Regulamin korzystania z forum.

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Regulamin korzystania z forum.

Post autor: mefju » 20 lis (czw) 2003, 21:34:02

Proponuje ustalić jakiś regulamin, który będzie obowiązywał na forum. Nie twierdzę, że jestem bez winy, ale mam już dość tych wszystkich niepotrzebnych postów (i chyba nie tylko ja).
Wypadałoby pomyśleć zanim się coś napisze, trzymać się tematu, a nie pisać, aby pisać - od tego są czaty, komunikatory etc. Może i nie jestem najbardziej zapracowanym z ludzi odwiedzających forum, ale i tak nie lubię marnować czasu na lekturę kretyńskich postów. Ludzie, piszcie tylko wtedy, jak naprawdę macie coś do przekazania.
Nie powinniśmy zapominać również o kulturze osobistej. Jak ktoś chce się kłócić, niech robi to poza forum. Wulgaryzmy kierowane do innych ludzi też nie są na miejscu.
Co do gramatyki – od dzisiaj będę się starał przestrzegać jej zasad. Kilka lat korzystania z Internetu zrobiło ze mnie wtórnego analfabetę. :(
Następny problem – cytowanie. Nie powinno się cytować całej wypowiedzi (chyba, że nie jest za długa).
Nie obraź się Kesonex, ale to głównie Twoje posty skłoniły mnie do napisania tego. Trudno doszukać się w nich jakiegoś znaczenia, a zbyt kreatywny też nie jesteś. Forum nie służy do samego oceniania, krytykowania etc. Wypada też dorzucić coś od siebie.

Ode mnie to by było tyle. Co Wy na to?

Pozdrawiam :)

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 20 lis (czw) 2003, 21:42:24

Popieram, tyle mogę napisać :) Chodź sama pewnie nie jestem bez winy.
Z wtórnym analfabetyzmem to ja też mam problem, sama często używam skrótów itp, a potem jak przychodzi do napisania czegoś odręcznie to jest problem. :?

Pozdrawiam

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 20 lis (czw) 2003, 22:11:00

eee tam taki regulami to bedzie jak cenzura :wink:

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 20 lis (czw) 2003, 23:07:34

Mefju popieram Twój przekaz! Ja tam sie podpisuje po tym :D

DiGi
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: DiGi » 21 lis (pt) 2003, 03:30:46

Ja juz sie przyzwyczailem. Jestem za bardzo zapracowany ze szkoda mi czasu na czytanie pierdol czytam tylko te tematy ktore mnie interesuja do reszty nawet nie zagladam.

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 21 lis (pt) 2003, 09:20:58

No pieknie zostalem oczerniony!!(nie obrazam sie)
A propo moich cytatow cudzych wypowiedzi,to chcialbym sprostowac:

Cytowalem calosci bo ktos robil tak wczesniej, potem doopiero zorientowalem sie ze mozna cytowac tylko fragmenty mimo ze trzeba sie nawycinac :wink:
Osobiscie na tym samym systemie php nuke mamy z kumplami swoje forum i jestem na nim moderatorem..... :twisted:
Fajna sprawa;)Co do kultury gramatyki i etc. zgadzam sie z toba mefju powinno byc czysto.
DiGi napisal ze nei czyta wszystkiego bo nei ma czasu na to, ja tez pracuje wpadam tylko ogladnac to co mnie interesuje odpisuje albo i nie.
Ale dobrze od tej pory postanawiam poprawe albo konrety albo nic!!
Co do postow ktore sa zbedne i powinny byc usuniete bo tylko zalegaja tez sie z toba zgadzam, drazni mnie to osobiscie bo nei mozna sie w tym wszystkim czasami odnalesc...
Kiedy zaczynalem sprawe z forum szkolnym bylo tego o wiele mniej i bylo bardziej czytelne. Teraz wszystko sie jakos rozjechalo, chyba sie ze man zgadzacie :!: :?: :P

Awatar użytkownika
az
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: az » 21 lis (pt) 2003, 17:54:12

to nie regulamin jest potrzebny tylko dobry moderator (lub kilku), poki co jest jeden: senq, ktory jest moderatorem forum ogolnego, jesli ktos ma ochote i zapal zostania moderatorem niech zglasza w tym temacie swoja kandydature + jakis opis tego co zamierza porzadkowac oraz forum ktorego moderatorem chcialby zostac ...

mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: mefju » 21 lis (pt) 2003, 18:24:10

Zgłaszam swoją kandydature. Zamierzam robić to, co napisałem na początku tematu. Moge być moderatorem Hydeparku albo Hobby.
Potrzebujemy również moderatora do Radiowęzła, rola ta przypadła HooBowi, ale póki co nie otrzymał uprawnień.

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 21 lis (pt) 2003, 19:46:07

bywa prawa nie kazdemu dane sa ale HooB dziwne ze ich nie dostal :)

ODPOWIEDZ