A ja wiemMagdalena pisze:2.a kogo??
Co nas wnerwia na codzień?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
zielonyszerszen
- Loża WSR

-
zielonyszerszen
- Loża WSR

-
sinar
- Loża WSR

Mnie wnerwiaja te sukinsyny z Anglii i Wloch. To juz ze dla jakies nedznej kasy sprzedaja drugiego czlowieka w niewole albo robia za kapo to jest chore. Ale ze jeszcze robia to swoim rodakom. Solidarnosc w kraju Solidarnosci to chyba najbardziej przereklamowany towar.
Jak to kurna jest ze Polak Polakowi wilkiem. Zwlaszcza na obczyznie tam gdzie wiekszosc cywilizowanych narodow sie wspiera. Co ta chciwosc i zazdrosc potrafi z nas zrobic. Algierczycy Wlosi i Ukraincy maltretuja naszych rodakow a niektorzy "Polacy" sie na to godza i jeszcze chca na tym zarobic. To chore. Moze mi ktos powie dlaczego byli tam obok polskich ukrainscy kapo a jakos Ukraincow nie bylo. Tylko Polacy sie tak sprzedali. Co ta zadza pieniedzy robi z Polakow. Widac moze Ukraincy to zwierzeta ale akurat nie swinie jak co poniektorzy!
Jak to kurna jest ze Polak Polakowi wilkiem. Zwlaszcza na obczyznie tam gdzie wiekszosc cywilizowanych narodow sie wspiera. Co ta chciwosc i zazdrosc potrafi z nas zrobic. Algierczycy Wlosi i Ukraincy maltretuja naszych rodakow a niektorzy "Polacy" sie na to godza i jeszcze chca na tym zarobic. To chore. Moze mi ktos powie dlaczego byli tam obok polskich ukrainscy kapo a jakos Ukraincow nie bylo. Tylko Polacy sie tak sprzedali. Co ta zadza pieniedzy robi z Polakow. Widac moze Ukraincy to zwierzeta ale akurat nie swinie jak co poniektorzy!
-
Havoc
- Loża WSR

Polacy to:
- naród sadystów to widać po tym jacy są za granicą
- naród masochistów to widać z kolei komu pozwalają sobą rządzić
- wreszcie to naród złodziei czego nie trzeba przykładami popierać
Nasza mentalność jest dziwna jako narodu, raz jesteśmy solidarni ze sobą raz moglibyśmy drugich w łyżce wody utopić, raz jesteśmy społeczeństwem obywatelskim a raz poprostu nas nei ma gdy trzeba pomóc.
Panie takie sprzeczności to tylko w Polsce
Bynajmniej nie mamy powodów do dumy narodowej więc jak tu można ludzi patriotyzmu uczyć, który jest kwintesencją braterskości.
- naród sadystów to widać po tym jacy są za granicą
- naród masochistów to widać z kolei komu pozwalają sobą rządzić
- wreszcie to naród złodziei czego nie trzeba przykładami popierać
Nasza mentalność jest dziwna jako narodu, raz jesteśmy solidarni ze sobą raz moglibyśmy drugich w łyżce wody utopić, raz jesteśmy społeczeństwem obywatelskim a raz poprostu nas nei ma gdy trzeba pomóc.
Panie takie sprzeczności to tylko w Polsce
Bynajmniej nie mamy powodów do dumy narodowej więc jak tu można ludzi patriotyzmu uczyć, który jest kwintesencją braterskości.
-
Martha
- Ekspert

-
seize
- Loża WSR

Ten masochizm o którym wspominasz jest moim zdaniem dodatkowo wsparty tym o czym Hav' sam wspomniales : "nas nei ma gdy trzeba pomóc". Ludzie sa przekonani że kiedyś demokracja została solidarnie wywalczona i teraz już nic wiecej robić nie trzeba bo ją mamy. Zapominajac że demokracja to nie stan wieczny tylko nabyty który może egzystować wtedy kiedy obywatele mają szerokie prawo głosu i z tego prawa korzystają. Po samych wyborach widać jak u Nas jest - praktycznie połowa woli wybrać wariant pustego narzekania i czekać aż inny wybiorą za niego. Uważają bowiem że niczego zrobić nie mogą bo i tak na nic nie mają wpływu. Być może ja jestem i pesymistą ale mam wrazenie ze jak będą kolejne wybory chocby samorządowe - których to ordynacja jest teraz swoją drogą znieniana nieco "z pięć dwunasta" - że o parlamentarnych czy też prezydenckich nie wspomne, to pójdzie ta zmobilizowana część a reszta będzie miała to gdzieś i będzie tylko narzekać. A to naprawde zalatuje swoistym masochizmem.
Z tym brakiem powodów do dumy to sie akurat zbytnio nie zgodze - dla mnie tylko szkoda, że mowi sie o tyle o dbaniu o własny kraj, rzuca różne patetyczne hasła a jednocześnie zapomina się o przyrodzie tego kraju. Ile osób bowiem w tym całym zamieszaniu słyszało coś na temat np. Doliny Rospudy i trasy Via Baltica czy innych spraw tej kategotii ?
Z tym brakiem powodów do dumy to sie akurat zbytnio nie zgodze - dla mnie tylko szkoda, że mowi sie o tyle o dbaniu o własny kraj, rzuca różne patetyczne hasła a jednocześnie zapomina się o przyrodzie tego kraju. Ile osób bowiem w tym całym zamieszaniu słyszało coś na temat np. Doliny Rospudy i trasy Via Baltica czy innych spraw tej kategotii ?
-
inka
- Zaczyna działać

-
zielonyszerszen
- Loża WSR

że piłkarze Legii majac w dupie kibiców przeszli obok meczu.
zawiodłem się wczoraj strasznie i mam nadzieję że to była tylko wpadka.
i że Wdowczyk powie tym gwiazdorom o co chodzi w piłce.
mam dość jak na Moim stadionie inne druzyny odbierają puchary.
K**** gdzie ich honor, pieprzeine sasrańcy uwierzyli ze jak sie wygrywa z czołowką francuskiej ligi to u nas sie tylko pozamiata.
wstrętne h*** i to wszystko w tym temacie.
tylko im na kasie zalerzy nie na kibicach k*****
zawiodłem się wczoraj strasznie i mam nadzieję że to była tylko wpadka.
i że Wdowczyk powie tym gwiazdorom o co chodzi w piłce.
mam dość jak na Moim stadionie inne druzyny odbierają puchary.
K**** gdzie ich honor, pieprzeine sasrańcy uwierzyli ze jak sie wygrywa z czołowką francuskiej ligi to u nas sie tylko pozamiata.
wstrętne h*** i to wszystko w tym temacie.
tylko im na kasie zalerzy nie na kibicach k*****
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR

Niminacja dla Legii Warszawa
Do rzeczy szczególnie mnie ostatnio wnerwiających chciałbym nominować drużynę piłkarską Legii Warszawa. Za superwpadkę w meczu o superpuchar.