O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 05 lip (śr) 2006, 09:27:51
Przestańcie tu czatować!

Moderatorzy mi się potem wściekają, że takie krótkie posty piszecie i zawalacie tylko server! Od dziś każdy post musi mieć przynajmniej 3 PEŁNE zdania!
I czy głosowaliście już w konkursie na Misia i Misiową? Jak nie to szybciutko...

-
zielonyszerszen
- Loża WSR

autor: zielonyszerszen » 05 lip (śr) 2006, 09:32:43
Happy pisze:I czy głosowaliście już w konkursie na Misia i Misiową? Jak nie to szybciutko...

a gdzie mozna głosować i czy mozna na siebie.
oj musze napisać jeszcze jedno zdanie
oj ale dziś jest tu nudno

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 05 lip (śr) 2006, 10:00:12
W kwestii podstawowej (w temacie) czyli ogniska : No czyli zatem jesteśmy umówieni.
W kwestii czata : No cóż Happy sądze iż kryterium zdaniowe niewiele tu bedzie pomocne. Nie liczy się chyba ilość tylko jakość - czasem jedno zdanie lepsze w temacie i konkretne niż pięć od czapy

-
CASE
- Ekspert

Jak to mówiła pewna mucha: "zawsze coś, zawsze k...a coś". Tym razem jadę na wesele. Kurde, że też się ludzie nie mają kiedy hajtać. Bo bym się chętnie z Wami zobaczył, a co poniektórych poznał

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 06 lip (czw) 2006, 08:26:01
Dalenko, Rozmiarku, Cieniu, Xeroxie, Magnusie chciałam Was prosić o sprawdzenie czy może się odbyć nasze wspaniała ognisko na polance w Powsinie, gdyż dziś własnie czytam, że w Wawie jest zakaz wstępu do lasu z powodu zagrożenia pożarowego i zbyt suchej ściółki. Karalne mandatem w wysokości 500 zł. Nie wiem jednak czy dotyczy ono rezerwatu kabackiego i Powsina. Może Neema zajrzy na forum, ona w zeszłym roku zdobywała takie informacje (może jeszcze ma telefony) i wtedy było można, ale nie wiem jak jest teraz!

-
Magdalena
- Ekspert

autor: Magdalena » 06 lip (czw) 2006, 08:50:42
seize pisze:W kwestii podstawowej (w temacie) czyli ogniska : No czyli zatem jesteśmy umówieni.
W kwestii czata : No cóż Happy sądze iż kryterium zdaniowe niewiele tu bedzie pomocne. Nie liczy się chyba ilość tylko jakość - czasem jedno zdanie lepsze w temacie i konkretne niż pięć od czapy

no chyba tak, tylko ze ja juz sie zaplatalam...to my sobie do TESCO o 16tej pojdziemy a ty potem do nas dolaczysz tak? ...z reszta jest telefonia komorkowa
Happy:
gdyż dziś własnie czytam, że w Wawie jest zakaz wstępu do lasu z powodu zagrożenia pożarowego i zbyt suchej ściółki. Karalne mandatem w wysokości 500 zł. Nie wiem jednak czy dotyczy ono rezerwatu kabackiego i Powsina.
yyyy nikt tego nie wie...ja nawet o tym nie slyszalam, ale spoko jak Cień sie obudzi to mamy zamiar isc na spacer do lasu kabackiego, wic akurat sprawdzimy...mozemy sie nawet przejsc do Powsina i popytac
bedzie dobrze!! musi byc... OGNICHO

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 06 lip (czw) 2006, 10:05:27
To idźcie na spacer i poczytajcie czy nie ma czegoś na jakiś tabliczkach. Zobaczcie czy ludzie palą ogniska. Zajrzyjcie może do leśniczówki (jest chyba przed polanką paleniskową, po lewej stronie idąc w stronę polanki na końcu tej szerokiej alei). Jesteście obydwie niezykle odważne i elokwentne to się spytacie czy nie ma zakazu wstępu do lasu i rozpalania ognisk! Trzymam za Was kciuki!

