Prace dyplomowe - ostatnia szansa

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Prace dyplomowe - ostatnia szansa

Post autor: s_wojtkowski » 08 kwie (sob) 2006, 16:40:53

I wcale nie chodzi o to, że ostatnia, żeby zdążyć obronić je w tym roku szkolnym, ale prawdopodobnie W OGÓLE ostatnia. Wiele wskazuje na to, że od przyszłego roku szkolnego nie będzie już pisania prac dyplomowych (i ich obron rzecz jasna). Zastąpi tę tradycyjną procedurę ZEWNĘTRZNY egzamin kuratoryjny. Tak, tak. Żeby otrzymać zawodowy tytuł Technika Organizacji Reklamy, trzeba będzie wykazać się wiedzą (w mniejszym stopniu, jak sądzę, umiejętnościami) z zakresu minimum programowego zarządzonego przez kuratorium.

Czy będzie to trudne? Może być. Egzaminy zewnętrzne są zawsze nieprzewidywalne, przy tym nie uwzględniają specyfiki różnych szkół kształcących w danym kierunku oraz programów autorskich (na takich w głównej mierze opiera się kształcenie w WSR). Dlatego wdrożymy w przyszłym roku specjalne spotkania dodatkowe przygotowujące Słuchaczy ówczesnego II roku do tego egzaminu, ale wszyscy, którzy nie będą już Słuchaczami szkoły, a będą trwać w zamiarze zdobycia dyplomu - będą mieli kłopot.

Wnioski? Piszcie prace dyplomowe TERAZ. Ta uwaga dotyczy przede wszystkim obecnych Słuchaczy II roku, ale też WSZYSTKICH ABSOLWENTÓW naszej szkoły, którzy nie obronili pracy. To NAPRAWDĘ OSTATNIA szansa. Natomiast uwaga ta nie dotyczy obecnych Słuchaczy I roku, którzy już nie będą mieli wyboru.

Przypominam najważniejsze daty kalendarium realizacji prac dyplomowych:

I termin - do 31 maja 2006 oddanie pracy - obrona w połowie czerwca 2006
II termin (płatny) - do 31 sierpnia 2006 oddanie pracy - obrona w połowie września 2006
III termin (wątpliwy, nie jest jasne czy szkoła bedzie miała prawo przeprowadzić jeszcze obrony marcowe, a jeśli już, to pewnie tylko dla Słuchaczy grup marcowych obecnie realizujących III semestr nauki) - do 28 lutego 2007 oddanie pracy - obrona w połowie marca 2007

Wszystkich Absolwentów zainteresowanych SZYBKĄ realizacją zaległej pracy dyplomowej proszę o kontakt przez Sekretariat WSR. Wszystkich moich (ostatnich w historii!) dyplomantów proszę o zintensyfikowanie prac. Wszystkich innych piszących prace dyplomowe (lub mających zamiar tego dokonać) proszę o pilny kontakt ze swoimi promotorami.

bugs
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: bugs » 08 kwie (sob) 2006, 18:53:47

cze Sławku!! A duzo jest osóbz mojego rocznika, które chcą zrobić dyplomik? :D

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 08 kwie (sob) 2006, 22:10:12

oj co sie robi tutaj :P ja tam bede teraz bronic mam nadzieje ze to mnie nei zabije ;(

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 09 kwie (ndz) 2006, 02:48:42

O ile pamiętam przystępowałem do szkoły na innych zasadach i chciabym na takich zakończyć moją edukację w tej szkole. Czyli tworząc pracę dyplomową(to był jeden z powodów za, wybrania tej szkoły) z której będę usatysfakcjonowany i z dumą będę mógł ją pokazać np. przyszłemu pracodawcy, a nie jakiś egzamin z którego będę miał za przeproszeniem g***o :? Dlatego chciałem się zapytać oficjalnie i może zmotywować tym innych, czy pierwszy rok może złożyć petycję wraz z podpisami wszystkich uczniów aby zmianę regulaminu wprowadzić dla przyszłego roku który będzie o tym powiadomiony przy zapisywaniu się do szkoły. Bo taka zmiana dla tych którzy już się dawno zapisali jest nie taktowna i niefer w stosunku do nich. Dziękuje za wysłuchanie 8)

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 09 kwie (ndz) 2006, 06:12:20

to mi sie nie zdaza, ale jestem tego samego zdania co Kali...tez uwazam ze to nie w poprzadku

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 09 kwie (ndz) 2006, 09:21:55

Tak no caly czas mi sie cos takiego obijalo o uszy a to od Adama Zieciny a to od Slawka to od znajomych no i wyglada ze teraz jest to oficjalne info.

Kali to jest decyzja odgorna a nie dyrekcji. Nie chodzi tu o regulamin a jezeli juz to posrednio. Ot po prostu kolejna reforma edukacyjna w naszym kraju. Jezeli juz pisac petycje to nie do dyrekcji a przez dyrekcje do kuratorium albo ministra. W ostatecznosci do samego Pana Boga bo pewnie niewiele to zmieni a w przypadku wiekszosci osob w szkole to sprawa losowa. Po prostu urodzili sie troche za pozno. Tak jak kiedys niedoszli licealisci poszli do gimnazjum a jeszcze inni zamiast dwojek nagle zaczeli dostawac jedynki tak teraz zamiast dyplomowanych beda egzaminowani. I nie bede tu moze tym razem pisioczyc na PiS bo za jego kadecji to wypadlo ale akurat o tych zmianach mowilo sie od jakiegos czasu.

