Tatuaże, kolczyki i inne ciała obce w ciele
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- WSR Guru
-
- WSR Guru
-
- WSR Guru
-
- Czasami coś napisze
-
- Ekspert
Tatuaze to rodzaj mody, trendu, sposob okazywania swoich pogladow, uczuc, preferencji. Metoda uwiecznienia na stale twarzy/imienia/daty urodzin swojego dziecka, rodzicow, czy kochanej przez nas osoby.
A zadne dziecko bez zgody rodzicow nie zrobi sobie tatuazu, to z tym ze tatuaz to dziecinada absolutnie sie nie zgadzam. Dziecinadą jest brak toleracji dla osob, ktore tatuaze posiadaja
A zadne dziecko bez zgody rodzicow nie zrobi sobie tatuazu, to z tym ze tatuaz to dziecinada absolutnie sie nie zgadzam. Dziecinadą jest brak toleracji dla osob, ktore tatuaze posiadaja

-
- Początkujący(a)
witam wszystkich i dolaczam sie do dystkusji.
zaczne od tatuazu:
podchodzenie do tatazu jak do mody, trendu, okazywaniu swoich "czegos tam" dla "kogos tam" jes zgubne i bardzo boli mnie, ze dzis coraz czesciej sie tak do tej sztuki podchodzi.
Jesli ktos z Was podchodzi do tatuazu - nie wiem czy sobie zrobic, bo za kilka lat mi sie moze znudzic dany wzor - to juz dzis moge Wam odpowiedziec na to pytanie - nie robcie - napewno sie Wam znudzi.
Tatuaz nie moze byc tylko ozdoba - to znak na cale zycie. Pod jego artystyczna forma powinno sie cos kryc. Jakis symbol, cos dla Was waznego. Cos co bedzie Wam o czyms przypominalo kiedy bedziecie na niego spogladac po latach i bedziecie w nim widziec jakis etap zycia, wydarzenie (cokolwiek) co doprowadzilo Was do tego momentu w ktorym jestescie.
tak na szybko i bez konkretow moge polecic w warszawie tylko jedno studio:
http://juniorink.pl/
przyznam sie ze nie znalazlem w warszawie (a moze i nawet w polsce, ale nie osmiele sie na takie slowa) poki co lepszych kolorow (jak macie jakies swoje propozycje to przesylajcie, bede bardzo wdzieczny). w ogule jesli komus zalezy na pieknych kolorach to polecam stany - sa bez porownania!
co do 666 i dereniowej (co Kali o nich wspominal)
oba studia maja tyle samo fanow co przeciwnikow.
W 666 jednak bylem kilkakrotnie swiadkiem bardzo nie-profesjolnego traktowania klienta (nie mowie o umiejetnosciach, tylko o samym traktowaniu)
Dereniowa, z tego co wiem ma juz za soba lata swietlnosci. Z poltora-dwa lata temu rozpadl sie troche stary sklad. I na tym skoncze - zupelnie nie orientuje sie co teraz u nich sie dzieje:)
co do kolczykow to moge sie pochwalic trzema.
dwa w lewym uchu, jeden w sutku.
dla wszystkich fanow bolu i ,,krzywdzenia" swego ciala polecam:
http://www.bmezine.com/

