Ja mam w domu ketanol bo jak mi zęba rwali to pani przepisała na usmiezenie bólu, i po moze ze 3-4wzielam i baardzo rzadko podczas bolow biore, ale trzymam na jakies zlamania czy cos bo to silne jak cholera... pozatym uzaleznia...seize pisze:Pewnie, bo to taka troche inna witamina C 8OMartha pisze:A ketanol absolutnie nie podchodzi pod zaden narkotyk, antybiotyk - normalka.
Co nas wnerwia na codzień?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- WSR Guru
-
- Loża WSR
Oj Gdusiu jest i cytrynka i jabłuszko i soczek malinowy i czosnek ... i bez zadnych prochów
Zresztą to dopiero poczatek i pozostaje obserwowac, wpomagac ... jak się nie da to trzeba bedzie dopiero leczyc w znaczeniu srodków chemicznych - niejednokrotnie szkodliwych i wyniszczających - zwanych popularnie proszkami lub też lekami
Przytulas sie przyda ^^ jak to mowia : przy roznych takich warto się grzać - oczywiscie w znaczeniu ciepłoty ciała

Przytulas sie przyda ^^ jak to mowia : przy roznych takich warto się grzać - oczywiscie w znaczeniu ciepłoty ciała

-
- Loża WSR
no to dobrze, dobrze, bo juz sie martwiłam...seize pisze:Oj Gdusiu jest i cytrynka i jabłuszko i soczek malinowy i czosnek ... i bez zadnych prochówZresztą to dopiero poczatek i pozostaje obserwowac, wpomagac ... jak się nie da to trzeba bedzie dopiero leczyc w znaczeniu srodków chemicznych - niejednokrotnie szkodliwych i wyniszczających - zwanych popularnie proszkami lub też lekami
![]()

-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Etienne to jeszcze bo francuskie imie ale Etiennette kojarzy mi sie z serem almette i zapewne tak moga go przezywac inni ;> nie od dzis wiadomo ze wdla wisniewskiego rozglos medialny wazniejszy niz rodzina... takze na skraju kariery chwyat sie czego tylko sie da zeby nie zniknac z gazet.
Ja wyleczylem sie 2 opakowaniami gripexow i goraca herbata z sokiem z malin i przeszlo w 4-5 dni
Nie od dzis wiadomo ze sok z malin jest najskuteczniejszym lekiem na przeziebienie, powie to wiekszosc lekarzy.
Ja wyleczylem sie 2 opakowaniami gripexow i goraca herbata z sokiem z malin i przeszlo w 4-5 dni

-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Zaczyna działać
Zupa czosnkowa jest obrzydliwa ale skuteczna
Minusem jest straszlywy odór unoszący się od człowieka po jej sporzyciu dobra na przeziębienia i anginę.
Czas działania na ilość : 2 małe miseczki i ciepła kołdra = rano zdrów jak ryba
Przepis :
Czosnek 1 główka
cebula 1
mielona wołowina (albo warzywa )
wkładamy do gara mięso i cebulę zalewamy wodą wciskamy(lub siekamy) 4 ząbki czosnku. Czekamy aż się zagotuje. potem dociskamy średnio co 5 min 2 ząbki czochnu i gotujemy ok 20 min. Po wyłączeniu wciskamy jeszcze z 4 ząbki . Smacznego zdrowienia.

Minusem jest straszlywy odór unoszący się od człowieka po jej sporzyciu dobra na przeziębienia i anginę.
Czas działania na ilość : 2 małe miseczki i ciepła kołdra = rano zdrów jak ryba
Przepis :
Czosnek 1 główka
cebula 1
mielona wołowina (albo warzywa )
wkładamy do gara mięso i cebulę zalewamy wodą wciskamy(lub siekamy) 4 ząbki czosnku. Czekamy aż się zagotuje. potem dociskamy średnio co 5 min 2 ząbki czochnu i gotujemy ok 20 min. Po wyłączeniu wciskamy jeszcze z 4 ząbki . Smacznego zdrowienia.