CZAD

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 05 maja (pt) 2006, 15:32:29

uh. z pewnych względów sie zgadzam :)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 05 maja (pt) 2006, 15:41:10

Ha-Ha-HA z tych wzgedów to tylko co któryś jest z "pewnym względem"; ale i tak kazdy to jest takim 150 razy bardziej zakreconym od filmów Lyncha :D :D

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 05 maja (pt) 2006, 16:19:32

za kilka minut Roman G. zostanie nominowany na ministra edukacji, a Andrzej L. na ministra rolnictwa. Czyż to nie jest piękne? polecam TERAZ TVN24....

f&#*%)& shit !

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 05 maja (pt) 2006, 16:49:35

Nom wyłuścmy to :

Andrzej Lepper - wicepremier i minister rolnictwa ;
Roman Giertych - wicepremier i minister edukacji.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 05 maja (pt) 2006, 17:38:18

cytat z kaczyńskiego: Wszyscy Polacy czekali na ten rząd

no to ja albo nie Polka jestem albo on ma jakieś kiepskie informacje.

KWA KWA KWA Obrazek

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 06 maja (sob) 2006, 15:25:45

no jamnik według kogoś już nie pamiętam kogo był wczoraj na ognisku 8)

a dzisiaj widziałem demonstrację w centrum przeciw Giertychowi. trochę była ona dziwna i prowokująca. Na początku szedł młody człowiek z krzyżem na plecach i chłostający go ksiądz a za nim w większości punki :lol: nie była ona zbyt przekonywująca raczej śmieszna.
a powracając do tego co się teraz wyrabia. Do tego wszystkiego doprowadza nikt inny jak PO, swoją dumą i pychą, nie chcą ani nowych wyborów, ani przystąpić do koalicji to co innego PiSowi zostało, rząd mniejszościowy odpada bo prawie żadna ustawa by nie przeszła bez większości poparcia. That's all.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 06 maja (sob) 2006, 21:10:56

Ty to serio piszesz Kali? 8O

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 06 maja (sob) 2006, 22:03:11

Magdusia pisze:Ty to serio piszesz Kali? 8O
i ja sie dorzuce....
Ty to serio piszesz Kali ?? .... 8O 8O

ja juz powoli zaczynam dochodzic do tego, czemu ci a nie inni wybory wygrali.... no i rzadza....pelną gębą rzadza.... :? :(

no coz : mamy "w koncu" rzad - ja juz prawie spakowana....

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 06 maja (sob) 2006, 22:09:09

zeby nie było: nie chodzi mi i Marthcie o kwesitę demonstracji.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 06 maja (sob) 2006, 23:57:03

Magdusia pisze:zeby nie było: nie chodzi mi i Marthcie o kwesitę demonstracji.
no oczywiscie ze nie :) wszelkim demonstracjom mowimy stanowcze "tak" - nie koniecznie musze popierac samą ideę, ale jest to dla mnie znak , ze nadal zyje w demokratycznym kraju.....ale jak tak dalej pojdzie, to powroca marzenia o szklanych domach....

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 maja (ndz) 2006, 00:33:10

Demonstracje, wiece, manifestacje etc to przejaw bytnosci w ludziach różnych idei, wartości, niezgody ze stanem rzeczy itd. Zawsze mozna sie z nimi zgadzać lub nie.
Kali pisze:(...) nie chcą ani nowych wyborów (...)
BTW: Jezeli chodzi o nowe wybory to polecam poczytac troche w kwestii : Nowe wybory i wizyta w Naszym kraju Papieża. Ta kwestia pojawiała sie nawet i ostanio w różnych wypowiedziach [najczesciej osobiscie przyznam slyszalem to z ust A.Leppera - czy to np. po podpisaniu ostatnio tej "koalicji mniejszosciowej", jak i np dzis podczas sluchanej jakiejs konferencji prasowej]. Bazowanie [na mój rozum] tutaj bylo na sytuacji z czerwca zeszłego roku [patrz np: "Papież nie przyjedzie" - Wybory.com.pl].
Ciekawe oczywiscie jest np to, że o odwołaniu wizyty raczej nie mogło być mowy jak donosiła prasa [patrz np: "Wybory nie przeszkodzą pielgrzymce" - artykuł ŻW w serwisie Wiara.pl] gdyby doprowadzić do wyborów przed 25 maja [choc przyznam ze nie wiem na ile mialo by to wplyw tak naprawde czy np. tzw. "rok wyborczy" by nie przeszkadzal etc.].

