Parktyki AD 2006

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
hajcekk
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Parktyki AD 2006

Post autor: hajcekk » 21 lip (pt) 2006, 21:10:04

na Twoja prosbe Sławo...moje praktyki byly superowe:)dzieki za taki dobry punkt praktykowania:)milo bylo spedzic dwa tygodnie lipca w szkole:)meczace,ale warto bylo sie "poświęcić",to tak poza tematem...zycze udanych wakacjoi wszytskim i do zobaczonka w pażdzierniku

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 21 lip (pt) 2006, 23:22:34

No tak parktyki to jeszcze sa ok ;) Gorzej jakby to byly "paralityki" :D Ale w to w WSR bym nie uwierzyl :)

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 22 lip (sob) 2006, 09:24:29

sinar pisze:No tak parktyki to jeszcze sa ok ;) Gorzej jakby to byly "paralityki" :D Ale w to w WSR bym nie uwierzyl :)
"PARALITYKI " Si to mogą na nie chodzić :twisted:
z tego co słyszałem to na np.10 osób 8 jest zadowolonych.
Wiadomo każdemu się nie da tego, czego by chcieli.

Freud
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Freud » 24 lip (pn) 2006, 19:47:08

Z tego co słyszałem, nie wszystkim praktyki udały się tak dobrze jak mi, dla tego chciałem wam powiedzieć, żebyście się nie załamywali ! Nigdy nie będzie tak abyście zawsze mieli z górki, czasem trzeba się na nią wspiąć aby potem potoczyć się jakoś... :twisted:

Jeśli chodzi o mnie było naprawdę fantastycznie!! :D :D
Pierwszego dnia dostałem teczkę umów i teczkę ofert reklamowych do zapoznania się. Drugiego dnia poleciałem z tym pakunkiem na miasto.
Jedna z Ofert reklamowych to były bezpłatne kupony rabatowe. Wiecie jak komuś wcisnąć coś za darmo !?!?!?! :idea: :idea: to było naprawdę trudne. Część ludzi w ogóle nie wierzyła mi, że coś może być za darmo i myśleli że chce ich oszukać, z innymi zaczynałem się spierać.
:arrow: tak zwana rozmowa z klientem, w końcu o to mi chodziło. :roll: :D

Jakiś czas później dostałem do zrobienia kupony rabatowe oczywiście w Corelu niby nic wielkiego 2modułowe (106,2mm x 38,1mm) ale zawsze coś kilka wyszło do druku.
Jeśli chodzi o prace na komputerze to co poniedziałek pomagałem w przygotowaniu gazety do druku po przez przepisywanie różnych informacji.
:arrow: tak zwana praca biurowa. :D :D :D

Do dziś i jeszcze przez jakieś czas będę zajmował się analizą badań rynku, męcząca robota, Excel..... bez niego bym nie dał rady na razie zebrałem około 1000 ankiet jutro lecę po kolejne między czasie ; analiza.
:arrow: to się nazywa kreatywne działanie stratega :lol: :lol:

Praktyki odbywały się w przyjaznym gronie średnia wieku 25 lat (max) najbardziej będzie mi brakować codziennych posiadówek na wygodnej kanapie Tak to jest gdy często gęsto byłem rodzynkiem. Miło jest pracować z KOBIETAMI !!! :!: :D :!: :D :!: :P :!: :P :!: :oops: :!: :D

budzik
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: budzik » 06 sie (ndz) 2006, 00:49:52

Tak ja z łukaszem odbyliśmy praktyki na planie nowego serialu który wejdzie od września do tvp "dwie strony medalu"
Na początku kazali się nam przyglądać jak włączają generator wielkości słonia po to żeby zagotować wode w czajniku :) ale po porannej kawie do której codziennie byliśmy zmuszani zaczynała się prawdziwa praca.
ekipa zbierała sie ogodzinie 7.00 lub troche później i po śniadaniu wszyscy wracali do swoich zajęć. Reżyser mówił że nie poleca swojego zawodu a kierownik planu: "rzeczy niemożliwe robimy od ręki na cuda trzeba troche poczekać" ;) i tak w miłej atmosferze mijało nam jakoś te 12 godzin. Trzeba dodaćże wiele się można było nauczyć na podstawie tych praktyk. Nigdy nie myślałam nad tym jak to wygląda w realu. Ciężarówki oświetleniowców. autobus charakteryzatorek, mini wan operatorski którym czasem były ustawione monitorki. Dostałam nawet w ręke krótkofalówke. Podziwialiśmy Olbryskiego boksującego powietrze i jego wiernego pieska. W pierwszych dniach kiedy kręciliśmy pełnym słońcu młodych piłkarzy spotkaliśmy kolege z wsr-u!! Był to dzień dla dziennikarzy i okazało się że nasz kolega z tv z pierwszego roku robi zdięcia z tego planu na zlecenie :) miło tak spotkać kogoś znajomego na planie.
Teraz jużwiem że praca dla telewizji to ciężka fucha. 12h 6 dni w tygodniu! Dobrze że atmosfera była miła choć reżyser (Grzegorz Worchol) potrafił czasem zachęcic ekipe głośną lawiną przekleństw :). Poznaliśmy kupe zdolnych ludzi , pełno fachowców i uzupełniliśmy swoje jak się okazało wielkie braki wiedzy na temat kręcenia serialów polskich za co jeszce raz Sławkowi dziękuje!
Będą to dla mnie z pewnością niezapomniane praktyki.

budzik
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: budzik » 06 sie (ndz) 2006, 00:50:29

a i za błędy z góry przepraszam ;)

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 30 sie (śr) 2006, 13:38:23

hmm a moje praktyki... hmmm :roll:

Kuba
Nowy(a)

Post autor: Kuba » 01 wrz (pt) 2006, 18:57:38

A więc ze mną to było tak...
Staż odbywałem w dziale kreatywnym "Zentropy Partners" która jest
interaktywną agencją wchodzącą w skład MacCann Worldgroup.
Zentropy jest w obecnie najprężniej rozwijającym się dzieckiem MaCann-a, a jej pozycja na polskim rynku reklamy internetowej plasuje się w ścisłej czołówce .
Klienci z których żyją to przede wszystkim duże polskie i zagraniczne koncerny.

