MuZyKa...
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Czasami coś napisze
MuZyKa...
czy ktoś z Was może robi muzyke w programikach typu Reason lub Fruity Loops? mam pytanko: na czym polega mastering, jak TO się wykonuje? macie może jakieś swoje produkcje?
tyle pytań a tak mało casu na odpowiedzi...
tyle pytań a tak mało casu na odpowiedzi...
-
- WSR Guru
Jasne ze sa!!!!
Fruity loops ok ale zbyt zagmatwany.....
POlecam Fasttrackera 3.0 lub starsza coprawda dosowa aplikacje 2.0, ktora nei wszedzie moze dizlac....
POza tym jest jeszcze::
Rebirth 2.0, acid pro.3.0, wave lab, sound forge, atomix mp3, oraz inne wszystko zalezy co chcesz robic i jaka muze i jaka masz karte oraz system operacyjny;]
Fruity loops ok ale zbyt zagmatwany.....
POlecam Fasttrackera 3.0 lub starsza coprawda dosowa aplikacje 2.0, ktora nei wszedzie moze dizlac....
POza tym jest jeszcze::
Rebirth 2.0, acid pro.3.0, wave lab, sound forge, atomix mp3, oraz inne wszystko zalezy co chcesz robic i jaka muze i jaka masz karte oraz system operacyjny;]

-
- Bywalec
Tak jest, wlasnie tak
Ja kiedys pracowalem na fasttracker i wtedy to byl niezly old school, ciekawe jakie jest na to teraz okreslenie. Z FruityLoops tez mialem stycznosci i nawet rozkminilem ten program z tym ze minelo troszcze time'u i mnie sie zapomnialo z deczka. Pozatym przezucilem sie na zywe instrumenty, tak lepiej sie tworzy muze. Gitara, pianino, bass ... ale fakt, to zalezy jaka chcesz robic muzyke.

-
- WSR Guru
Frity Loops rozwaliles??Mnei troche odrzucil zbyt duzo bylo zbednych opcji jak dla mnie....
A propo Fastrackera do tez byl trudny i chyba tez wiele zapomnialem ...wiele efektow poprostu sie wprowadza w wartosciach hexow jak mysle.....byl jeszcze podobny Screamtracker wedlug mnei te oba sa najlepsze do kazdej muzyki ale trzeba umiec obrabiac sample lub nawet je samemu stworzyc......nawet chocby przy pomocy urzadzen zewnetrznych....
Jeszcze kiedys mialem stycznosc z samplerem Akai hardware'owym ale z tego co mi wiadomo sa takze na pc w wersji soft.
A propo Fastrackera do tez byl trudny i chyba tez wiele zapomnialem ...wiele efektow poprostu sie wprowadza w wartosciach hexow jak mysle.....byl jeszcze podobny Screamtracker wedlug mnei te oba sa najlepsze do kazdej muzyki ale trzeba umiec obrabiac sample lub nawet je samemu stworzyc......nawet chocby przy pomocy urzadzen zewnetrznych....
Jeszcze kiedys mialem stycznosc z samplerem Akai hardware'owym ale z tego co mi wiadomo sa takze na pc w wersji soft.

-
- Nowy(a)
no co wy fruity loops to banał. proste i przy tym ma się tyle mozliwości że, można wszystko zrobić. jeśli zaś chodzi o mastering to można to zrobić we fruity loopsie nakładając kompresor ale to nie jest dobre. dlatego też, proponuje abyś robił we frucie muzykę układał wszystko jak należy a potem exportował w wave'a bez żadnych opcji kompresji(nie może się świecić żadna z tych pomarańczowych lampek). potem bierzesz plik do acid'a albo soundforge'a ikombinujesz. acha, najlepiej rozłożyć muzykę na wszystkie elementy składowe i oddzielnie je pozapisywać. potem łatwiej głośności ustawiać. w razie wątpliwości służę radą. heja
-
- Nowy(a)
-
- WSR Guru