Formuła 1

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
cizma
Nowy(a)

Formuła 1

Post autor: cizma » 10 lip (ndz) 2005, 11:09:59

hm, pasjonuje się Formułą 1 od 8 lat, prawie że mam chopla na tym punkcie. Dopiero od 2 lat można w polskiej telewizji oglądać ten sport. To duży plus, znaczy to też że jest coraz więcej zwolenników tedo sportu w naszym kraju. Do tego wychodzi co miesiąc magazyn F1, polska wersja tego znanego na świecie czasopisma.
Cieszy mnie fakt, że wkońcu skończyło się ciąglę triumfatorstwo Schumaschera, przez co znowu wyścigi nabrały tempa, nie ma już nudy i coś sie dzieje.
Co o tym myślicie?

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 10 lip (ndz) 2005, 17:48:11

jezzdzisz na samochodzikach czy tylko ogladasz?

cizma
Nowy(a)

Post autor: cizma » 11 lip (pn) 2005, 09:07:35

Niestety nie ma m prawka jeszcze - gdybym wsiadła do samochodziku to bym pognała, że hej! Narazie na odlądaniu się kńczy. Chciałabym wyjechać na wyścig kiedyś choć to dosyć kosztowne

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 11 lip (pn) 2005, 09:23:12

zawsze narazie zostaja ci gokarty, nie trzeba prawka i za drogie pewnie tez nie sa :wink:

cizma
Nowy(a)

Post autor: cizma » 11 lip (pn) 2005, 10:10:10

hm, muszę kiedyś spróbować, napewno fajna sprawa. żnasz jakieś dobre miejsce gokartowe?

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 11 lip (pn) 2005, 10:14:56

Przy wjeździe do Piaseczna od strony Warszawy jest tor gokartowy.
Ale impreza jest droga jakoś tak za 10 minut jazdy płaci się ok 20 zł (ale trzeba sprawdzić). Zo to zabawa jest suuuper! Polecam gorąco!!

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 11 lip (pn) 2005, 19:52:12

Tak naprawde F1 byla w Polsce od dluzszego czasu. Jednak wczesniej mogla tym sie tylko emocjonowac garstka abonentow Cyfry Plus. Choc trzeba przyznac ze przy slonych oplatach bonusem bylo to ze mogli sie troche pobawic i ogladac wyscigi z kilku perspektyw kamer. Jednak jak widac bardziej oplacalnym rozwiazniem i dla Cyfry i F1 okazalo sie przekazanie praw TV4

Przyznam sie szczerze ze teraz jakos mniej sie emocjonuje Formula. Moze chodzi o to ze kiedys to byli mistrzowie. Senna Prost nawet Mansell czy Piquet. Obecnie mam wrazenie ze to jest wyscig elektronika, laboratoriow itd.

Co do Schumachera zdominowal wyscigi na ladnych pare lat. Popularnosc F1 troche ucierpiala stad te zmiany regulaminow zeby troche uatrakcyjnic zawody. Jednak ja osobiscie mam sporo szacunku do Michaela. Jest moze i czlowiekiem pewnym siebie zeby nie powiedziec aroganckim jednak jest tez swietnym kierowca i wiekszosc sukcesow zawdziecza swojemu talentowi i mentalnosci. To on wlasnie pociagnal Ferrari ktore co prawda mialo dobra marke z wspaniala historia jednak w czasie gdy przechodzil do nich z Bennetona stajnia odstawala mocno technicznie. Za jego sprawa to sie zmienilo. Jednak wyglada ze jego czas powoli mija.

