial kiedys ze czlowiek ktory zna 2 jezyki wart jest 2 ludzi. No cos w tym jest.
Szkoda ze majac taka okazje sporo osob nie korzysta z mozliwosci podszkolenia sie jezykowego. Tak no ale wiadomo trzeba to jeszcze pozniej zaliczyc a do tego ludzie sie martwia ze im sie jezyki pomerdaja. Nic bardziej mylnego. Po przekroczeniu "bariery dzwieku" jezyki sie wspieraja nie przeszkadzaja. Najlepszy przyklad kiedys moja koleznka z liceum na 1. roku studiow uczyla sie 6-7 jezykow w tym 2 praktycznie wymarlych (lacina i starocerkiewny) i calkiem dobrze jej szlo. A do tego obok rusycystyki (urkainistyki) byla jeszcze na filologii polskiej. Ech to sie nazywa poliglotka-multiinstrumentalistka

PS. Napoleon powiedzial kiedys ze czlowiek ktory zna 2 jezyki wart jest 2 ludzi. No cos w tym jest.
-
- Loża WSR
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Marudzenia starego piernika
Nie mam wątpliwości, że języki obce są u nas w szkole dobrze prowadzone (znam wyniki ankiet). Mam wątpliwości czy rozumiem naszych Słuchaczy, którzy nie korzystają z możliwości, jaką daje WSR w zakresie nauki języków obcych (gdyby Wasi rodzice o tym wiedzieli...)
-
- Ekspert
no poczatkujace języki interesujące mnei sa glownie rano zmuszało by mnie to do calodziennoego siedzenia w szkole i czekania na reszte zajec, jakos juz nie mam ochoty calego dnia siedziec w szkole i tracic godzin na siedzeniu bezczynnym, poza tym czasem jezyki koliduja z innymi przedmiotami wartymi uwagi. Niestety nei mzoan miec wszystkiego. Mimo wszystko na obecny plan nie bede narzekac bo w tym semestrze jakoś mi odpowiada :} pomijajac ten nieszczesny hiszpanski 

-
- Loża WSR
zielonyszerszen pisze:Ale coż takie życie , na razie dużej części uczniów szkołę opłacają rodzice.
Nie ma to jak wywiadowkawojtkowski pisze:Mam wątpliwości czy rozumiem naszych Słuchaczy, którzy nie korzystają z możliwości, jaką daje WSR w zakresie nauki języków obcych (gdyby Wasi rodzice o tym wiedzieli...)