Uwaga! Tylko dla fachowców z Reklamy Prasowej!

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Sebek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Uwaga! Tylko dla fachowców z Reklamy Prasowej!

Post autor: Sebek » 20 kwie (czw) 2006, 12:10:16

Witam serdecznie!

Temat podałem trochę prowokacyjny, ale może skusi on przez to większą rzeszę wypowiadających się mam nadzieję konstruktywnie słuchaczy i nie tylko w tym wątku. Mam tu na myśli sprowokowanie dyskusji, opinii o konkretnej reklamie, którą popełniłem i oddałem do publikacji w czasopiśmie branżowym. Chętnych do zapoznania się z charekterem, profilem firmy i produktów przez nią oferowanych zapraszam na http://www.autor.com.pl

Tak więc proszę o techniczne uwagi, bluzgi, sugestie, pomocne wskazówki, głosy dezaprobaty, czy po prostu konstruktywną krytykę.
W skrócie firma oferuje kompleksowe usługi: wdrożenia aplikacji inżynierskiech wraz z wsparciem technologicznym jak i edukacyjnym. Tak więc sprzedajemy nie pudełka z programem, ale ROZWIĄZANIA.
Tak więc fachowcy z [RP] do dzieła:)

a oto rzeczona reklama:)
Obrazek

Reklama w lepszej rozdzielczości dostępna jest pod adresem http://www.margalsie.republika.pl/AutoR.jpg

pozdr. Sebek

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 20 kwie (czw) 2006, 12:32:54

A dlaczego to dziecko siedzi do potencjalnego klienta tyłem? Ja się czepiam z psychologicznego podejścia. Jak ktoś siedzi tyłem to ma to kontekst taki według mnie, że ktoś coś chce przede mną ukryć, nie chce mi powiedzieć całej prawdy a ja nie ufam takiemu komuś. Poza tym stwarza to dla mnie jakąś taką pozycję zamknięcia, tworzenia bariery, odwrócenia się do kilenta tyłem, typu Ty zapłacisz a ja Cię "oleję". Jaki jest zamysł tego siedzenia tyłem? Jakoś mnie to do rozwoju nie przekonuje. Nie widzę pozytywnych bodźców u tego dziecka. Nie widzę jego twarzy, jego emocji, czuję jakby coś przede mną ukrywał! :idea:

...Wiem czepiam się... :lol:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 20 kwie (czw) 2006, 12:37:26

... a co do tekstu to go nie widzę więc nie wypowiadam się.

System rozwija się w sposób ciagły - Rozwiń się z nim. Takie za długie i za zgrzytające. Na pierwszy rzut oka. Nie znam profilu firmy bo mam blokadę i nie mogę go obejrzeć. Jak to jakieś iście techniczne sprawy to chyba może być, ale jak inne to takie zbyt "drętwe". No nie wiem jak to określić. Pomyślę w domu. :lol:
Dobranoc!

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 20 kwie (czw) 2006, 12:40:55

Happy pisze:A dlaczego to dziecko siedzi do potencjalnego klienta tyłem?
Dlatego ze jest frontem do bramki i w chwili obecnej siedzi i planuje ;) 8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 20 kwie (czw) 2006, 12:46:24

No tak planuje jakby tu strzelić klientowi gola! :lol: :wink:

Sebek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Sebek » 20 kwie (czw) 2006, 12:48:02

Hej Kochana Happy!
Właśnie ten chłopczyk siedzi i planuje strategię, jak strzelić gola, czyli osiągnąć sukces.
Branża jest ścisła - inżynieria mechaniczna, projektowanie itp.
Ta koparka na plecach chłopca to symbol programu Autodesk Inventor, dla fachowców jest to symbol jednoznaczny. Reklama skierowana jest do osób decydujących - prezesi, dyrektorzy fabryk, dużych biur projektowych itp.
W kolejnych odsłonach - może 3-4 miesięcznych chciałbym stworzyć w formie kampani - coraz starszego chłopca, taki kontekst wzrostu.
Czy to aż tak bardzo razi, że on jest tyłem? Wydaje mi się, że właśnie prowokuje to do zastanowienia się, co on właściwie robi....

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 20 kwie (czw) 2006, 12:49:40

I tu się zgodzę z Happy faktycznie mnie również razi jego pozycja mozliwe że on tam nad czymś myśli ale pierwsze wrażenie jest że ma nas gdzieś i do nas bezpośredno nie przemawia. Po za tym nagłówek powinnien być raczej pod ilustracją 8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 20 kwie (czw) 2006, 12:55:37

Ale ja bym mimo wszystko wolała, żeby planował ją twarzą do mnie! :lol:

Sebek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Sebek » 20 kwie (czw) 2006, 12:57:00

Hihi, pokazywałem to już kilku osobom i Wy pierwsi zauważyliście to, że drażni Was odwrócenie tyłem. Co fachowcy to fachowcy :)
Jeśli wrzuciłbym nagłówek pod zdjęcie, nie potrzeba by było tej górnej klamry, a to specjalny zabieg stylistyczny.

Przy okazji prośba do adminów, może by można było przenieść ten wątek na naukowy?

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 20 kwie (czw) 2006, 12:58:51

To wtedy bylby tylem do bramki - czyli zatem mialby gdzies to cale planowanie ?

BTW:
Kali pisze:I tu się zgodzę z Happy [...]
Przyyznam ze mnie zaskoczyles ... ;) :lol:

Sebek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Sebek » 20 kwie (czw) 2006, 12:59:39

OK, w następnych odsłonach stworzę coś w stylu odwróconego twarzą do odbiorcy (w półzbliżeniu) z wyprężoną piersią - dumnego z dobrze oddanego strzału chłopca. Będę musiał zrobić na tą okoliczność sesję fotograficzną :)

ODPOWIEDZ