Pracę rozpocząłem na stanowisko Junior Interaction Designer zajmując się tworzeniem animacji oraz wszelkiego rodzaju interaktywności w technologii flash, (prace dewelopersko- desginerskie z elementami animacji -chleb powszedni).
W ciągu miesiąca poznałem wielu utalentowanych ludzi, którzy traktują swoje zajęcie z podobną jak ja pasją. Dzięki temu bardzo szybko znaleźliśmy wspólną nie tylko nić porozumienia.
Pracy była cała masa ale sterss dodawał sił i nie czuło się tak bardzo zmęczenia.
Wszyscy wiemy że reklama to nie łatwy kawałek chleba. Nieprzespane noce wynagradzają jedynie efekty prac które można później podziwiać w otaczającej czasoprzestrzeni.
(Generalnie dla mnie tworzenie to jeden z głównych sensów istnienia)
-wracając do meritum-
Po miesiącu orania szefostwo zaproponowało mi przejście do siebie i przedstawiło swoje warunki.
Niestety pakt koalicyjny nie doszedł do skutku i nie udało nam się zbudować wymaganej większości. Oprotestowując mównicę stanowczo aczkolwiek uprzejmie odrzuciłem ofertę proponując układ freelancerski . Zgodzili się bez szemrania.
W chwili obecnej współpracujemy w dobrym partnerskim układzie i jestem pewien że jeśli będę nadal solidnie wywiązywał się ze wszystkich powierzonych zadań, uda mi się przełamać lody i wynegocjować lepsze warunki przejścia na stałe.

Póki, co wróciłem do starej firmy, z dużym bagażem doświadczenia, i ogromnym zapałem do pracy. Będę nadal systematycznie pracował i rozwijał swoje umiejętności, jednocześnie powoli przygotowując się do nowego roku na WSR.

Polecam gorąco wszystkim odbycie praktyk lub stażu organizowanych przez WSR!

Lista 10 rzeczy które warto posiadać udając się na staż.

1.Wiedza
2.Doświadczenie
3.Wiedza
4.Doświadczenie
5.Wiedza
6.Doświadczenie
7.Wiedza
8.Doświadczenie
9.Wiedza
10.Doświadczenie
:-)))

Duży ukłon w kierunku Sławomira W. Cezarego S. oraz innych mentorów naszej szkoły których wiedza ułatwiła mi przebijanie się przez wszelkiego rodzaju zagadnienia i problemy które musiałem rozwiązywać poświęcając na to i tak już ciężko wypracowaną przerwę obiadową.;-)

Pozdrawiam !
KUBA

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 01 wrz (pt) 2006, 21:28:10

Wszyscy wiemy że reklama to nie łatwy kawałek chleba.
No co ty nie powiesz :twisted:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 11 wrz (pn) 2006, 10:41:59

a ja wlasnie mam praktyki... :>

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Szare? Czy pierwsze wrażenia są szare?

Post autor: s_wojtkowski » 11 wrz (pn) 2006, 18:55:00

Magdusia pisze:a ja wlasnie mam praktyki... :>
Pierwsze wrażenia? To ważne, bo to przecież agencja ze światowego topu jest...

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Re: Szare? Czy pierwsze wrażenia są szare?

Post autor: Magdusia » 11 wrz (pn) 2006, 19:36:50

wojtkowski pisze:
Magdusia pisze:a ja wlasnie mam praktyki... :>
Pierwsze wrażenia? To ważne, bo to przecież agencja ze światowego topu jest...
nie, nie są szare! są OK! pomijam tylko fakt ze własnie wychodze z pracy! dosłownie za 5minut! ale jakos to tez mi specjalnie nie przeszkadza jakos tak drastycznie! mam kilka odpowiedzialnych zadań tu i póki co nikt na mnie nie narzeka, także KOLOROWE troche :D

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 12 wrz (wt) 2006, 12:58:55

zostaję na 4 zamiast 2 tygodni :D

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 12 wrz (wt) 2006, 13:05:24

Magdusia pisze:zostaję na 4 zamiast 2 tygodni :D
jejku to co Ty masz za fajne praktyki ze zostajesz dłużej. :wink:
zdradź nam kilka szczegółów.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 12 wrz (wt) 2006, 13:07:22

zielonyszerszen pisze:
Magdusia pisze:zostaję na 4 zamiast 2 tygodni :D
jejku to co Ty masz za fajne praktyki ze zostajesz dłużej. :wink:
zdradź nam kilka szczegółów.
zaproponowano mi zostanie na dłuzej niz we wstępnej rozmowie na poczatku :> agencja reklamowa taka lepsiejsza... taka no :D

ODPOWIEDZ