Typnik ligi polskiej

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Kto będzie Mistrzem Polski 2007?

Wisła Kraków
4
13%
Legia Warszawa
14
47%
GKS BOT Bełchatów
5
17%
Kolporter Korona Kielce
6
20%
ŁKS Łódź
0
Brak głosów
Zagłębie Lubin
0
Brak głosów
Lech Poznań
1
3%
inny klub
0
Brak głosów

Liczba głosów: 30

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 15 maja (pn) 2006, 18:06:52

niestety znowu prawdziwy kibic przegrał z bandytą. :(
powiem krótko nie można tolerować takiego zachowania ale dlaczego znowu Ja muszę być porównywany do tych co demolowali nasze miasto.
Dlaczego ?!

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Kilka refleksji po zdobyciu tytułu przez Legię

Post autor: s_wojtkowski » 16 maja (wt) 2006, 10:16:19

Jestem kibicem Legii. Nie wszczynam awantur, nie robię burd, nie biorę udziału w bójkach. Nie wznoszę nawet wulgarnych okrzyków (naprawdę!).

Mecz z Wisłą oglądałem z tzw. łuku (przy Łazienkowskiej). W potwornym towarzystwie podpitych i zupełnie pijanych debili. Bezmyślnych, śmierdzących i pełnych agresji. Niby do policji, ale czuło się, że tak naprawdę to do kogokolwiek. Po prostu chłopaki lubią się bić i robić zadymy.

Na meczu jakoś ich powstrzymano (choć też nie do końca, bo jak - mimo takiej ochrony - mogło się udać wejść na stadion bez biletów już po rozpoczęciu gry kilkudziesięciu nawalonym małolatom?), ale potem to już się nie udało.

Byłem na Starówce do północy. Przez pierwszą godzinę po dojściu maszerujących ze stadionu było sympatycznie, ale z minuty na minutę atmosfera gęstniała i coś wisiało w powietrzu. Przede wszystkim alkohol lał sie strumieniami (i do gardel i po ulicach) i nie trzeba było być specjalnie przewidującym, żeby wiedzieć jak to się skończy. Wróciłem do domu zanim się zaczęło. I to nawet nie ze strachu czy asekuracji. Jestem już starszym panem i zwyczajnie nie mam siły na całonocne juble.

Wstydzę się za kibiców Legii. Oczywiście nie wszystkich. Znam wiele miłych i kulturalnych osób, które kibicują temu klubowi. Ale nie oszukujmy się (piszę tu do kibiców, bo inni oszukują się jakby "w drugą stronę") - duża część z nich to po prostu bydło, a ich zachowanie (zgodnie z tym, kim są) - to totalna wiocha. Żenujące prostactwo i buractwo.

Najgorsze jest to, że tu wcale nie chodzi o jednostki. Takich indywiduów przychodzi na Legię kilka tysięcy. Na każdy mecz. I nie jestem już dziś (w dwa dni po demolce na Starym Mieście) taki pewny czy są w mniejszości.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 16 maja (wt) 2006, 11:16:40

Ja na szczęście nie byłem tym razem na starówce ponieważ pojechałem do domu bardzo zniesmaczony postawą zawodników Mistrza Polski.

Dla mnie ten mecz był bardzo ważny i żadne tłumaczenie, że nie był on już taki ważny nie dociera do mnie.

a Wypowiedz Vukovicia, że w drodze powrotnej z Zabrza nie okazali się profesjonalistami powoduje u mnie agresję.

I jak się okazało feta mistrzowska w mistrzowskim wykonaniu była po meczu z Górnikiem gdzie bawiłem się do 23 na starówce aby poźniej pojść tak jak wszyscy pod stadion Legii i oczekiwać na przybycie Mistrza Polski.

I to zostanie w pamięci a nie ostatnie przykre dla mnie wydarzenia, które odbyły się w sobotę.

Maker
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Maker » 17 maja (śr) 2006, 15:47:44

"Tak mogli świętować tylko "kibice" w Warszawie" - ten tekst usłyszałem już od wielu znajomych. Niestety jest w tym troche racji, bo w inych krajach tak to nie wyglada-wezmy np taka Barcelonę, gdzie nieporownywalnie wieksza ilosc ludzi potrafila swietowac. Ale to jest daleko, mozna szukac blizej-w Krakowie tez sie tez bylo inaczej.

Az strach pomyslec, co by bylo gdyby Legia wygrala Ligę Mistrzów - sukces większy - feta większa... Oj oj, ludzie w Stolicy nie dojrzeli do tego, aby ich klub osiągał sukcesy. Przykro to wszystko wygląda.