-
creep
- Czasami coś napisze

autor: creep » 06 lip (czw) 2006, 10:19:24
w ostatecznosci 500 zł jak sie rozlozy na kilkanascie osob to da sie jakos wytrzymac

-
Magdalena
- Ekspert

autor: Magdalena » 06 lip (czw) 2006, 10:26:19
ale my w koncu nie jedziemy...z roznych powodow 8O
w kazdym razie kicha i ch.. tak wiec wpadlysmy na fenomenalny pomysl wspolnego ogladania finalu MŚ
kto za?? gdzie?? i w ogole

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 06 lip (czw) 2006, 10:31:27
Gorzej jak zainkasują od każdego osobno!

W Dzienniku jest napisane:
Osoba, która wejdzie teraz do lasu, otrzyma mandat w wysokości 500 zł. Tylko, że jest napisane o Kampinosie, ale pierwsze zdanie brzmi:
W Warszawie, a także na terenie sąsiadujących z nią powiatów został wczoraj wprowadzony całkowity zakaz wstepu do lasów. (...) Zakaz wstępu dotyczy także Kampinosu.
-
Magdalena
- Ekspert

autor: Magdalena » 06 lip (czw) 2006, 10:58:33
NO TO
NI MA OGNICHA
a co z tym finalem robimy robaczky??
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 06 lip (czw) 2006, 11:00:36
Ale jak to nie ma? 8O Ja chcę! W zeszłym roku też były takie zakazy a w Powsinie można było. Wy tu nie rosiewajcie jakiś plotek, że nie ma ogniska tylko wstańcie w końcu rowery "w dłoń" i jechać do Powsina dowiedzieć się!!!!

Leniuchy...
-
creep
- Czasami coś napisze

autor: creep » 06 lip (czw) 2006, 11:05:48
nie wiem, dawno tam nie bylem, ale w powsinie jest tam jakas polanka specjalna do palenia tych ognisk, to nie jest w lesie
mozna sie tam dostac jakos od tylu, nie wchodzac do lasu nawet
no, ale nie wiem.... bylem tam kilka lat temu ostatnio...
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 06 lip (czw) 2006, 11:12:24
No jest jest polanka! Ale przez las się na nią idzie!
Nie ucz Ty ojca dzieci robić? 
Na tę polankę to my raz w tygodniu przyjeżdzamy na rowerkach!

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 06 lip (czw) 2006, 11:18:39
Nie wiem na ile to aktualne i znaczące (choćby z uwagi na tekst :
DATA OSTATNIEJ AKTUALIZACJI 8.05.2004 R.) ale przy poprzedniej sytuacji trafiłem na coś takiego :
"(...)
Co roku podczas majówki ludzie popełniają najwięcej wykroczeń w rezerwacie. Bardzo często ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co robią. Między innymi palą ogniska w miejscach nie wyznaczonych, choć wydaje im się że ktoś z leśnictwa je wyznaczył. Dla przypomnienia - ognisko wolno rozpalić w odległości nie mniejszej niż 100 m od krawędzi lasu lub w miejscu do tego wyznaczonym przez leśniczego. W lesie Kabackim wolno palić ogniska tylko na polanie widokowej po stronie "wiat" do ścieżki przecinającej polanę. Na polanie od strony lasu do wspomnianej ścieżki nie wolno palić ognisk. Następnym marginalnym wykroczeniem a raczej już przestępstwem jest wynoszenie drzewa z rezerwatu na opał do ogniska. Z lasu nie wolno niczego wynosić. Jakiekolwiek wynoszenie drzewa jest karane wysokimi grzywnami.
Porada: jeśli na polanie widokowej nie ma zwiezionego chrustu, wtedy nie powinno się palić ogniska. (...)"
Źródło :
Stowarzyszenie Ligi Ochrony Przyrody
Grupa rejonowa - Kabaty
http://republika.pl/sop_kabaty/
Zatem jak ktoś ma "rzut beretem" do leśniczówki to jest to raczej najlepsze źródlo w celu rozstrzygnięcia kwestii ogniska i warto byłoby z niego skorzystać.