No i coz za bardzo nie mam na to czasu ale sie pewnie za to przygotowanie i pisanie wezme bo lepszy rydz niz nic. Lepsza jakakolwiek praca dyplomowa niz jej brak. A czas zawsze sie znajdzie w ostatecznosci bede wykanczal dyplom latem

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 09 kwie (ndz) 2006, 09:56:06

No pewnie że do kuratorium :wink: Ja mogę się tym z chęcią zająć, zbieraniem podpisów i tak dalej, bo mi to się nie podoba. Bo naprawdę to był jeden z powodów dla których się do tej szkoły zapisałem, zakończenie szkoły podobnie jak na studiach. A nie temu co się uda ściągnąć lub ktoś mu pomoże postawią 5 a temu co mimo to że ma dużą więdzę ale nie dobrze mu idą wszelkie egzaminy ze względów stresowych 3 i dlatego podejrzewam jest tak na studiach i później jeszcze w sumie nic z tego nie mam oprócz papierka :? veto, strajk głodowy, strajk uliczny :!: :!: :!: :twisted: wyjdźmy na ulicę :twisted:

super cieĂą
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: super cieĂą » 09 kwie (ndz) 2006, 10:14:18

taaaaaaaak!! popieram!! zróbmy rozpier... tzn. chaos jak we Francji!! 8)
Allons enfants...!!

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 09 kwie (ndz) 2006, 11:00:40

... Ja chciałam tylko powiedzieć, że za moich czasów kiedy ja zdawałam dyplom w WSR było jeszcze gorzej/trudniej/ciężej gdyż pisaliśmy pracę dyplomową tak jak to jeszcze teraz jest oraz... zdawaliśmy co prawda wewnętrzny egzamin ale z 11 przedmiotów, które to wybierało się w blokach tamatycznych. I trzeba było ogarnąć materiał z całego semestru zajęć z 11 przedmiotów a do tego pisać pracę i wcześniej zdać normalną sesję! :idea:

Nawet nie było tak źle. Miałam najlepszą średnia z tych egzaminów z całej szkoły dziennej i zaocznej... :P :lol: :roll: 8) Taki kujon! :wink:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 09 kwie (ndz) 2006, 11:10:21

ok 8) ale tu nie chodzi o to że trudniej czy nie trudniej lecz o pewne zasady które powinny być przestrzegane :wink:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 09 kwie (ndz) 2006, 11:15:57

No, ale niekiedy zasady są ustalane wbrew naszej woli i nic na to nie możemy poradzić. :cry:
Np. wczoraj dowiedziałam się, że może cię zatrzymać policja bez żadnego wyjaśnienia na 24 godziny. I co?! Nic nie możesz z tym zrobić. A to jest łamanie Twoich praw i zasad i ograniczanie wolności!

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 09 kwie (ndz) 2006, 11:18:29

Happy pisze:Np. wczoraj dowiedziałam się, że może cię zatrzymać policja bez żadnego wyjaśnienia na 24 godziny. I co?! Nic nie możesz z tym zrobić. A to jest łamanie Twoich praw i zasad i ograniczanie wolności!
Kurcze i tego sie obawialam...jestem powaznie zmartwiona tymi egzaminami...beznadzieja...

Ps.Tzn. ze siedzialas cala dobe na komisariacie :?: :twisted:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 09 kwie (ndz) 2006, 11:48:38

to jednym słowem trzeba bedzie wkuc mase teorii...w koncu kuratorium to kuratorium....
no nieciekawie, nieciekawie....
ach ta siła wyższa <blee>

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 09 kwie (ndz) 2006, 12:00:35

Magdalena pisze:Ps.Tzn. ze siedzialas cala dobe na komisariacie :?: :twisted:
Wiesz Magdalena z tego co napisala Happy to bardziej wynikaloby ze to Kali siedzial na komisariacie. Przynajmniej ja tak to zrozumialem... :roll:
Happy pisze:Nawet nie było tak źle. Miałam najlepszą średnia z tych egzaminów z całej szkoły dziennej i zaocznej... :P :lol: :roll: 8) Taki kujon! :wink:
Happy az sie nie chce wierzyc ze Ty Rakiem nie jestes bo Raki to sa glownie kujony. Moze jestes przyczajony Koziorozec ukryty Rak albo jakis rak w ascendencie ;) :lol:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 09 kwie (ndz) 2006, 12:09:37

No dobra Happy ale rodząc się nie wybierasz sobie praw obywatelskich 8) a przystępując do szkoły tak i przystępujesz na konkretnie podanych zasadach, także niech sobie zmieniają ale dla przyszłego poboru.
Widzę pesymizm w waszych postach ludzie, a ja z ta petycją wale nie żartuję trzeba działać a nie siedzieć cicho i godzić się z tym tylko co ci dają. Po świętach będę zbierał podpisy(oczywiście jeśli dyrekcja się zgodzi, ale chyba nic nie będzie miała przeciw temu) mam nadzieję że dostanę poparcie od wszystkich :wink: a teraz mykam na spacer w tak ładna pogodę. We will fight 8)

ODPOWIEDZ