No i jeszcze mam informacje z innej strony. Moj bliski przyjaciel służy w Oddziale Prewencji Policji w Piasecznie. Oczywiście był też obecny na Starówce. Po tym wszystkim powiedział mi, ze cienko to wszystko wyglądał. Jego koledzy 20-25 lat maja polamane nogi, powybijane zęby, stracili oczy - normalnie tragedia. A ci zadymiarze wcale nie poniosą dużych konsekwencji - może kilka osób zostanie ukaranych. Dla mnie to bandyci i powinni mieć zakaz uczestniczenia we wszystkich imprezach masowych. Ich zdjęcia powinny być publicznie ujawnione na stronie internetowej i umieszczone np w gazetach. To moze by ich pochamowalo.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 18 maja (czw) 2006, 15:23:53

Maker pisze:
Dla mnie to bandyci i powinni mieć zakaz uczestniczenia we wszystkich imprezach masowych. Ich zdjęcia powinny być publicznie ujawnione na stronie internetowej i umieszczone np w gazetach. To moze by ich pochamowalo.
Maker w pełni się z Tobą zgadzam.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 18 maja (czw) 2006, 23:41:10

Maker pisze:Dla mnie to bandyci i powinni mieć zakaz uczestniczenia we wszystkich imprezach masowych. Ich zdjęcia powinny być publicznie ujawnione na stronie internetowej i umieszczone np w gazetach. To moze by ich pochamowalo.
i byly umieszczone w "Dzienniku" , za co teraz ida z nimi do sadu....
niestety polskie prawo nie jest jeszcze przygotowane na takie rozwiazania...a szkoda...

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 19 maja (pt) 2006, 15:04:57

Martha pisze: i byly umieszczone w "Dzienniku" , za co teraz ida z nimi do sadu....
niestety polskie prawo nie jest jeszcze przygotowane na takie rozwiazania...a szkoda...
co tam pokazali 10 twarz na krzyż powinni z imienia i nazwiska pokazać wszystkich czyli jak podaję prasa i policja 231 osób.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 19 maja (pt) 2006, 19:03:36

no skoro przez pozakazanie 10 twarzy na krzyz maja takie problemy, to dla nich lepiej ze nie pokazali 231 :!: :!: ..... ale tylko dla nich

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 19 maja (pt) 2006, 19:18:30

Martha pisze:no skoro przez pozakazanie 10 twarzy na krzyz maja takie problemy, to dla nich lepiej ze nie pokazali 231 :!: :!: ..... ale tylko dla nich
no właśnie i znajdz tu sprawiedliwość

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 28 cze (śr) 2006, 12:49:47

nie ma co się martwić mistrzostwa sie konczą 9 lipca ale za to juz 29 lipca rusza nasza kochana liga.
wiec znowu po krótkiej przerwie i pieknym futbolu wrocimy do naszej szarej piłki :wink:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Przeoczenie czy olanie? Oto jest pytanie!

Post autor: s_wojtkowski » 28 cze (śr) 2006, 15:00:02

Fajnie, że niedługo rusza liga. Ale żeby rozpocząć rywalizację w kolejnym sezonie - warto zakończyć i podsumować poprzedni typnik. Czy wyniki były już opublikowane i je przeoczyłem czy też wszyscy olaliśmy zliczenie punktów?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 28 cze (śr) 2006, 18:38:40

Olalismy ale przeciez mozemy zaraz dolac, zalac... znaczy przelac to na forum. W koncu warto wiedziec kto bedzie bronil tytulu w kolejnym sezonie :)

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 28 cze (śr) 2006, 21:49:39

sinar pisze:Olalismy ale przeciez mozemy zaraz dolac, zalac... znaczy przelac to na forum. W koncu warto wiedziec kto bedzie bronil tytulu w kolejnym sezonie :)
jak to kto ja

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 29 cze (czw) 2006, 00:26:10

si zobacz ale sie porobiło:
-Król strzelców Orange Ekstraklasy Grzegorz Piechna, zadebiutował w towarzyskim meczu swojej nowej drużyny Torpedo Moskwa
-Piłkarz reprezentacji Polski i Wisły Płock, 25-letni Ireneusz Jeleń podpisał w środę czteroletnią umowę z AJ Auxerre
zobacz jak wszyscy lepsi zmykają z naszej szarzyzny.
szkoda lae takie jest życie w naszej piłce.
nawet Ryszard F zarobił nielegalnie 420 tys. zł i dal się złapać
to o czymś musi znaczyć

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 04 lip (wt) 2006, 14:55:22

4 zalegle spotkania 3 kolejki typowania (20. kolejki ligi)

Szerszen 5 pkt
Slawek 3 pkt
Frik 1
Rpx 4
Sinar 5
Smolik 4
Maker 3 pkt

9. kolejka typowania (26. kolejka ligowa)

Smolik 2 pkt
Szerszen 8 pkt
Slawek 11 pkt
Martha 3 pkt
Rpx 8 pkt
Sinar 8 pkt

10 kolejka (27. ligowa)

Zielony 3
Smolik 11
Martha 11
Wojtkowski 4
Rpx 5