Coz trzeba wiedziec kiedy odejsc. Sam z ciekawoscia obserwuje tez teraz inna legende sportu Lance Amstronga ktory walczy teraz o 7. zwyciestwo w Tour de France. Kiedys wydawalo sie ze po Indurainie nikt nie bedzie zdolny dorownac Hilout czy Mercxowi. A tu prosze jest i srubuje swoj rekord. Ciekawe czy mu sie uda. Pamietam poczatki Schumachera jak startowal jeszcze z Senna i palil silnik albo nie dojezdzal do konca wyscigu. Calkiem mozliwe ze teraz i to niekoniecznie w czolowce jest kierowca ktory nie tylko dorowna M. Schumacherowi ale moze nawet pobije jego osiagniecia. A kto wie po cichu licze ze moze to byc nasz rodak Robert Kubica ktory swietnie spisuje sie w nizszej klasie.

cizma
Nowy(a)

Post autor: cizma » 11 lip (pn) 2005, 22:02:59

fajnie byłoby mieć rodaka w F1 jednak z tego co wiem nie doczekamy się tego prędko. Kubica ponoć nie ma zbyt dużych sansz. Zgadzam się że kiedyś F1 składała się z samych wielkich mistrzów. Teraz oprócz Schumaschera nie ma żadnego wielkiego nazwiska, nie ma znaczącego lidera. Za każdym razem triumfuje kto inny, nie ma tej zaciekłej walki jak niegdyś pomiędzy Senną a Hillem, czy Schumacherem a Villneuve albo Hakkinenem.
Jest dużo róznych opini na temat Schumiego, dla mnie to wielki kierowca i nie wiem czy nie najważniejszy w całej historii F1. Bo nie ważne czy masz super maszynę, liczą się umięjetności i zaciętość. To człowiek który pokazał na co go stać, kiedy wie że zwycięstwo ma w kieszeni jedzie do końca na pełnym skupieniu. Podziwiam gościa.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 sie (wt) 2006, 20:32:12

cizma pisze:fajnie byłoby mieć rodaka w F1 jednak z tego co wiem nie doczekamy się tego prędko.
A widzisz Cizma jednak pojedzie i to duzo szybciej niz sie spodziewalismy - juz za kilka :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 sie (ndz) 2006, 23:02:57

Szkoda, że taki sadend. :cry:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 06 sie (ndz) 2006, 23:27:04

bo to takie... aggrrr szkoda slow. zawsze cos musi byc ne tak!

a F1 ogladalam z mama odkad pamietam :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 07 sie (pn) 2006, 07:28:30

A ja tam jestem mimo wszystko zadowolony bo to nie on zawalil tylko ekipa techniczna. 7 miejsce na torze to i tak jeden z najlepszych debiutow w historii F1. Lauda, Senna nie dojechali. Alonso byl 12. A Schumacher starszy to jak pisalem tu nawet 1 kolka nie zrobil tylko skonczyl na pierwszej prostej.

Wyglada ze od przyszlego roku Kubica bedzie jezdzil regularnie. Jak nie w BMW Sauberze to w innym teamie bo go po prostu podkupia. Niezla ogladalnosc bedzie mialo TV4 (wczoraj pewnie rekordy mieli) i na reklama tez ostro zarobia. Juz wczoraj bylo widac pierwsze oznaki. A kto wie moze cale wyscigi przejmie Polsat/Polsat Sport.

Przy takiej potrzebie nowego Malysza czy Citki to pewnie mozemy sie spodziewac Kubicomanii. A wtedy stacje tv i reklamodawcy zaplaca kazda cene :) Swoja droga to szkoda ze tak niewielu pamietalo i wspieralo go jeszcze pare lat temu. Typowe dla Polski. Ale teraz przypomni sobie o nim sporo sponsorow

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 sie (pn) 2006, 15:32:43

i głowny rywal Kubicy odszedł z BMW szansa na częstrze starty się otworzyła 8)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 07 sie (pn) 2006, 17:49:57

I wlasnie potwierdzili ze nikogo nowego nie kontraktuja tylko Kubica bedzie jezdzil za niego do konca sezonu :D

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 sie (pn) 2006, 18:38:06

No bardzo fajnie jeszcze pięć Grand Prix do końca sezonu, będzie troszkę emocji.

ODPOWIEDZ