No ale abstrachujac wogole od tego wszystkiego to z mojego punktu widzenia rozpisywanie na szybko nowych wyborow "ledwo" po przeprowadzeniu jednych nie byloby dobrym rozwiazaniem - choc nie ukrywam tez iz ja z jednej strony chcialem by tak bylo. Jednak dużo ciekawszym uznal bym termin jesienny z uwagi na to ze moglo by wtedy dojsc do bardziej realnego rozlozenia sie jakos inaczej glosow np. wyborców PiS i PO - tak by obecne [a w zasadzie niedawne] problemy z tworzeniem rzadu byly mniejsze.

No ale tak dla rozluznienia tematu :

Jak pan myśli co jest w dzisiejszych czasach większym problemem: niewiedza czy obojętność?
- Nie wiem. Nie obchodzi mnie to.

:)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 07 maja (ndz) 2006, 10:23:09

No nie dajmy sie omamic propagandzie PISu ze za wszystko zlo odpowiada Platforma. To ze cos sie powtorzy 10 razy w tv to nie znaczy ze to jest prawda. Od grudnia czy stycznia PO w ogole nie byla zapraszana do jakichkolwiek rozmow a jezeli byli to byly to ruchy pozorowane. Kaczynski mowil ze czeka na jakis ruch ze strony PO a jak juz taki ruch byl to go totalnie ignorowal z byle powodu twierdzac ze to za malo. A jak tylko przewodniczacy Lepper pierdnal to zaczynaly sie powazne rozmowy o koalicji. Po prostu dla PISu koalicja z mniejszymi partiami jest duzo wygodniejsza.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 maja (ndz) 2006, 11:33:21

Właśnie oglądałem na tvn rozmowy polityczne i jakoś Komorowski nie zaprzeczył jak była mowa o dwukrotnej propozycji przystąpienia do koalicji, także raczej one były. A co do sugerowania się tym co mówi PiS w telewizji to wybacz Sinar ale przysięgam na cokolwiek zechcesz iż pisząc swojego posta nie słyszałem tych wypowiedzi dopiero kilka godzin później usłyszałem w telewizji takowe. Także wyraziłem swoje własne zdanie nie sugerowane wypowiedziami politycznymi.
Martha i inni żal mi was, bo pewnie byłaś wśród ludzi którzy przed wyborami i po trąbili naokoło iż uciekam z kraju bo czeka nas państwo policji, godzina policyjna i wiele bardzo śmiesznych rzeczy. Więc się pytam czemu nie uciekliście i gdzie te godziny policyjne. Tak samo postępujecie teraz poczekajmy na jakiekolwiek działania i ich efekty, a poźniej mówmy uciekam, zostaję. Możliwe że i ja wtedy też będę chciał uciec ale nie oceniam niczego, nikogo za wcześnie, każdy zasługuje na swoją szansę.

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 07 maja (ndz) 2006, 12:08:55

taaaak...ja naprawdę rozmiem to poruszenie wywołana polityką w naszym kraju, ale to nie jest topic (jak sama jego nazwa wskazuje) na cos tak okrutnego :lol:

Kali calm down :)

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 maja (ndz) 2006, 12:41:21

to jest topic w którym można pisać wszystko co przyjdzie do głowy 8)
po za tym dlaczego jak calm down ja, patrz wyżej to nie ja zacząłem ten temat także wypraszam sobie :twisted:

ODPOWIEDZ