zaczne od tatuazu:
podchodzenie do tatazu jak do mody, trendu, okazywaniu swoich "czegos tam" dla "kogos tam" jes zgubne i bardzo boli mnie, ze dzis coraz czesciej sie tak do tej sztuki podchodzi.
Jesli ktos z Was podchodzi do tatuazu - nie wiem czy sobie zrobic, bo za kilka lat mi sie moze znudzic dany wzor - to juz dzis moge Wam odpowiedziec na to pytanie - nie robcie - napewno sie Wam znudzi.
Tatuaz nie moze byc tylko ozdoba - to znak na cale zycie. Pod jego artystyczna forma powinno sie cos kryc. Jakis symbol, cos dla Was waznego. Cos co bedzie Wam o czyms przypominalo kiedy bedziecie na niego spogladac po latach i bedziecie w nim widziec jakis etap zycia, wydarzenie (cokolwiek) co doprowadzilo Was do tego momentu w ktorym jestescie.
tak na szybko i bez konkretow moge polecic w warszawie tylko jedno studio:
http://juniorink.pl/
przyznam sie ze nie znalazlem w warszawie (a moze i nawet w polsce, ale nie osmiele sie na takie slowa) poki co lepszych kolorow (jak macie jakies swoje propozycje to przesylajcie, bede bardzo wdzieczny). w ogule jesli komus zalezy na pieknych kolorach to polecam stany - sa bez porownania!
co do 666 i dereniowej (co Kali o nich wspominal)
oba studia maja tyle samo fanow co przeciwnikow.
W 666 jednak bylem kilkakrotnie swiadkiem bardzo nie-profesjolnego traktowania klienta (nie mowie o umiejetnosciach, tylko o samym traktowaniu)
Dereniowa, z tego co wiem ma juz za soba lata swietlnosci. Z poltora-dwa lata temu rozpadl sie troche stary sklad. I na tym skoncze - zupelnie nie orientuje sie co teraz u nich sie dzieje:)
co do kolczykow to moge sie pochwalic trzema.
dwa w lewym uchu, jeden w sutku.
http://www.bmezine.com/

-
- Ekspert
drwal pisze:podchodzenie do tatazu jak do mody, trendu, okazywaniu swoich "czegos tam" dla "kogos tam" jes zgubne i bardzo boli mnie, ze dzis coraz czesciej sie tak do tej sztuki podchodzi.
cos jakby sie pokrywadrwal pisze:Pod jego artystyczna forma powinno sie cos kryc. Jakis symbol, cos dla Was waznego. Cos co bedzie Wam o czyms przypominalo kiedy bedziecie na niego spogladac po latach i bedziecie w nim widziec jakis etap zycia, wydarzenie (cokolwiek) co doprowadzilo Was do tego momentu w ktorym jestescie.

Bo jezeli rodzi mi sie dziecko i chce sobie wytatuowac jego imie,albo nawet imie swojego chlopaka (chociaz tego absolutnie nie polecam) to jest to dla mnie okazywanie swoich uczuc - jakkolwiek by na to nie patrzec.
A wszystko co sie dzieje w zyciu mozna podpisac pod wydarzenie (cokolwiek) - chociazby mode czy trend !!
-
- Ekspert
Ogolnie uwazam, ze tatuaz dla kazdego znaczy cos innego. Dla niektorych jest uwiecznieniem czegos waznego, dla innych przejawem slabosci, dla innych kolejnym "pieprzykiem" na ciele.
Indywidualna sprawa podejscia kazdego
Pamietam I edycje "big brothera" jak wiekszosc uczestnikow chciala sobie wytatuowac logo BB jako znak, ze tu byli, ze beda pamietac. Swoja drogą - teraz pewnie by strasznie tego zalowali !!
Indywidualna sprawa podejscia kazdego

Pamietam I edycje "big brothera" jak wiekszosc uczestnikow chciala sobie wytatuowac logo BB jako znak, ze tu byli, ze beda pamietac. Swoja drogą - teraz pewnie by strasznie tego zalowali !!
-
- Nowy(a)
na temat dereniowej i 666 niechce nic pisac bo wlasnie jestem po tej drugiej stronie barykady, dereniowej nielubie nie jako studia tylko osob ktore tam pracowaly dawniej, i ciaglych klutni i niemilego traktowania - mniejsza...
a co do chwalenia sie:
mam 4 dziarki, i zadnej nie zrobilam w wawie - dwie maniac tattoo lublin, jedna utgard tattoo berlin, i u kumpla z krakowa ale niewiem w jakim studiu robi.
kolczykow jest 9 narazie, uszy 4mm ale rociągam caly czas, labret, industrial, pojedynczy w chrzastce, wedzidelko, sutki
a co do chwalenia sie:
mam 4 dziarki, i zadnej nie zrobilam w wawie - dwie maniac tattoo lublin, jedna utgard tattoo berlin, i u kumpla z krakowa ale niewiem w jakim studiu robi.
kolczykow jest 9 narazie, uszy 4mm ale rociągam caly czas, labret, industrial, pojedynczy w chrzastce, wedzidelko, sutki
na biodrze mam logo bme.drwal pisze:
http://www.bmezine.com/![]()
![]()