JAKA MUZA(?)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Czasami coś napisze
eh... dzisiaj z hip-hopem dzieją się dziwne rzeczy a żygać się chce casami... usa hh przestałem słuchać w 98, zato zaczołem słuchać polskiego... teraz czasami odechciewa mi się słuchać polskiego(co nieznaczy że nie słucham) i szukam innego hip-hopu np. irlandzki, australijski, turecki itd. otwieram się także na inne nurty muzyczne takie jak drum'n'bass, house, trip-hop itd. niejestem jakimś wielkim znawcą tych gatunków ale lubie tego słuchać ponieważ jest to odmiana... wielkea odmiana... wybaczcie niespójność tekstu ale bania mi pęka...
-
- Czasami coś napisze
Dla mnie najwazniejshe jest to z jakich pobudek zostala robiona muza. Da sie wyczuc/uslyshec czy ktos robil utwor bo tak mu w dushy gra czy zrobil to dla hajsu lub pseudoslawy. Obserwuje rynek muzyczny od kilku lat i zauwazylem ze coraz wiecej jest "produktow' nastawionych na wylansowanie i sprzedaz. Ile to juz bylo zespolow jednego utworu. Nie slucham mainstreamowej muzyki choc jest kilku wykonawcow ktorzy mimo wielkiego wylansowania graja/spiewaja na wysokim poziomie i za to ich cenie np: Robbie W., Pink(ostatnia plyta), Mariah Carey(mistrzowska skala glosu). Zauwazylem tez ze w stylach jeshcze kilka lat temu nishowych pojawil sie trend na granie dla kasy, choc nie ma sie pojecia o genezie, kulturze i wartosciach danego stylu. Mam tu na mysli przedewshystkim polskie zespoly hiphopowe z kapusty i jakze modny
house(rzygam housem).
Doceniam wykonawcow kazdego stylu muzycznego ktory jest wartosciowy, nowatorski robiony z sercem, z milosci do tej muzyki. Nie dajcie sie oglupic lansowanej modzie. Pozdro

Doceniam wykonawcow kazdego stylu muzycznego ktory jest wartosciowy, nowatorski robiony z sercem, z milosci do tej muzyki. Nie dajcie sie oglupic lansowanej modzie. Pozdro
-
- Ekspert
Jeśli napisałeś "muzyki" to chyba oczywiste że mówimy o odmianach rocka wzwyż- do super metalu, bo łomotu piły tartacznej i młota pneumatycznego z nałożonym tekstem "aj lowju bejbi" (oczywiście komputerowo bo beztalencia nawet tego nie potrafią zrobić) muzyką nazwać nie można.
Pa. Jakby ktoś jeszcze chciał żeby jakąś muzykę zjebać to się polecam.
Pa. Jakby ktoś jeszcze chciał żeby jakąś muzykę zjebać to się polecam.
-
- Ekspert